GÜNDEM - 21 Eylül 2013 Cumartesi 17:26

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, saldırganın ismini açıkladı

A
A
A
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, saldırganın ismini açıkladı

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Muharrem Karataş isimli şahsın, Ahmet Güzel adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı kullandığını söyledi.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, “Bir terörist saldırı sonrası olayı bu kadar kısa sürede sonuçlandıran ve faillerine ulaştıran ve görevlerini meşruiyetten ayrılmadan, profesyonelce, sorumluluklarını yüreğinde hissederek yerine getiren, olayın çözülmesine katkı sağlayan Başta Emniyet Müdürümüze ve bu olayda görev alan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde Emniyet Müdürü Kadir Ay ve Ankara İL Jandarma Komutanı Kurmay Albay Cengiz Tarım ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Dün akşam Emniyet Genel Müdürlüğü ek hizmet binası ve Dikmen Polisevi’ne yönelik düzenlenen roketli saldırı ile ilgili bilgi veren Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, olayın gerçekleştirildiği saatten itibaren polisin yaptığı çalışmaları anlattı.
Teröristlerin RPG 7 model silah ile saldırıyı gerçekleştirdiklerini belirten Vali Yüksel, “Ankara’da Çankaya ilçesi Dikmen Caddesi üzerinde bulunan Polisevine, Selimiye Caddesi üzerinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü ek hizmet binasına dün akşam saat 21.34 saatlerinde RPG 7 model silah ile ateş edilmek suretiyle terör yönelikli bir saldırı gerçekleşti. Söz konusu saldırı sırasında herhangi bir can kaybı ve yaralama olmadı, sadece binalarda hasar meydana geldi. Olayın gerçekleşmesinden hemen sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay yerine intikal ettiler ve yapılan ilk incelemelere müteakip çok etkili ve çok hızlı bir müdahale programı uyguladılar” diye konuştu.
Roketli saldırının hemen sonrasında başta olay bölgesi olmak üzere, şehrin tüm giriş ve çıkışlarında arama ve kapatma noktaları oluşturulduğunu ve olası şüpheli eşkal tespitlerinin süratle gerçekleştirildiğini belirten Vali Yüksel, “Bölgede bulunan MOBESE kameraları incelendiğinde 2 şahsın 21.28 sıralarında Dikmen Vadisi tarafından Emn Gen Müdürlüğü ek hizmet binasının arka tarafında bulunan Mesnevi Sokak reklam panolarının bulunduğu yere geldiği görülmektedir. Bu iki şahsın kısa sürede eylem hazırlıklarını gerçekleştirdikleri ve 21.34’de Emniyet Genel Müdürlüğü ek hizmet binasına bir el ateş ettikleri, 1dakika sonrada polisevine de yönelerek bir el daha ateş ettikleri ve saldırı sonrasında geldikleri Dikmen Vadisi istikametine kaçtıkları tespit edilmiştir. MOBESE kayıtları ve olay yeri incelemelerinden elde edilen bilgilerle eylemci şahısların kaçış istikametinde geniş bir çember oluşturmak suretiyle arama tarama çalışmaları başlatıldı. Gece görüş kabiliyeti olan 2 helikopterin desteği ve özel hareket ve terörle mücadele ekipleri ile Emniyet Müdürlüğü ‘nün diğer birimleri ile birlikte eşkale uygun şüpheli şahısların Or-An ormanlık bölge görüldüğü ve Konya yolu yönüne hareket ettikleri tespiti ile o bölgede bulunun Akpınar Mahallesi ile Konya yolu arasında bulunan ağaçlık alanda saklandıkları tespit edilen eylemci şahıslar, 23.45 sularında çembere alınarak, bölge projektörlerle aydınlatıldı. Şahıslara teslim olması konusunda defalarca uyarı yapılmasına rağmen eylemciler üzerlerinde bulunan silahları kullanarak güvenlik güçlerimize ateş açmışlar ve çıkan çatışmada teröristlerden birisi biri ölü, diğeri yaralı olarak ele geçirildi. Ölü olarak ele geçirilen Muharrem Karataş isimli şahsın Ahmet Güzel adına düzenlenmiş ve üzerine de kendi fotoğrafı yapıştırılmış sahte nüfus cüzdanı kullandığı anlaşılmıştır ve bu şahsın Mart 2013 tarihinde AK Parti Genel Merkezine yönelik lav silahlı saldırı eylemini gerçekleştirdiği anlaşılmıştır. Adı geçenin 6 adet Ankara ve Çorum mahkemeleri ve Cumhuriyet Başsavcılıklarınca silahlı terör örgütüne üye olmak suçlarından aranıyor kayıtlarının olduğu tespit edildi. Yaralı olarak ele geçirilen Serdar Polat adlı eylemcinin de Muzaffer Uzun adına düzenlenmiş, üzerine kendi fotoğrafı yapıştırılmış sahte nüfus cüzdanı kullandığı ve terör örgütüne üye olmaktan 4 kere kaydının bulunduğu anlaşılmıştır. Bu nüfus cüzdanının Viyana’dan bizim resmi mercilerden alınmış bir cüzdan olduğu anlaşılmaktadır. Ankara Emniyet Müdürlüğü etkili bir şekilde genişleterek çalışmalarını sürdürmektedir. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı olayın başlangıcından itibaren adli soruşturmasını sürdürmektedir” şeklinde konuştu.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, saldırganın ismini açıkladı

