ASAYİŞ - 01 Şubat 2016 Pazartesi 14:57

10 aylık bebeğini baltayla öldürdü

A
A
A
10 aylık bebeğini baltayla öldürdü

İzmir'in Kiraz ilçesinde, eşinden boşanan ve psikolojik sorunları olan bir anne, 10 aylık bebeğini baltayla kesip öldürürken çocuğunun cesedini kümesin çatısına attı.

Olay, Kiraz ilçesi Çanakçı mahallesinde bir evde meydana geldi. Birkaç ay önce eşi Ali P.'den boşanan ve babası İbrahim P. (69) ve 10 aylık bebeği İ.P. ile yaşamaya başlayan H.Ç. (34)'nin iddialara göre psikolojik sorunları vardı. Anne H.Ç., evde bebeği ile yalnız kaldığı sırada balta ile 10 aylık bebeği İ.P.'nin boğazını kesti. Çocuğunu kestikten sonra yatan anne Hatice Ç., babası İbrahim Ç. gelince çocuğunu öldürdüğünü söyledi.
İbrahim Ç., torununun tavuk kümesi üzerindeki cesedini görünce şoke oldu. Durumun bildirilmesi ile gelen jandarma ekipleri anne H.Ç.'yi gözaltına alırken 10 aylık bebeğin cesedi otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılı.

TORUNUNU EVDE BULAMAYINCA ŞÜPHELENDİ
Torununu İzmir Adli Tıp Kurumu morguna getiren İbrahim Ç. burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Olayı anlatan acılı dede İbrahim Ç., şunları söyledi: ''Ben eve vardım. Kızım yatağında yatıyordu. Karanlıktı ev, gözlerimde iyi görmüyor. Çocuğu göremedim. 'Çocuk nerede?' dedim kızıma, hemen yakınımızda amcası var o da bana 'Amcam da' dedi. Gittim oraya, 'Çocuk nerede' dedim, 'Ne çocuğu, çocuk yok burada' dedi. Koştum geldim eve. Kızıma tekrar sordum 'Çocuk nerede' diye. Kızım bana, 'Çocuğu kestim' dedi. Sonra öğrendim ki demirden tavuk kümesi var bizim onun üstüne atmış. Baltayla boğazından kesmiş. Kızımın akıl sağlığı yerinde değildir. Hastaneye yatıracaktık'' dedi.

Bebeğin otopsinin ardından yarın Kiraz ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi. 

ALİ GÖZETEN - ATAKAN ŞEN
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor Erzincan’da meslek lisesi öğrencileri okulun bahçesindeki serada fide yetiştiriciliği yaparak hem öğreniyor hem de ekonomiye katkı sunuyor. Tarım bölümü öğrencileri, serada teorik eğitimlerini uygulama fırsatı buluyor. Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ile kurulan seralarda sebze fidesi üretim faaliyeti 2020 yılında başlayarak Tarım Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından kurulduğu yıl 30 bin sebze fidesi üretimi gerçekleştirildi. 2021 yılında Covid-19 nedeniyle uzaktan eğitim yapıldığı için, sebze ve aromatik bitki fidesi üretim faaliyetleri öğrencilerin okulda olmaması nedeniyle Tarım Alanı öğretmenleri tarafından yapıldı. Okul serasının üretim kapasitesi, pandemi olmasına rağmen, 2021 yılında iki katına çıkarılarak 60 bin adet fideye ulaştı. 2022 yılında ise mevcut serada tam kapasiteye ulaşılarak 90 bin sebze ve aromatik bitki fidesi üretildi. 2023 yılında da serada 95 bin fide üretimi yapıldı. Bu sene ise 110 bin fide üretimi yapıldı. Serada, domates, biber, hıyar, kabak, kavun, karpuz, lahana, patlıcan ve 3 cins aromatik bitki olarak reyhan, kekik, fesleğen üretimi olmak üzere toplamda 35 farklı tür fide üretimi yapılıyor. Üretimde yerelde halkın lezzet olarak en çok tercih ettiği ata tohumları kullanılmaya özen gösterilirken, ticari anlamda üretim yapmak isteyenler için yüksek verimli hibrit türlerin de üretimi gerçekleştiriliyor. Kullanılan tohumların genelde ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 30 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticiler için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı vatandaşlardan oldukça rağbet görüyor. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Tuba Bakartepe, “Biz derste gördüğümüz teorik işlemleri serada uygulayabiliyoruz. Serada fidelerimizi yetiştiriyoruz. İlaçlaması, gübrelemesi, sulaması hep bizim elimizden geçiyor. Organik gübreyle kendimizin yetiştirdiği fideleri halkımıza sunuyoruz.” dedi. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Abdullah Çiftçi’de, “Okulumuzun üretim üssü olan seramızdayız. Bu serada öğretmen ve öğrencilerimizle 100 binin üzerinde fide üretilmiş durumda. Kullanılan tohumların genelinin ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 20 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticilerimiz için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı halkımızın talebi fazla olmaktadır. Ayrıca üretilen fideler sosyal projeler dahilinde ihtiyaçlı ailelere ücretsiz olarak verilerek, öğrencilerimiz nezaretinde söz konusu ailelerin üretim faaliyeti yapmaları ve ailelerin geçimlerine katkı sağlamaları hedeflenmektedir." dedi.