GÜNDEM - 30 Haziran 2018 Cumartesi 20:00

Ankara Valisi Topaca: 'Boğularak öldürüldüğünü tahmin ediyoruz'

A
A
A
Ankara Valisi Topaca: 'Boğularak öldürüldüğünü tahmin ediyoruz'

Ankara Valisi Ercan Topaca, 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara cinayetine ilişkin, 1 kişinin tutuklandığını, 4 kişinin de gözaltında olduğunu söyledi. Eylül’ün boğularak öldürüldüğünü tahmin ettiklerini ifade eden Topaca, cinsel istismar konusunda da şu an için net bir bilginin olmadığını bildirdi.

Ankara’nın Polatlı ilçesinde 22 Haziran’da kaybolan ve dün cansız bedeni toprağa gömülü halde bulunan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Ankara Valisi Ercan Topaca, kılınan cenaze namazının ardından açıklamalarda bulundu. Eylül’ün cesedinin Adli Tıp Kurumu’na götürüldüğünü anımsatan Topaca, otopsiyi yapan heyetin bazı parçalar aldığını, bu kapsamda yapılan çalışmalar neticesinde kesin ölüm nedeninin tespit edileceğini kaydetti. Faili aşağı yukarı belli olduğunu belirten Topaca, "Şu ana kadar 1 tutuklu 4 de gözaltında olan şahıslar var. Bunların sorgulaması devam ediyor, ifadelerini alıyoruz. Muhtemeldir ki başka bu olayı gören, bilen, bir şekilde dolaylı da olsa bilgisi olan çıkabilir. Onların da bilgisini aldıktan sonra savcılığımız iddianame düzenleyerek mahkemeye gönderecektir" diye konuştu.

"HAKETTİKLERİ CEZAYI ÇEKECEKLER"

Bu olayın takipçisi olacaklarına dikkat çeken Topaca, "Bütün kamuoyunun, bütün milletimizin bu işten, bu hunharca, canice olaydan olumsuz etkilendiğini biliyoruz. Bu işin faillerinin hakettikleri cezayı çekmesi konusunda kamuoyunun beklentisi var. Ailesinin, bütün vatandaşlarımızın devletimize güvenmelerini, faillerin en ağır şekilde cezalandırılacağını, hukuk nezdinde ne gerekiyorsa yapılacağını bir kez daha ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

"ŞU AN SUÇUNU İTİRAF ETMEDİ"

Basın mensuplarının "Zanlı suçunu itiraf etti mi?" şeklindeki sorusuna Topaca, "Hayır, daha o noktaya gelmedik. Şu an tutuklu. O adli bir kısmıdır. İlerleyen günlerde soruşturma teknikleri itibariyle deliller toplanacaktır. Daha teknik ve somut deliller ortaya çıktıktan sonra da onlar sorulacaktır. Şu an o aşamada değiliz" cevabını verdi.

Topaca, cinayete bir kişinin yardım edip etmediği yönündeki soruya ise, "Gördüğümüz kadarıyla münferit gibi gözükmekle birlikte yardımda olabilir. İlişkili olduğunu düşündüğümüz kişiler var. En azından bilgisi olan kişiler olduğunu düşünüyoruz. Ama hukuken kesin bir delil olmadıkça şu suçlu, bu suçsuz demeyi doğru bulmuyorum. 4 kişi gözaltında. Onların ihmalleri, ilgileri veya bu olaya katkıları varsa onları araştırıyoruz" ifadelerini kullandı.

"BOĞULARAK ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ TAHMİN EDİYORUZ"

Otopsi raporunun henüz tamamlanmadığını belirten Topaca, Eylül’ü boğularak öldürüldüğünü tahmin ettiklerini ifade etti. Cinsel istismar konusunda da şu an için net bir bilginin olmadığını kaydeden Topaca, "Bugün alınan numuneler, tıbbi incelemeler yapılmadan o yönde bir tespitimiz henüz yok. Ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Ama kesin var olduğu anlamına da gelmez. Bunu şu an söylememiz doğru değil. Alınan numunelerin sonucunu beklemek gerekiyor" dedi.

"BAVULA KONULARAK GÖMÜLDÜĞÜ GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

Topaca, Eylül’ün cesedinin bir bavula konularak gömüldüğü yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydederek, "Bizim üzerinde çalıştığımız bir araç var. Araçtan aldığımız bazı numuneler var. Olay yerinde tespit ettiğimiz bazı hususlar var, aracın teker izi var, onu eşleştirdik. Gömleğindeki kılın eşleşmesi var. Onun dışında bavuldur, başka şahıslardır, kamuoyuna asılsız bilgilerin yayılmasını arzu etmiyoruz. Bu soruşturmayı da olumsuz etkiler" diye konuştu.

Cinayetin zanlısı Uğur K. ile Yağlıkara ailesi arasında bir husumet veya kavganın olmadığını bildiklerini belirten Topaca, cinayetin nedeninin kişilik bozukluğundan kaynaklandığını düşündüğünü dile getirdi.

