GÜNDEM - 26 Kasım 2014 Çarşamba 11:27

100 bin sağlık çalışanına müjde

A
A
A
100 bin sağlık çalışanına müjde

Ön lisans mezunu yaklaşık 100 bin sağlık çalışanına lisans tamamlama hakkı geldi.

Söz konusu kanun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayından sonra Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, uzun uğraş ve mücadele sonrası elde ettikleri lisans tamamlama hakkının sağlık çalışanlarını sevindirdiğini söyledi. Lisans tamamlamanın Sağlık-Sen’in en önemli kazanımlardan biri olduğunu ifade eden Memiş, sağlık çalışanlarının eğitim hakkı için verdikleri mücadele neticesinde ilk olarak ebe, hemşire, sağlık teknikerleri için lisans tamamlama hakkı sağladıklarını, bu haktan bütün sağlık çalışanlarının yararlanması için de şimdiye kadar mücadele ettiklerini belirtti. Düzenledikleri Türkiye Buluşması’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olarak katıldığını ve taleplerine olumlu karşılık verdiğini hatırlatan Memiş, “Her platformda dile getirdiğimiz taleplerimizi o tarihte başbakan olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bir kez daha ilettik. Başbakanımız olarak bizleri kırmadı ve yıpranma payı, kreş açılması ve lisans tamamlama konusunda teşkilatımızın huzurunda bizlere söz verdi” dedi. 

Kanunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla yürürlüğe girdiğini belirten Memiş, YÖK nezdinde girişimlerde bulunarak süreci hızlandıracaklarını ifade etti.

Düzenleme söz konusu Kanun’un 32. maddesinde şu şekilde yer aldı:

“Geçici Madde 69- Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla sağlık alanında ön lisans diploması alanlardan ebelik ve hemşirelik programlarından mezun olanlara kendi alanlarında, diğerlerine ise Yükseköğretim Kurulu’nun belirleyeceği, ebelik ve hemşirelik programları dışındaki ilişkili alanlarda lisans tamamlama eğitimi yaptırılır. Bu eğitimler, Yükseköğretim Kurulu’nun belirleyeceği alanlarda uzaktan eğitim yöntemleri ile verilebilir. Uygulama eğitimleri için Sağlık Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu iş birliği yapar. Bu eğitimlerin usul ve esasları Yükseköğretim Kurulu’nca belirlenir.”  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin eden patlama sesi ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatılırken boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi. Olay, Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde meydana geldi. İddiaya göre, özellikle bölgedeki kırsal Gökçeli Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar bir anda çok yüksek bir patlama sesi duydu. Duydukları sesle korku ve panik yaşayan vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine sesin duyulduğu bölgelere jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı olay sonrası patlama sesinin kaynağı ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı. Olayla ilgili çalışma yapan ekiplerin boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durduğu öğrenildi. Korku ve panik yaşayan vatandaşlar o anları anlattı Yaşadıkları korku ve paniği anlatan Çapan Köse ve Adil Yılmaz isimli vatandaşlar, önce kısa süreli keskin bir ışık gördüklerini sonrasında ise şiddetli bir patlama sesiyle irkildiklerini söyledi. Vatandaşlar, Suriye’ye yakın olduklarını ve oradan bir şey düşme ihtimalinin akıllarına geldiğini de ifade etti. Konu ile ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.