EKONOMİ - 05 Aralık 2019 Perşembe 17:26

Adjust, Güneydoğu Asya ve Ortadoğu pazarına açılıyor

A
A
A
Adjust, Güneydoğu Asya ve Ortadoğu pazarına açılıyor

Adjust, gelecek yıl hedef büyüterek Güneydoğu Asya'ya, İsrail'e ve Ortadoğu'ya açılma kararı aldı.

Mobil ölçüm, sahtekarlık önleme ve siber güvenlik alanında endüstri liderlerinden Adjust, 2020 yılında hedef büyüterek Güneydoğu Asya'ya, İsrail'e ve Ortadoğu'ya açılma kararı aldı. Yapılan açıklamada; 2019'da önemli bir büyüme gören şirket, bu yıl Avrupa'nın en büyük fonlama turlarından birini gerçekleştirerek yaklaşık 230 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırımla birlikte Adjust Güneydoğu Asya'ya, İsrail'e ve Ortadoğu'ya açılıyor.

Şimdiden Tel Aviv ve Bengaluru'da ofislerini açtığını kaydeden şirket; sermayesini, ürün yelpazesini daha da geliştirmek için kullanacak ve pazarlamacıların bütün ihtiyaçlarını tek bir platformdan sağlamayı amaçlıyor.

