GÜNDEM - 22 Şubat 2018 Perşembe 01:47

Ankara Valiliğinden yasaklanan av tüfekleri ile ilgili açıklama

A
A
A
Ankara Valiliğinden yasaklanan av tüfekleri ile ilgili açıklama

Ankara Valiliği, yapılan denetimler sonucunda TS/870 standardına aykırı tüfeklerin satıldığını tespit etti. Valilik, bu ürünlerin Ankara genelinde satışlarının yasaklandığını açıkladı.

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, “Av Tüfeği Satıcılık Belgesi olan bazı iş yerlerinde yapılan denetimlerde TS/870 standardına aykırı satış yapıldığı tespit edilmiştir. Bu durum, kamu düzeni ve güvenliğini olumsuz etkilemektedir. Bu sebeple Ankara genelinde Av Tüfeği Satıcılık (Bayilik) Belgesi bulunan iş yerlerinde TS/870 standardına uymayan katlanır dipçik, tabanca görünümlü kabza, 42.72 cm’den kısa namlu, 2 fişekten fazla kapasiteli şarjör vb. ürünlerin satışı, Ankara Valiliğinin 12.01.2018 tarihli ve 6465 sayılı kararı ile yasaklanmıştır” denildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Satışı yasaklanan ürünlerin satışının yapıldığı iş yerleri ve sahipleri hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince idari yaptırım kararı uygulanacak, TS/870 standartlarına aykırı olan ürünlerin mülkiyeti 5326 sayılı Kanun’un 19. maddesi uyarınca kamuya geçirilecektir.” 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir