GÜNDEM - 23 Nisan 2013 Salı 15:02

Adıyaman'da farklı kutlama

A
A
A
Adıyaman'da farklı kutlama

Adıyaman'ın Tut ilçesine bağlı Öğütlü köyünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında, öğrenciler ve veliler eşeklerle yarıştı.

HMET ARSLANTAŞ
ADIYAMAN


Türkiye’de çeşitli etkinliklerle kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Tut ilçesine bağlı Öğütlü köyünde alışılmışın dışında kutlandı. Öğütlü İlköğretim Okulu idaresi ve öğretmenleri, velilerin de ilgisini çekmek için farklı bir etkinliğe imza atarak, bu yılki etkinliklere eşek yarışmasını da ekledi.

Neredeyse tüm köy halkının katıldığı 23 Nisan kutlamalarında en çok ilgiyi, eşek yarışması çekti. Öğrenciler eşeklere binerek, muhtarın start vermesiyle yarışmaya başladı. Dereceye girmek için eşekleri koşturan öğrenciler, bazen küçük kazalar geçirerek eşekten düştü. Öğrencilerin yarışının ardından, öğrenci velileri de yarıştı. En az öğrenciler kadar veliler de eğlenceli dakikalar geçirirken, yapılan bu etkinlikle köylülerin hepsi 23 Nisan kutlamalarına katıldı.

Öğrenciler ve veliler yarışmaların çok heyecanlı geçtiğini belirterek, farklı bir etkinliğe imza attıkları için okul idaresine teşekkür etti. Okul Müdürü Osman Aydın ise, 23 Nisan kutlamalarına köy halkının da katılımını sağlamak için böyle bir etkinlik yaptıklarını söyleyerek, “Köy halkıyla daha iyi kaynaşabilmek için bu etkinliği yaptık. En azından her yıl yapılan etkinliklerden farklı bir etkinlik olsun istedik. 23 Nisan’a farklı eğlence kattı. Köylüler de destek verdi, çocuklar da destek verdi” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir