GÜNDEM - 21 Haziran 2014 Cumartesi 16:11

Ailesine yük olmamak için stant açtı

A
A
A
Ailesine yük olmamak için stant açtı

Adana'da 10 yaşında bir çocuk, ailesine yük olmamak adına ticarete girişip bir kaldırım üzerine stant açtı. “Okul harçlığım için kek yiyin, meyve suyu için” pankart asan küçük girişimci, ürün yelpazesini genişletmeyi hedefliyor.

Seyhan ilçesine bağlı Stadyum Caddesi'nde stant kuran 6. sınıf öğrencisi Yankı Genç, bir hafta önce okul harçlığını çıkarmak için annesi Berna Genç'in yaptığı kekleri ve meyve tozuyla oluşturduğu limonataları satışa sunmaya başladı. İlk gün satışların beklediğinin çok üzerinde olduğunu belirten Genç, daha sonra kendi sermayesi ve ailesinin de maddi desteğiyle ürün yelpazesini genişleterek soda, kola, gibi içecekler de satmaya başladı. Kek yapımında annesi Berna Genç'e yardım da eden Yankı Genç, kekin yanı sıra pasta, tiramisu gibi ürünleri de yaparak çeşitlilik sağladı. Hafta içi, satışların hafta sonuna göre daha fazla olduğunu dile getiren minik girişimci, standın 1 ay boyunca açık kalacağını söyledi. Yankı Genç, ağabeyi üniversite eğitimi aldığı için ailesine daha fazla yük olmamak adına bu girişimde bulunduğunu ifade etti. Minik girişimci aynı zamanda Adana Demirspor altyapısında lisanslı futbolcu.

Okulların kapanmasıyla beraber oğlunun yaz tatilini evde oturarak geçirmek istemediğini belirten anne Berna Genç, Yankı'nın bu fikrini kendine anlattığında hep beraber “Ne yapabiliriz” diye düşündüklerini ve hemen işe koyulduklarını söyledi. Yeni ürünler konusunda hala arayış içerisinde olduklarını belirten Anne Genç, Yankı'nın girişimcilik macerasını şöyle anlattı: “Yankı'nın küçük olmasının, sevimli bulmalarından dolayı da gelen geçen müşteriler artık klasik müşterileri olmaya başladı bir haftadır. Aynı insanlar, Yankı standı geç açtığı zaman soruyorlar 'Yankı nerede, bugün stant açılmayacak' diye. Pastalarını da çok steril bir ortamda sunuyor, eldiven takıyor. Meyve suyu yetersiz kalmaya başladı. 'Baba nE olur kola alalım, soda alalım' diye. Başka alternatifler sunmaya başladı. Hala da arayış içerisinde başka ürünler düşünüyor. Sanırım bir süre daha yapacak bunu. Okul harçlığını çıkarma istediğini söylüyor. Ağabeyi de üniversite okuyor, 'Size yük olmak istemiyorum' diyor. Kek yapımında yardım ediyor, bulaşığımı yıkıyor, bazen mikserle kekleri o yapıyor. Çok sabırsız, ikide bir fırına gidip bakıyor pişmedi mi bu daha diyor. O şekilde yardımlaşarak yapıyoruz Yankı'yla.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir