POLİTİKA - 21 Mayıs 2018 Pazartesi 14:22

Son Dakika: AK Parti Aday Listesi Belli Oldu, Öğren 2018 | İşte İl İl AK Parti Milletvekili Aday Listeleri

A
A
A
Son Dakika: AK Parti Aday Listesi Belli Oldu, Öğren 2018 | İşte İl İl AK Parti Milletvekili Aday Listeleri

AK Parti milletvekili aday listesi bugün belli oluyor. 2018 yılında adaylık başvurusunda bulunanların merakla beklediği AK Parti milletvekili adayları tam listesini öğrenmek için haberimize bakabilirsiniz. İşte AK Parti milletvekili aday listesi ile ilgili merak edilenler…

AK Parti aday listesi bugün belli oluyor... AK Parti aday listesi öğren ve il il AK Parti milletvekili adayları listesi ile ilgili detayların tamamına haberimizden ulaşabilirsiniz. MHP lideri Bahçeli'nin ''Erken seçime gidelim'' çıkışının ardından Türkiye, 24 Haziran günü hem Cumhurbaşkanı hem de milletvekili seçimleri için sandık başına gidiyor. Bu sırada partilerin milletvekili adayları belli oluyor. AK Parti, bugün 600 kişilik listenin YSK'ya teslim edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ince eleyip sık dokuduğu liste belirleme çalışmalarının ardından gözler bugüne çevrildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ve beraberindeki heyet 600 kişiden oluşan milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. AK Parti 26. dönemde milletvekili olan 167 kişi yeniden milletvekili adayı gösterildi. AK Parti aday listesi öğren ve il il AK Parti milletvekili adayları listesi ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor...

AK PARTİ ADAY LİSTESİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

AK Parti'nin en genç adayı Kocaeli'den

AK Parti'de en genç milletvekili adayı, Kocaeli'den 11'inci sırada aday gösterilen 18 yaşındaki Elif Nur Bayram oldu.

İzmir'den aday adayı olan İbrahim Tatlıses listede yer almadı.

İşte AK Parti listesindeki sürpriz isimler:

Kenan Sofuğlu - Sakarya 3.sıra

Son Dakika: AK Parti Aday Listesi Belli Oldu, Öğren 2018 | İşte İl İl AK Parti Milletvekili Aday Listeleri

AK Parti milletvekili aday listesi çalışmaları

MHP'nin günler öncesinden adayları açıklamasının ardından dün de CHP'nin milletvekili adayları sızdırılmıştı. İnce'nin listesinde yer alan adayların hiçbirinin olmaması CHP'yi fena halde karıştırmıştı. AK Parti'de ise bu işler bir hayli titiz bir şekilde yürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti milletvekili adaylarını belirlemek için günlerdir liste üzerinde çalışmalar yaptığı biliniyordu. İhlas Medya Ankara Temsilci Yardımcısı Yücel Kayaoğlu'nun ''AK Parti'de kırmızı alarm! 950 bin kişilik seçim ordusu'' imzalı gazetemizde yayımlanan habere göre; AK Parti, geçen günlerde tüm illerin seçim işleri başkanlarını toplantıya çağırmıştı. Toplantıya 81 ilden gelen il başkanlarının yanında kademe, kadın, gençlik, seçim işleri ve Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) başkanları da hazır bulunmuştu. Toplantıda değinilen konular ile ilgili bilgi veren Kayaoğlu, seçimlerde görevli olanlara, bir ay boyunca tüm mesailerinin adaylara ve seçim kampanyasına ayırmaları konusunda gerekli uyarılar yapıldığını aktardı.

Son Dakika: AK Parti Aday Listesi Belli Oldu, Öğren 2018 | İşte İl İl AK Parti Milletvekili Aday Listeleri

AK Parti aday listesime 3 tedbir

Kayaoğlu, ''Aday listelerine üçlü koruma'' imzalı haberinde ise YSK’ya bugün verilecek aday listelerinin risklere karşı koruma altına alındığını paylaştı. Listelerin iki ayrı araçla, iki farklı güzergâh kullanılarak yola çıkacağı bilgisini aktaran Kayaoğlu, yolda yaşanabilecek risklere karşı listelerin saat 17.00’yi beklemeden, 15.00 civarında YSK’ya verileceğini bildirdi. Parti'nin üçünvü bir tedbir olarak da sabah saatlerinden itibaren YSK’da 81 ilin sadece ilk sıralarının dolu olduğu bir listeyi hazır bekleteceğini vurgulayan Kayaoğlu, belirlenen süre içinde 600 kişilik liste verilemezse, 81 adaylı ‘Tedbir listesi’ eksiklikler daha sonra tamamlanmak üzere YSK’ya teslim edilecek. Zira kiyasi partilerin, listelerdeki eksikleri 25 Mayıs’a kadar tamamlama imkânı var.

