EKONOMİ - 30 Eylül 2016 Cuma 17:55

28 bin üreticinin tasarım gururu

A
A
A
28 bin üreticinin tasarım gururu

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) bu yıl da ambalajın ‘Oscar’larını belirledi. Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması’nın ödül töreninde Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği çifte gurur yaşadı. Birliğin prestij ürünlerinden Ege Koleksiyonu Altın Ödül, Asırlık ise Gümüş Ödül kazandı.

Sadece zeytin ve zeytinyağı kalitesiyle değil, yaptığı yenilikçi çalışmalarla pek çok şirkete öncülük yapan Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, 28 bin üreticisinin göğsünü bir kez daha kabarttı. Ambalaj sektörünün en önemli yarışmalarından biri olan ve sektörün çatı kuruluşu ASD tarafından düzenlenen yarışmanın ödül töreni İstanbul’da Shangri-La Bosphorus'ta gerçekleştirildi. Katılan 199 ambalajın 11 farklı kategoride değerlendirildiği yarışmada 64 ambalaj ödül aldı.

Ege Koleksiyonu'na altın ödül
Seçici kurulun titizlikle yürüttüğü çalışma sonucunda “Grafik Tasarım Kategorisi”nde Altın Ödül, Tariş Ege Koleksiyonu Naturel Sızma Zeytinyağı’nın oldu. Birliğin yoğun bir çalışma sonrasında Salt Ajans’la anlaştığı tasarım süreci de projeyi kendi alanında bir ilk haline getirdi. Birliğe bağlı 32 kooperatiften alınan yağların ayrı ayrı ambalajlanarak Ege haritasıyla gösterilmesi, tüketicinin de büyük ilgisini çekti. Aynı zamanda varyete ve coğrafi işaret gibi konularda bir sosyal sorumluluk projesi niteliğinde değerlendirilen Ege Koleksiyonu, uluslararası arenaya da daha iddialı çıkma şansı yakaladı.

Asırlık gümüşlendi
Tariş Zeytinyağı’nın yarışmadaki ikinci gururu ise “Lüks Ambalajlar Kategorisi”nde oldu. Bu kategoride “Gümüş Ödül” kazanan Tariş Asırlık Natürel Sızma Zeytinyağı, öyküsüyle de göz kamaştırdı. 350 yıllık zeytin ağaçlarından sınırlı sayıda üretilen ve özel tasarımıyla adeta bir aksesuar niteliği taşıyan Asırlık, Tariş Zeytin Zeytinyağı ve Yan Ürünleri A.Ş. tarafından tasarlandı.

Sıra dünya liginde
Yarışmaya en fazla başvuru gıda kategorisinde olurken, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’nin yeni ürün kadar başlı başına bir prestij proje olan Asırlık ve Ege Koleksiyonu tasarımları gıdadaki pek çok rakibine fark atmayı başardı. Bu iki ürün, Dünya Ambalaj Örgütünün düzenlediği WorldStar ve Asya Ambalaj Federasyonu'nun düzenlediği AsiaStar Yarışması’na katılma hakkı da elde etti.

10 altın, 14 gümüş
Yarışmaya, bu yıl başvuru yapan 199 ambalajdan 10’u ‘Altın’,14’ü ‘Gümüş’, 15’i’ ‘Bronz Ödül’e layık görüldü. Çeşitli kategorilerde 25 ambalaj da ‘Yetkinlik Ödülü’ aldı. TSE işbirliği ile ‘Altın Ödül’ alanlar arasından seçilen 3 ambalaj ise ‘Altın Ambalaj Ödülü’nün sahibi oldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Sağlıkçılar bu kez eğlendirdi Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubu “Sağlığın Ritmi” konser verdi. Tamamı sağlık çalışanlarından oluşturulan müzik grubunun bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri konser Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konsere katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, emeği geçenlere teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının görevlerini büyük özveri ve fedakarlıkla yaptıklarını, ertelenemeyecek tek görevin sağlık olduğunu vurguladı. Vali Çelik, "Sağlık çalışanlarımızın müzikle ilgilenmesi bizleri memnun etmiştir. Devletimiz vatandaşlarımıza birçok alanda kamu hizmeti sunuyor. Güvenlik, eğitim, sağlık hizmeti sunuyor. Baktığımız zaman gerçekten sağlık hizmetinin bu hizmetler içerisinde çok farklı bir yeri olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak ertelenebilir, ötelenebilir bir hizmet değildir. Bu anlamda da ilimizde sağlık hizmeti sunmaya çalışan 4 bin 750’den fazla var. Ben hepsine Teşekkür ediyorum" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’a devredecek olan Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çekinkaya ise konserde duygusal bir veda konuşması yaptı. Başhekim Çetinkaya katılan davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, "Tamamı sağlıkçılardan oluşan müzik grubumuzun içinde sağlık çalışanlarımız var. Belki detone olacaklar, belki yanlış notaya basacaklar ama eğlenecekler, eğlendirmeye çalışacaklar. Buna ihtiyacımız var çünkü bizler 24 saat çalışan insanlarız, dolayısıyla sağlık çalışanlarının eğlenmek de hakkı diye düşünüyorum. Bugün benim başhekimliğimin son günü. Tüm sorumlularıma, çalışma personellerime çok teşekkür ediyorum. Kırdıklarım olabilir. Özür diliyorum, bana hakkınızı helal edin. Benim size hakkım helal olsun. Böyle muhteşem bir ekibin önünde yapabilecek şey sadece saygıyla eğilmek olur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından solist, koro üyeleri ve orkestranın sağlık çalışanlarından oluştuğu müzik grubu katılımcılara konser verdi. Sağlıkçıların sahnede gösterdikleri performans katılımcılar tarafından büyük büyük beğeni topladı.