DÜNYA - 13 Kasım 2022 Pazar 19:12

ABD’de Demokratlar Senato’da çoğunluğu garantiledi

A
A
A
ABD’de Demokratlar Senato’da çoğunluğu garantiledi

ABD'de 8 Kasım'da yapılan ara seçimlerin ardından Nevada'da Senato yarışında Demokrat aday Catherine Cortez Masto’nun resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanmasının ardından Demokratlar, Senatoda çoğunluğu garantiledi.

ABD'de 8 Kasım'da yapılan ara seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre Demokratlar, Senatoda çoğunluğu garantiledi. Arizona’nın ardından oyların yüzde 98’inin sayıldığı Nevada’da Demokrat aday Catherine Cortez Masto’nun oyların yüzde 48,8’ini alarak Senato yarışından galip çıktı. Eski Başkan Donald Trump tarafından desteklenen Masto’nun rakibi Cumhuriyetçi Adam Laxalt ise oyların yüzde 48,1’ini aldı. Demokratlar, Nevada’daki zaferin arından Senato’da 50 sandalyeye ulaşırken, Cumhuriyetçiler 49 sandalyede kaldı. ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in aynı zamanda Senato Başkanı olarak görev yapması ve eşitlik bozma oyu sayesinde Georgia’da ikinci tura kalan Senato seçimleri sonunda sandalye dağılımı 50-50 bile olsa Demokratlar çoğunluğu sağlamış oluyor.

Biden, Senato yarışındaki sonuçtan memnun

ASEAN zirvesi için Kamboçya'nın başkenti Phnom Penh’de bulunan ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamada, Demokratların Senato’da kontrolü sağlamasından "inanılmaz derecede memnun" olduğunu ifade etti. Biden, "Katılım oranı beni şaşırtmadı. İnanılmaz derecede memnunum. Bence bu adaylarımızın kalitesinin bir yansıması. Kendimi iyi hissediyorum ve önümüzdeki birkaç yılı sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

Temsilciler Meclisi

Temsilciler Meclisi’ndeki 435 sandalye için yapılan oylamada ise Cumhuriyetçiler 211, Demokratlar ise 204 sandalye kazandı. Partilerin Temsilciler Meclisi’nde kontrol sağlaması için 218 sandalyeye ihtiyaçları var.
Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisi’nde kontrolü sağlaması Biden'ın görev süresinin son iki yılında yasaları geçirmesini zorlaştıracak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet TFF Kadınlar 2. Ligi’nde mücadele eden Ağrı Kadın Futbol Takımı, yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklara rağmen sahasında Kahramanmaraş Anadolu Spor Kadın Futbol Takımı’nı 4-1 mağlup etti. Ağrı’da dünden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Vali Lütfü Yiğenoğlu Stadı karla kaplandı. Maçın oynanabilmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Cemil Budak koordinesinde sabah erken saatlerde başlatılan çalışmalarla saha zemnindeki kar kütlesi temizlendi. Yaklaşık 3 saat gecikmeli başlayan karşılaşma, olumsuz hava şartlarına rağmen oynandı. Kar yağışının ardından etkisini artıran dondurucu soğuk, futbolcuları zorladı. Karşılaşma boyunca sahadaki oyuncular kadar yedek kulübesindeki futbolcular da soğuktan korunmak için battaniyelere sarıldı. Zorlu hava şartlarında oynanan mücadelede ev sahibi ekip, oyunun kontrolünü elinde tutmayı başardı. Ağrı Kadın Futbol Takımı’na galibiyeti getiren golleri İrem, Esma, Müjde ve Hasret (penaltıdan) kaydetti. Konuk ekip Kahramanmaraş Anadolu Spor Kadın Futbol Takımı’nın tek golü ise birinci yarıda geldi. Karşılaşmayı Şeker Fabrikası Müdürü Kürşat Erdoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Yıldırım ve Ağrı 1970 Spor Kulübü Asbaşkanı Tekin Yuşan tribünden takip etti. Maçın ardından açıklamada bulunan Ağrı Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Önder Tunay, zorlu şartlara rağmen sahada mücadeleyi bırakmayan futbolcularını tebrik etti. Tunay, hava koşullarının oyunu zorlaştırdığını ancak takımının gösterdiği performanstan memnun olduğunu ifade etti. Futbolcular ise karşılaşma sonrası yaptıkları açıklamada, havanın çok soğuk olduğunu ancak sahadan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.