Abdullah Sarica - Emre Yüzügüldü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da aileler hedeflere el ele koştu Kütahya Kentpark, anlamlı bir spor etkinliğine ev sahipliği yaptı. "Aileler Yarışıyor" temalı oryantiring müsabakasında ebeveynler ve çocukları parkurda ter döktü. Kütahya’da aile bağlarını sporla güçlendirmek amacıyla düzenlenen "Aileler Yarışıyor" temalı oryantiring müsabakası, Kentpark’ta renkli görüntülere sahne oldu. Ebeveynler çocuklarıyla birlikte harita yardımıyla hedefleri bulmak için kıyasıya mücadele etti. Yarışma, çocukların yaş gruplarına göre Minikler, Küçükler ve Yıldızlar olmak üzere üç ayrı kategoride gerçekleştirildi. Kentpark’ın doğal dokusu içinde hazırlanan parkurlarda, aileler ellerinde haritalarla kontrol noktalarını en hızlı şekilde bulmaya çalıştı. Parkta gezintiye çıkan diğer vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, izleyicilerin katılımıyla yarışmacı sayısı beklenenin üzerine çıktı. Yarışmanın en dikkat çekici anları ise ailelerin el ele tutuşarak varış çizgisine ulaştığı dakikalar oldu. Parkuru tamamlayan anneler ve çocukları, etapların zaman zaman zorlayıcı olduğunu ancak birlikte hareket etmenin çok keyifli bir deneyim sunduğunu ifade ettiler. Etkinlik sonunda bir konuşma yapan Oryantiring İl Temsilcisi Nadire Erdinç, sporu aile ortamına taşımanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, tüm katılımcılara teşekkür etti. Sporun birleştirici gücüne vurgu yapan Erdinç, bu tür organizasyonların devam edeceğini müjdeledi. Müsabaka, dereceye giren sporculara ve ailelerine verilen ödüllerin ardından çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.
Kütahya Kütahya’da aileler hedeflere el ele koştu Kütahya Kentpark, anlamlı bir spor etkinliğine ev sahipliği yaptı. "Aileler Yarışıyor" temasıyla düzenlenen oryantiring müsabakasında, ebeveynler ve çocukları parkurda ter döktü. Kütahya’da aile bağlarını sporla güçlendirmek amacıyla düzenlenen Aileler Yarışıyor Oryantiring Müsabakası, Kentpark’ta renkli görüntülere sahne oldu. Ebeveynler çocuklarıyla birlikte harita yardımıyla hedefleri bulmak için kıyasıya bir mücadele verdi. Yarışma, çocukların yaş gruplarına göre Minikler, Küçükler ve Yıldızlar olmak üzere üç ayrı kategoride gerçekleştirildi. Kentpark’ın doğal dokusu içinde hazırlanan parkurlarda, aileler ellerinde haritalarla kontrol noktalarını en hızlı şekilde bulmaya çalıştı. Parkta gezintiye çıkan diğer vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, izleyicilerin katılımıyla yarışmacı sayısı beklenenin üzerine çıktı. Yarışmanın en dikkat çekici anları ise ailelerin el ele tutuşarak varış çizgisine ulaştığı dakikalar oldu. Parkuru tamamlayan anneler ve çocukları, etapların zaman zaman zorlayıcı olduğunu ancak birlikte hareket etmenin çok keyifli bir deneyim sunduğunu ifade ettiler. Etkinlik sonunda bir konuşma yapan Oryantiring İl Temsilcisi Nadire Erdinç, sporu aile ortamına taşımanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, tüm katılımcılara teşekkür etti. Sporun birleştirici gücüne vurgu yapan İl Temsilcisi, bu tür organizasyonların devam edeceğini müjdeledi. Müsabaka, dereceye giren sporculara ve ailelerine verilen ödüllerin ardından çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.
Bingöl Murat Nehri’nde kano heyecanı sona erdi: 400 sporcu kıyasıya yarıştı Bingöl’ün Genç ilçesinde Murat Nehri üzerinde düzenlenen kano yarışları, slalom müsabakalarının ardından tamamlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Genç Kaymakamlığı ve Türkiye Kano Federasyonu koordinesinde 8 Mayıs’ta başlayan organizasyona 10 ilden yaklaşık 400 sporcu katıldı. Toplam 77 takımın mücadele ettiği yarışmalarda sporcular, zorlu parkurda derece elde edebilmek için yoğun çaba sarf etti. Murat Nehri’nde gerçekleştirilen yarışlarda sporcuların performansı izleyenlerden büyük alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmalar sonunda karma kategoride Rize Güneysu Spor Lisesi birinci oldu. Rize Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Giresun Espiye Şehit Cengiz Sarıbaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü olurken, Bingöl Şehit Mehmet Koçdağı Anadolu Lisesi dördüncü sırada yer aldı. Erkekler kategorisinde Rize Güneysu Spor Lisesi birinciliği elde ederken, Tunceli Spor Lisesi ikinci, Rize Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Bingöl Şehit Mehmet Koçdağı Anadolu Lisesi ise dördüncü sırada yer aldı. Kızlar kategorisinde ise Giresun Espiye Şehit Cengiz Sarıbaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Rize Güneysu Spor Lisesi ikinci, Tunceli Spor Lisesi üçüncü ve Düzce Cumayeri Çok Programlı Anadolu Lisesi dördüncü oldu. Millet Bahçesi’nde düzenlenen törende dereceye giren takımlara kupaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.