DÜNYA - 05 Ocak 2023 Perşembe 10:57

Amazon, 18 bin çalışanını işten çıkarıyor

A
A
A
Amazon, 18 bin çalışanını işten çıkarıyor

ABD merkezli e-ticaret şirketi Amazon'un CEO'su Andy Jassy, 18 binden fazla kişiyi işten çıkarmayı planladıklarını açıkladı.

Son dönemde tüketicilerin harcamaları kısması nedeniyle büyük teknoloji şirketleri çalışanlarını çıkarmaya başladı. ABD merkezli e-ticaret şirketi olan Amazon 18 binden fazla çalışanın çıkarılacağını ve işten çıkarılan kişilere 18 Ocak’ta haber verileceğini duyurdu. Şirketin CEO'su Andy Jassy yaptığı açıklamada, "İşten çıkaracağımız kişilere tazminat ödeyeceğiz, geçici sağlık sigortası sağlayacağız ve iş bulmalarına destek olacağız. Amazon bugüne kadar pek çok zorluğu aştı, bundan sonra da aşmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.
Covid-19 salgını döneminde şirket, son dönemde işe alımları durdurmuş ve ihtiyaçtan fazla alım yaptıklarını açıklamıştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum MHP il başkanlığına tarihi konak MHP Erzurum İl Başkanlığı Murat Paşa Mahallesi’ndeki tarihi konakta hizmet verecek. Erzurum’da 1912’de yapılan ve Osmanlı mimarisinin nadide sivil örneklerinden tescilli Hacı Bekir Zade Ağa Konağı artık MHP İl Başkanlığı binası olarak hizmet verecek. Murat Paşa Mahallesi’nde bulunan ve dönemin önde gelen tüccarlarından olan Hacı Bekir Zade Ağa tarafından yaptırılan tarihi konak, bir asırdan fazla süre geçmesine rağmen ilk günkü gibi sapasağlam ayakta duruyor. Kültür Bakanlığınca 1979 yılında yansıttığı mimari ve taş süslemeleri nedeniyle tescillenen 112 yıllık Hacı Bekir Zade Ağa Konağı, bir çok anlamda kategorisinde tek olma özelliği taşıyor. Tarihi konak artık MHP İl Başkanlığı binası olarak hizmet edecek. Aynı zamanda içmimar olan MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, restorasyon ve çalışmaların titizlikle, tarihi doku korunarak sürdürüldüğünü ifade etti. “Binanın tapusu artık MHP’nin” Murat Paşa Mahallesi’ndeki binanın tapu işlemleri sonuçlandığını ve inşaa çalışmaların yaklaşık 2 ay sonra tamamlanacağını belirten MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül sözlerini şöyle sürdürdü, “Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanlığı olarak, hemşehrilerimize daha iyi bir hizmet verebilmek adına mülk sahiplerinden satın aldığımız Osmanlı Döneminden kalma tarihi binanın tapu işlemlerini sonuçlandırdık. Yeni hizmet binamız, hemşehrilerimize, şehrimize ve partimize hayırlı olsun” “Bu konak Erzurum’un ortak mirası” Yurdagül, binanın sahipleriyle gerçekleştirdikleri satın alma sürecinde kendilerine maddi ve manevi destek olan herkese teşekkür ederken, “Bu konak Erzurum’un ortak mirası. Binamızda aslına uygun olarak büyük bir hassasiyetle gerçekleştirdiğimiz yapısal düzenlemeler hızla devam ettiriyoruz. Tarihin bize bıraktığı bu kıymetli eserin, tarihi şerefle dolu partimize ev sahipliği yapacak olması, gelecek nesillere sağlam bir şekilde bırakacağımız en büyük miras olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz.” dedi.
