ASAYİŞ - 01 Temmuz 2016 Cuma 13:55

Adana'da sıcak saatler!

A
A
A
Adana'da sıcak saatler!

Adana'da Sabancı Merkez Camii'nde Cuma hutbesi okunurken üzerinde bomba olduğunu söyleyerek bir din görevlisini rehin alan kişi cemaate dehşet dolu anlar yaşattı. Şahıs güven timleri tarafından etkisiz hale getirilirken yaşanan izdihamda çok sayıda kişi yaralandı.

Adana'da Sabancı Merkez Camii'nde cuma hutbesi okunurken üzerinde bomba olduğunu ve patlatacağını söyleyen bir kişi din görevlisi rehin aldıktan sonra cemaate dehşet dolu anlar yaşattı. Yaşanan izdiham sırasında yaralananlar oldu, camide güven timleri şahsı etkisiz hale getirildi.

Ramazan ayının son Cuma Namazı için Sabancı Merkez Camii'ne giden Adanalılar korku dolu anlar yaşadı. Din görevlisinin hutbe okuduğu sırada siyah giyimli sakallı bir kişi, yanında oturanlara üzerinde bomba olduğunu ve kendini patlatacağını söyleyerek ayağa kalktı. Belinde sarı bir kablo sarılı olan şahıs, Cuma hutbesi okuyan din görevlisini rehin aldıktan sonra mikrofonu eline alıp göğsünü açarak üzerinde bomba olduğunu ve patlatacağını söyleyip dua okudu. 

Bu sırada güven timleri şahsın üzerine atlayarak etkisiz hale getirirken, yaşanan izdihamda çok sayıda kişi yaralandı. İsminin Mahmut Kılıçarslan olduğu öğrenilen kişi, gözaltına alınarak emniyete götürüldü. 

Bir görgü tanığı, "Siyah giyimli sakallı bir adam bana 'kendimi patlacağım' diyerek ayağa kalktı. Belini açmış sarı kablolar görünüyordu. O sırada hocayı rehin aldı. Sonra mikrofonu alıp dua okudu. Ondan sonra vatandaşlar kaçıştı izdiham oldu birbirlerini ezdi" dedi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Alkolden 2 kez ehliyetini kaptıran sürücü kazada 3’üncü kez yakalandı Eskişehir’de çarparak yayayı ağır yaralayan sürücünün, 1.17 promil alkollü olduğu ve sürücü belgesinin olmadığı öğrenildi. Sürücünün daha önce iki kez alkollü araç kullanmaktan ehliyetini kaptırdığı öğrenilirken, polis ekiplerince üçüncü kez sürücü belgesine el konuldu. Olay, Tepebaşı ilçesi Zincirlikuyu Mahallesi 1549 sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere E.B. (27) idaresindeki 26 EB 255 plakalı hafif ticari araç henüz bilinmeyen bir sebeple yolda yaya olan Davut D. isimli şahsa çarptı. Kaza sonrasında olay yerine ihbar üzerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalelerin ardından kapalı olan Davut D.’yi Yunus Emre devlet Hastanesi’ne ambulansla sevk edildi. Davut D.’nin durumunun ağır olduğu öğrenildi. 39 bin 521 TL para cezası kesilen sürücü 3’üncü kez ehliyetini kaptırdı Sürücü E. B.’ye polis ekiplerince yapılan alkol kontrolünde 1.17 promil alkollü olduğu tespit edildi. Daha önce 2 kez ehliyetini alkollü araç kullanmaktan kaptıran sürücünün sürücü belgesinin olmadığı öğrenildi. Sürücünün 3’üncü kez ehliyetine el konuldu. Sürücünün ehliyetine 5 yıl süreyle el konulurken, önceki cezası da hesaplandığında sürücünün 2032 yılına kadar ehliyete el konulduğu öğrenildi. Sürücüye çeşitli maddelerden 39 bin 521 TL para cezası kesildi. E.B. işlemleri için karakola götürüldü. Polis konuyla alakalı inceleme başlattı.