Adjust'ın kurucu ortağı ve CEO'su Christian Henschel, konu ile ilgili değerlendirmesinde "Bu heyecan verici dinamiğe yön verirken sektörün büyüme motoru olma amacımızın peşinden gidiyoruz. Markalar gittikçe daha mobil merkezli bir strateji uyguluyorlar. Veri güdümlü uygulamalar ile dağıtılan ve birden çok temas noktası olan bir stratejimiz bu." dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Öğrenciler sıfır atık için bir araya geldi Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri, “ENM306 Fabrika Yerleşim ve Tesis Planlama” dersinde, atıkların etkili bir şekilde yönetilmesi ve uygun altyapının oluşturulması amacıyla final projelerini geliştiriyor. Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İrem Düzdar tarafından verilen 3. sınıf “ENM306 Fabrika Yerleşim ve Tesis Planlama” dersinde, Sıfır Atık Yönetimi Koordinatörlüğü tarafından talep edilen Mobil Atık Getirme Merkezi Yer Seçimi, Atık Toplama Rotasyonu ve Geçici Atık Depolama Merkezi Yerleşim Planlaması sorunlarına bilimsel çözüm geliştirmek üzere öğrenciler, Sıfır Atık Yönetimi Koordinatörlüğü ile bir araya geldi. Mobil atık getirme merkezi yer seçiminde, kampüs içinde atıkların çevresel etki, erişilebilirlik, toplumun ihtiyaçları ve yasal düzenlemeler gibi faktörler gözüne alınarak belirli bölgelerde güvenli bir şekilde ayrıştırılarak toplanması hedefleniyor. Atık toplama rotasyonunda atık toplama araçları için yakıt, sorumlu personel içinse zaman ve efor tasarrufu sağlanması, öğrencilerin ulaşılması hedeflenen diğer proje konusu olarak yer alıyor. Geçici depolama alanlarının tasarımında, atıkların geçici olarak depolanacağı alanlar, depolama şartları ve diğer çevresel gerekliliklere uygun şekilde tasarlanacak olup, atıkların sınıflandırılması, etiketlenmesi ve düzenli olarak boşaltılması gibi faktörler göz önünde bulunduruluyor. Bu çalışmalar ile Sıfır Atık Yönetimi Koordinatörlüğü ile Endüstri Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri akademik iş birliği halinde sıfır atık uygulamaları için çözüm önerileri geliştirecek ve Düzce Üniversitesi öğrencileri kampüste gerçekleştirilmekte olan sıfır atık uygulamalarında önemli bir yer edinecek.
Malatya Battalgazi Belediyesi Mayıs Ayı Olağan toplantısını tamamladı Battalgazi Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın başkanlığında yapıldı. Battalgazi Belediye Meclisi, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın başkanlığında Mayıs ayı olağan toplantısında bir araya geldi. Yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda, ilk olarak Nisan ayı olağan toplantısının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi. Battalgazi Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Mayıs ayı olağan toplantısında ağırlıklı olarak imar konuları görüşülürken 2023 Mali Yılı Kesin Hesabı oy çokluğuyla kabul edildi. Ayrıca, “1. Kat Sathi Kaplama Yapım İşi”, “Agrega Üretimi İçin Muhtelif Malzeme Alım İşi”, “Bitüm ve Muhtelif Yol Yapım Malzemesi Alım İşi” ve “Yaya Kaldırımı, Kilit Taşı ve Taş Duvar Yapımı İşi” ve GES Projesi için İller Bankası A.Ş.’den kredi kullanılması ve kredi işlemleri için Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’a yetki verilmesi kararlaştırıldı. Toplamda 21 gündem maddesi müzakere edilerek karara bağlandı. Toplantının Battalgazi’ye ve Malatya’ya hayır ve bereket getirmesini dileyen Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, “Belediyemize yararı olan her işte olacağız. Battalgazi’mizi Türkiye’nin markası haline getirecek; bu doğrultuda projelerimizi oluşturacağız. Çalışmalarımıza devam ederken ilçemizin her köşesinde ne ihtiyaç varsa ona göre hareket ediyoruz. Yapılacak çalışmalar belediyenin öncülüğünde gelişiyor. Karşılaşacağınız her yerde kapıları biz açıyoruz, doğal gazı önce biz verdiğimiz, yüklendiğimiz yükümlülük ve taahhütle getiriyoruz. Vatandaşımızın memnuniyeti bizim en büyük önceliğimiz. İnşallah Battalgazi’mizin yararına olacak her şeyin peşinde olacağız; çözüm üreteceğiz, hizmet üreteceğiz” diye konuştu. Toplantı sonrasında gündem dışı konularla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Taşkın, Battalgazi Belediyesi’nin borcunun 1 Nisan itibarıyla 120 Milyon 53 Bin TL olduğunu ifade etti. Battalgazi Belediye Meclisi, Haziran ayı olağan toplantısını 5 Haziran Çarşamba günü saat 14.30’da gerçekleştirecek.
Malatya Yeşilyurt Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısını yaptı Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit Başkanlığında toplanarak Mayıs Ayı Toplantısını gerçekleştiren Yeşilyurt Belediye Meclisi, yerinde dönüşüm için yapılacak başvurularda uyulması gereken kuralları belirleyerek karara bağladı. Yeşilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binası Meclis Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda, açılış ve yoklamanın ardından ilk olarak 08 Nisan 2024 Tarihli Meclis Toplantısının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi. Ağırlıkla imar maddelerinin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ‘asrın felaketi’ büyük depremlerin ardından hem yaraların sarılması hem de yerinde dönüşüm süreçlerinin desteklenmesi amacıyla ‘7452 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’ kapsamında ‘Yerleşme ve Yapılaşmaya’ ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yerinde dönüşüm için yapılan başvurularda; uyulması gereken kurallara dair İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşülüp onaylandı. Toplantıda ayrıca İmar Komisyonu tarafından hazırlanan; Yeşilyurt İlçe sınırlarındaki Cemal Gürsel Mahallesi 7. etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına plan notu eklenmesi talebi, Aşağıbağlar Mahallesi 8. etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına plan notu eklenmesi talebi, Tecde ve Çilesiz Mahallesi 9. etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına Plan notu eklenmesi talebi, Bostanbaşı Mahallesi 13. etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına Plan notu eklenmesi talebi, Bostanbaşı Mahallesi 14. etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına Plan notu eklenmesi talebi ile Mollakasım Mahallesinde ki plansız alanlarda imar planı talebine yönelik raporlar onaylanırken, Cevatpaşa-Karakavak Mahallelerini kapsayan alanda yapılan ve askıda olan 23. etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına yapılan itirazlar ise reddedildi. Belediyeye ait iki alan Malatya İl Sağlık Müdürlüğü’ne bedelsiz tahsis edildi Yeşilyurt Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2023 Yılı Mali Yıl Kesin Hesap Tasdiki ise yapılan görüşmelerin ardından onaylanırken, tapuda Yeşilyurt İlçe sınırlarında yer alan Hacı Abdi Mahallesi ile Yeşiltepe Seyran Mahallesinde bulunan park alanına ‘Aile Sağlık Merkezleri’ yapılması için ilgili park alanlarının 10 yıl süreyle Malatya İl Sağlık Müdürlüğüne bedelsiz tahsis edilmesine dair hazırlanan gündem maddesi ise kabul edildi. Toplantıda ayrıca 10 madde İmar Komisyonuna havale edilirken, altı madde ise bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelendi. Yoğun bir gündemle Mayıs Ayı Toplantısını tamamlayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, 05 Haziran 2024 Çarşamba günü saat 14:00’de toplanarak Haziran Ayı Toplantısını gerçekleştirecek.