Eskişehir Adaptif binicilik eğitimleri sürüyor Tepebaşı Belediyesi, özel bireylere yönelik düzenlenen adaptif binicilik eğitimlerine devam ediyor. Ata binmenin keyfini yaşayan özel bireylerin kas gelişimine olumlu katkı sağlanırken aileler de memnuniyetini belirtiyor. Tepebaşı Belediyesi tarafından özel bireylere yönelik düzenlenen adaptif binicilik eğitimleri sürüyor. Doğal Yaşam Merkezi’nde uzman gözetmenler eşliğinde at binen özel bireyler hem keyifli dakikalar geçiriyor hem de fiziksel gelişimlerine katkı sağlamış oluyor. Tepebaşı Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sunulan hizmetten yararlanan özel bireyler ve aileleri çok memnun olduklarını belirtiyor. Muhammet Ali Çoban’ın babası Şemsettin Çoban, “Muhammet Ali yaklaşık 3 yıldır buraya geliyor ve atlara biniyor. Muhammet Ali’yi Tepebaşı Belediyesi’nin diğer spor merkezlerine ve Belde Evlerindeki farklı kurslara da gönderiyoruz. Muhammet epilepsi aynı zamanda hafif düzey otizm ve hafif düzey zihinsel gibi 3 tanımız var. Muhammet Ali’nin komutlara uymada sorunları vardı. Şimdi ciddi anlamda uyum söz konusu. Gayet olumlu gelişmeler oldu, çok mutluyuz. Tepebaşı Belediyesi’nin bu konuda gayet güzel çalışmaları var. Başarılı olduğu konular var. Su sporları merkezi, Yunus Emre Spor Kompleksi, Belde Evlerindeki kurslara gidiyoruz. Oradaki çocuklarda da ciddi gelişme oluyor. Diğer ailelere de tavsiye ederim. Çocuklarını buraya rahatlıkla getirebilir. Verdikleri eğitim de gayet güzel. Tepebaşı Belediyesi bu konuda çok başarılı. Ahmet Ataç’a da çok teşekkür ediyorum” dedi. “İyi ki buradayız” Sevgi Tuncel, “Geçen yıl 3 ay aralıksız devam ettik. İlk defa bir yaz güzel geçti. Tepebaşı Belediyesi’nin diğer merkezlerine de gidiyoruz. Ömer Hafız sporla alakalı şeyleri çok seviyor. Burası da iyi geldi. Şimdi bir şeyler söylemeye başladı. Bu nedenle çok mutluyuz, anne baba olarak. Ömer Hafız’ın konuşmasını insanlar anlayamıyordu. Şimdi Ömer Hafız’ın konuşmasının iyileşmesi bizim için çok önemli. Kendimi şanslı hissediyorum. Tepebaşı Belediye Başkanına da çok teşekkür ediyorum, böyle bir imkanı bize sunduğu için. İyi ki buradayız” ifadelerini kullandı.
Tekirdağ Macar Müzesine Macarlardan çok Bulgar geliyor Tekirdağ’da pandemiyle beraber ziyaretçi sayısı azalan Macar Karalı Rakoçzi’nin müzesine ziyaretçi sayısı kat kat artmaya başladı. Son yıllarda Macarlardan daha çok Bulgar turistler müzeyi ziyaret ediyor. Osmanlı’ya sığınan Macar Prensi 2. Frenc Rakoczi’nin Tekirdağ’da kaldığı Rakoczi Müzesi’nin Pandemi zamanında düşen ziyaretçi sayısı misli misli artmaya başladı. Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Macar Karalı Rakoczi’nini müzesine son yıllarda Macarlardan daha çok Türkiye’nin sınırında bulunan Bulgaristan’dan Bulgar turistler ziyaret etmeye başladı. 2024 yılının Türkiye - Macaristan Yılı ilan edilmesinin ardından geçen yıl aynı dönemde bin kişinin ziyaret ettiği müze, bu yıl aynı dönemde 2 bin kişiyi ağırladı. Müze Müdürü Ali Kabul yaptığı açıklamada, “Pandemiden sonra nerdeyse 2 misli ziyaretçi geliyor. Bu hafta özellikle turizm haftası sebebiyle bayağı ziyaretçimiz var. Bu sene Bulgar çok geliyor. Macar’dan daha çok Bulgar ziyaretçimiz oldu. Ziyaretçinin Türk, Macar, Bulgar olması bizim için fark etmiyor. Ziyaretçinin çok olması bizi sevindiriyor” dedi. Macaristan’dan ailesiyle tatil için kente geldiğini ifade eden gezen Fenyvesı Robert, "Özellikle Rakoczi Müzesi’ni gezmek için Tekirdağ’a geldik. Rakoczi, Macarlar için çok değerlidir. Buraya tatile gelenler müzeyi uğramadan ayrılmıyor. Burası gerçekten çok güzel" diye konuştu.