ASAYİŞ - 31 Temmuz 2015 Cuma 04:31

Adana'da polise saldırı: 2 şehit!

A
A
A
Adana'da polise saldırı: 2 şehit!

Adana'nın Pozantı ilçesinde emniyet müdürlüğüne düzenlenen saldırıda 2 polis memuru şehit oldu. Çıkan çatışmada 2 PKK'lı terörist ölü ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, saat 02.30 sıralarında 8 kişi oldukları bildirilen PKK'lı teröristlerden 2'si, Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına arka pencereden girdi. Teröristler burada polis memuru İsa İpek ile Serdar Kazar'ı şehit etti. Diğer polislerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 2 terörist ölü ele geçirildi.

Saldırıyı gerçekleştiren 6 terörist ise gecenin karanlığından faydalanarak kaçtı. Teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Ölü ele geçirilen teröristlerin üzerinden 2 kaleşnikof ile 1 tabanca ve 3 el bombası çıktı.

Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek olayla ilgili bilgi aldı.
Şehit polis memurlarının cenazeleri Pozantı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Cenazeler otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na götürülecek.

FATİH KEÇE 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.