Son Dakika: AK Parti Aday Listesi Belli Oldu, Öğren 2018 | İşte İl İl AK Parti Milletvekili Aday Listeleri

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Eğitim Fakültesi öğrencilerinden resim sergisi EBYÜ’de İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Çanakkale Zaferi anısına resim sergisi düzenlendi. İstiklal Marşı’nın kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi Haftası münasebetiyle Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi ve Görsel Sanatlar Kulübü işbirliği ile "12 Mart İstiklal Marşı- Mehmet Akif Ersoy ve 18 Mart Çanakkale Şehitleri Resim Sergisi” düzenlendi. Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sergi açılışına Rektör Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Prof. Dr. Çağrı Çırak, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mücahit Kağan, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Dr. Erdem Yavuz, Doç. Dr. Alper Kaşkaya, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Taşkesen, Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-İş Anabilim Dalı akademisyenleri ile Görsel Sanatlar Kulübü öğrencileri ve davetliler katıldı. Sergide açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Akın Levent, “12 Mart İstiklal Marşı’nın kabul edilmesi ve 18 Mart Çanakkale Zaferi sebebiyle düzenlenen bu sergi vesilesi ile Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Onların aziz hatıralarını yaşatmak ve onların bize bıraktığı mirası korumak en büyük görevimizdir. Bu vesileyle, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, bu serginin hayata geçirilmesindeki destekleri için Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü ve Görsel Sanatlar Kulübü’ne ve tüm katılımcılara şükranlarımı iletiyorum” dedi. “Türk’ün Özü Akif’in Sözü” teması ile hazırlanılan sergide toplam 34 eser sergilendi. Rektör Levent ve katılımcılar eserleri tek tek inceleyerek eser sahiplerinden bilgi aldı. Resim Sergisi açılışı fotoğraf çekiminin ardından son buldu.
Ankara Pursaklar’da Tekne Orucu tutan miniklerin iftar sevinci Pursaklar Belediyesi’ne bağlı Nezaket Okulu öğrencileri, Ramazan ayı ile birlikte tekne orucu tutarak öğle ezanı ile birlikte iftarlarını yaptı. Pursaklar Belediyesi bağlı Nezaket Okulundaki minik öğrencileri, oruca alıştırmak ve bu ayın ehemmiyeti hakkında bilgi sahibi olmalarına yardımcı olmak amacıyla bir Ramazan ayı geleneği olan, tekne orucu etkinliği düzenleyerek çocukları oruçla tanıştırdı. Henüz oruç tutma yaşına gelmemiş minik çocuklara yönelik düzenlenen yarım günlük tekne orucunda öğrencileri yalnız bırakmayan Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, öğlen ezanının okunmasıyla birlikte Yavuz Sultan Selim Nezaket Okulu bahçesinde arkadaşları ile birlikte oruçlarını açan çocukların mutluluğuna şahit oldu. ‘‘Öğlen ezanı ile birlikte oruçlarını açtıkları an ki mutlulukları ve heyecanları görülmeye değerdi’’ Minik öğrencilerin Cami Adabı dersini Cami imamından dinledikten sonra tuttukları tekne orucunu öğle ezanıyla birlikte açtıklarını ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Nezaket okullarımızda çocuklarımıza Ramazan ayını anlatabilmek için tekne orucu tutturulup, iftar yaptırıldıktan sonra hediyeleşme yaparak bir geleneğimizi daha yaşattık. Çocuklarımızın tekne oruçlarını severek tutmaları bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor. Bizlerde öğrencilerimizin, oruç tutmanın sevincine ve mutluluklarına ortak olmak için okullarımızda çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Öğlen ezanı ile birlikte oruçlarını açtıkları an ki mutlulukları ve heyecanları görülmeye değerdi’’ dedi.