GÜNDEM - 17 Mayıs 2023 Çarşamba 09:47

80 yaşındaki emekli astsubay 30 yıldır adliye önünde daktilo ile arzuhalcilik yapıyor

A
A
A
80 yaşındaki emekli astsubay 30 yıldır adliye önünde daktilo ile arzuhalcilik yapıyor

Diyarbakır’da 30 yıldır arzuhalcilik yapan 80 yaşındaki İhsan Demirseçen, astsubaylıktan emekli olduktan sonra kendini bu mesleğe adadı.

Merkez Yenişehir ilçesinde Adliye karşısında 30 yıllık arzuhalci İhsan Demirseçen (80), kentte mesleğinin son temsilcilerinden. Valilik, adliye, belediye, kamu kurum kuruluşlarının duvarı kenarında dilekçe yazan Demirseçen, 28 yıl Hava Kuvvetleri’nde astsubay olarak hizmet verdi. Teknolojinin ilerlemesiyle meslekte kırılmaların meydana geldiğini belirten Demirseçen, arzuhalciliğin yok olmasından korktuğunu ifade etti. Arzuhalcilik mesleğini sürdüren Demirseçen, “Daha önceden hava astsubayıydım. Emekli olduktan sonra arzuhalcilik mesleğini kendime sanat edindim. Allah’a çok şükür 30 yıldır arzuhalcilik işini yapıyorum. Mesleğimi severek yapıyorum. Allah’a şükür hiçbir sıkıntım yok. Ailemi geçindiriyorum, bir de emekli maaşım var. Bu da olmazsa geçinemiyoruz, yalan yok. Önceden vilayetin ordaydım, şimdi adliyenin karşısında işimi yapıyorum” dedi.

“Teknolojiye direniyoruz”

Sabah 08.00'de mesleğini yapmak üzere adliye yolunu tuttuğunu ifade eden Demirseçen, “4 çocuğum var, 2 kız, 2 erkek. Hepsi evlendi, hayatlarını kurtardılar. İşime sabah 08.30'da geliyorum, öğleden sonra 16.00'da gidiyorum. İşlerimiz önceden çok iyiydi. Hayat şartlarından ve gelişen teknolojiden dolayı biraz sıkıntı yaşıyoruz. Ama yine de buna da şükür diyoruz. Vatandaşlar yazdığımız dilekçeleri bilgisayardan da çıkarabilirler. Ama bizim kadar iyi yapan olmaz. Bizim tecrübe konuşuyor. Bu mesleği bilmezsen yapamazsın” diye konuştu.

Muhammet Hüseyin İçli - Hasan Alan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.