SPOR - 16 Temmuz 2017 Pazar 16:44

15 Temmuz turnuvasında kardeşlik kazandı

A
A
A
15 Temmuz turnuvasında kardeşlik kazandı

Şanlıurfa’nın Harran İlçe Belediyesi, anlamlı bir turnuvaya ev sahipliği yaptı.

Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz'un talimatıyla 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümünde, şehitler anısına halı saha futbol turnuvası düzenledi. Ramazan Bayramının hemen ardından başlayan, Harran Belediyesinin vatan uğruna can veren şehitleri yad etmek ve 15 Temmuz ihanetini unutturmamak adına organize ettiği "Kurşun Atma Gol At" futbol turnuvasının final karşılaşması 15 Temmuz akşamı yapıldı. Harran Belediyesi tarafından 15 Temmuz şehitleri anısına düzenlenen Milli Birlik yürüyüşünün ardından Harran Belediye Spor ve Biter Petrol Sporun karşı karşıya geldiği turnuva finalinde şampiyon Harran Belediyespor oldu. Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, amaçlarının şehitleri anmak ve kardeşlik duygularını pekiştirmek olduğunu belirterek, "15 Temmuz’da milli iradeyi, canları pahasına hainlere karşı koruyan kahramanları, halı saha futbol turnuvası ile bir kez daha yad ettik. Turnuvamızda karşılaşmaların 15 Temmuz ruhuna uygun bir şekilde oynanması bizleri mutlu etti. Tek bir takım kazanmadı, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirerek kazanan Harran oldu" dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından başlayan final karşılaşmasına takımlar "15 Temmuz’u Unutmadık Unutmayacağız" pankartıyla ve şehitler için özel olarak hazırlanan formalarla sahaya çıktı. Harran Belediye Spor, Biter Petrol Sporu yenerek turnuvanın şampiyonu olurken, turnuvanın üçüncüsü Harran Ovaspor, en centilmen takım ise Harran SYD Vakfı oldu.

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Harran Kaymakamı Temel Ayca ve diğer konuklarla birlikte dereceye giren takım ve oyunculara, madalya ve teşekkür plaketlerini vererek kutladı. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Adalet Bakanı Tunç, çocuklarla birlikte tezahürat yaptı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın’da AK Partili belediye başkanlarını ziyaretti. Bakan Tunç, kendisini karşılayan sporcu çocuklarla birlikte "Şampiyon Kozcağızspor" tezahüratı yaptı. Bakan Tunç’a futbolcu olmak istediklerini söyleyen çocuklardan bazıları Kerem Aktürkoğlu, bazısı da irfan Can gibi futbolcu olmak istediklerini söyledi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ulus ilçesini ziyaretinin ardından önce Abdipaşa beldesine ardından Kumluca beldesine geçti. Tunç, Abdipaşa Belediye Başkanı Belediye Başkanı Yaşar Dönmez ve Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Bozkurt’u makamında ziyaret etti. Belediye başkanları ve belediye meclis üyelerini tebrik eden Bakan Tunç, kendisini karşılamaya gelen vatandaşlarla da tek tek tokalaşarak, destekleri nedeniyle teşekkür etti. Daha sonra ise Kozcağız beldesine geçen Yılmaz Tunç, burada meşalelerle karşılandı. Tunç, kendisini karşılamaya gelen Kozcağız Belediyespor Futbol Okulu oyuncuları ile de bir süre sohbet etti. Çocuklarla sohbet eden Tunç, sporculara taleplerini sordu. Bakan Tunç’un, "Neye ihtiyacınız var" sorusuna ise bir çocuk ise "Her şeye" cevabını verdi. Bu cevap Bakan Tunç’u, beraberindekileri güldürdü. Bakan Tunç, çocuklara yapmak istedikleri meslekleri de sordu. Bakan’ın, "Futbolcu olmak isteyen var mı" sorusuna ise tüm çocuklar el kaldırdı. Bir çocuk, "Kerem Aktürkoğlu gibi olacağım", başka bir çocuk da ’’Ben de İrfan Can" dedi. Zonguldakspor’un lisanslı futbolcusu olan bir çocuğu örnek gösteren Bakan Tunç, "Olmaz, öncelikle okulunuzu bitirmelisiniz. Okulu bitirip meslek sahibi olmak lazım, ayrıca sporcu da olursunuz" şeklinde konuştu. Tunç, çocuklarla birlikte "Şampiyon Kozcağızspor" tezahüratı yaparak, onlara hem derslerini çalışmaları hem de spor yapmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Bakan Tunç, kendisini karşılamaya gelen vatandaşlara yönelik yaptığı konuşmada destekler için teşekkür ederek, Kozcağız Beldesi’ne ilçe belediyelerinden daha fazla hizmet gelmesi için çalışacaklarını ifade etti. Bakan Tunç, seçilen tüm belediye başkanları, meclis üyeleri ve muhtarlara görevinde başarılar dileyerek, "Zorlu bir seçim süreci, büyük bir rekabet içerisinde Kozcağız’da bu Ak Partili belediyecilik anlayışı devam etsin dediniz. Buradaki ışık hiç sönmesin dediniz. Biz de sizin o güven layık olabilmek için gece gündüz çalışacağız inşallah" diye konuştu