GÜNDEM - 11 Nisan 2023 Salı 13:42

517 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuya atandı

A
A
A
517 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuya atandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına 517 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması yapıldı. Kamuda istihdamı sağlanan şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının toplam sayısı 48 bin 556’ya ulaştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 'Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarının Kamu Kurumlarına Atanma Töreni' düzenlendi. Noter huzurunda 517 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması yapıldığı törende hak sahiplerinden 146’sının ataması öğrenim durumları itibarıyla arkeolog, avukat, çocuk eğiticisi, çocuk eğitimcisi, diş tabibi, eczacı, fizyoterapist, hemşire, hemşire yardımcısı, imam hatip, Kuran kursu öğreticisi, mühendis, mimar, odyolog, öğretmen, redaktör, programcı, psikolog, sağlık teknikeri, sağlık teknisyeni, sosyal çalışmacı, sosyolog, sportif eğitim uzmanı, veteriner sağlık teknikeri, teknisyen ve tekniker unvanlı kadrolara yapıldı. Ayrıca, 243’ünün memur, 102’sinin hizmetli ve 26’sının da sürekli işçi unvanlı kadrolara ataması gerçekleştirildi. Ataması yapılan 517 kişiyle birlikte bugüne kadar kamuda istihdamı sağlanan şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının toplam sayısı 48 bin 556’ya ulaştı.

Vatan uğruna verilen bütün mücadelelerin kutsal olduğunu belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş, bu çerçevede vatan görevinde yaralanan ve can veren kahramanların herkesin kalbinde yer edindiğini belirterek, “Gelir desteğinden istihdam hakkına, sağlık hizmetlerinden eğitim imkanlarına kadar pek çok alanda sizlere özel düzenlemeler yapıyoruz. Türkiye'de şehit yakınları gaziler ve gazi yakınları için istihdam hakkının verildiği 1995 yılından 2002 yılına kadar 6 bin 315 kişiye İstihdam sağladık. 2002'den itibaren 2022 yılına kadar ise 48 bin 39 şehit yakını gazi ve gazi yakını için kamuda istihdamı sağlanmış. Bugün yapacağımız 517 atama ile kamuda şehit yakını gazi ve gazi yakınlarından istihdamında toplamda 48 bin 556 kişiye ulaşmış olacağız” açıklamasında bulundu.

“Şu an çok mutluyum. Güzel bir alana atandım”

Babasının Şırnak’ta PKK terör örgütünün düzenlediği hain saldırıda gazi olduğunu dile getiren Ayşenur Durmaz, “Gazi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunuyum. Şu an çok mutluyum. Güzel bir alana atandım. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne atandım. Başvuruyu yaptık ve biraz bekleme süremiz oldu ve ardından atanmamız gerçekleşti” diye konuştu.

“Türkiye’nin çok önemli bir üniversitesine bilgisayar mühendisi olarak atanmak beni çok gururlandırdı”

Şubat 2016'da Ankara'da terör örgütü PKK tarafından, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait askeri servis araçlarına düzenlenen, aralarında sivillerin de bulunduğu 29 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda yaralanarak gazi olan Emre Uzuner ise “Çok hoşuma giden bir yere atandım. Benim 3 tane istemediğim yer vardı. İstememe sebebim de ateşli silahların olduğu yerlerden uzak durmak. Bu nedenle Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü dışında her yere atanmak istiyordum. Sonuç olarak çok daha güzel bir atanma oldu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne atandım. Silahlı kuvvetlere girmeden önce de bilgisayar mühendisiydim. Şu anda da Türkiye’nin çok önemli bir üniversitesine de bilgisayar mühendisi olarak gitmek beni çok gururlandırdı” ifadelerini kullandı.

Atanma Töreni, gerçekleştirilen kura çekiminin ardından toplu hatıra fotoğrafları çekilerek son buldu.

Gazi Taş - Kemal Diri
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.
Antalya Antalya’da Pakistanlı kadın kanlar içerisinde ölü bulundu, öğretmen oğlu gözaltına alındı Antalya’da 59 yaşındaki Pakistanlı asıllı kadın, yaşadığı evin mutfağında kanlar içerisinde ölü bulundu. Boynunda ve kol kısmında bıçak kesileri bulunan kadının birlikte yaşadığı İngilizce öğretmeni oğlu ise polis tarafından kelepçelenip gözaltına alındı. Olayla ilgili cinayet şüphesi araştırılmaya devam ediliyor. Olay, saat 23.00 sıralarında Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi 3188 Sokak üzerindeki 4 katlı apartmanın giriş katında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, İngilizce öğretmenliği yaptığı öğrenilen Pakistan asıllı A. A. Q. (30), eve geldiğinde birlikte yaşadığı annesi Ashfaq Ahmad Qureshi’nin (59) mutfakta kanlar içerisinde olduğunu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen sağlık ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin hayatını kaybettiğini belirledi. İngilizce öğretmeni oğlu gözaltına alındı Mutfakta kanlar içerisindeki cesedi inceleyen olay yeri inceleme ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin boynunda ve kol kısmında bıçak kesilerinin olduğunu tespit etti. Ekiplerin, evin mutfağında ve balkon kapısından parmak izleri örnekleri aldığı gözlendi. Olayla ilgili Cinayet Büro Amirliği’ne bağlı ekipler geniş çaplı araştırma başlatırken, sözlü ifadesini alınan kadının oğlu A. A. Q kelepçeleyerek gözaltına alınıp polis merkezine götürüldü. 8 Nisan’da yaşadıkları eve yeni taşındıkları öğrenilen kadının cenazesi savcı incelemesinin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.