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, saldırganın ismini açıkladı

DERYA YETİM

ANKARA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Amasya Asırlık son değirmen devletin desteğiyle ayakta Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde bulunan 100 yıllık su değirmeni, devletin desteğiyle yapılan restorasyon çalışmasıyla ayakta kalarak yeni yüzyıla tutundu. 60 yaşındaki Yaşar Dokgöz’ün emeğiyle tahılları öğüten asırlık değirmen, bu geleneğin yöredeki son örneği olarak zamana direniyor. Kadim geleneğin bölgede ayakta duran tek temsilcisi İlçe merkezine 2 kilometre mesafedeki Sekü köyünde Yedi Değirmenler mevkiinde bulunan asırlık su değirmeni, bu kadim geleneğin bölgede ayakta duran tek temsilcisi olarak kayıtlara geçti. Dereden sağlanan suyun gücüyle çevirdiği taşa dökülen tahılları öğüten değirmen Gümüşhacıköy Kaymakamlığı’nın 2017 yılında yaptırdığı restorasyon çalışmasıyla elden geçirilerek hizmet vermeyi sürdürdü. Çocukluğundan bu yana aile yadigarı değirmende çalıştığını belirten değirmenci Yaşar Dokgöz, “Mesleği babamdan öğrendim. Buğday, arpa, mısır gibi tahılları burada öğütüyoruz. Faaliyetleri durmuştu. Onarıma ihtiyacı vardı. Gümüşhacıköy Kaymakamlığı ve Amasya İl Özel İdaresi’nin desteğiyle restore edildi. 7 yıldır tıkır tıkır çalışıyor” dedi. Komşu illerden de müşteri geliyor Çevre köyler, ilçeler ve komşu illerden bile müşterilerinin bulunduğunu anlatan evli, 3 çocuk ve 7 torun sahibi Dokgöz, “Duyanlar geliyor. Kimi un alıyor. Kimisi öğütmek için buğday getiriyor. Öğütüp gönderiyoruz. Müşterilerimize, dostlarımıza kapımız her zaman açık” diye konuştu. Yörede yetiştirilen Üveyik buğdayından üretilen unu müşterilerine tavsiye eden Dokgöz’ün tek yardımcısı ise 40 yıllık hayat arkadaşı eşi Nuran Dokgöz. Dokgöz çiftçi, geçimlerini sağladıkları asırlık değirmende yaşamlarını sürdürüyor.