DÜNYA - 20 Temmuz 2010 Salı 10:21

Anne zenci baba zenci bebek beyaz

A
A
A
Anne zenci baba zenci bebek beyaz

İngiltere’de siyahî bir çiftin sarı saçlı, mavi gözlü beyaz bir bebek dünyaya getirmesi bilim dünyasını şaşkına uğrattı.

 

Benjamin ve Angela Ihegboro adlı Nijeryalı anne babanın kızlarının, bazı siyahî çiftlerin çocuklarında görülen albino hastalığına da sahip olmadığı ve sağlıklı olduğu belirtildi. 


Nmachi (Tanrı’nın güzeli) adı verilen mucize bebeği sezaryenle dünyaya getiren anne Angela, yaşadıklarını şöyle anlattı:


“Doğumdan sonra bebeği getirdiklerinde dilim tutuldu. Önce ‘oyuncak bebek’ olduğunu düşündüm. Kızım çok güzel ve renginin benim için önemi yok. O bir mucize bebek. Ama hala neler olduğunu anlamış değilim.”


Nijeryalı baba ise bebeğini gördüğünde şaşırdığını ve ilk sözünün “Bu bebek benim mi?” olduğunu söyledi.


Doğumdan sonra eşiyle birlikte sessizce bebeği izlediklerini belirten 44 yaşındaki demir yolları işçisi Ben,“Onun bir albino olmadığından emindim. O çok sağlıklı beyaz bir bebek. Sülalemizde hiç beyaz yok. Acaba genetik dönüşümden kaynaklanmış olabilir diye düşündük. Peki öyle olsun ama sarı ve kıvırcık saçlarını nasıl açıklayacağız?” diye şaşkınlığını dile getirdi.


Nmachi’nin kendi bebeğin olduğundan emin olduğunu vurgulayan Ben, “Eşim bana karşı her zaman dürüst oldu. Öyle olmamış olsa bile bebek bu kadar benzemezdi. Ona Nmachi (Tanrı’nın güzeli) adını verdik” dedi.


Doktorlar cilde beyaz renk veren genlerin nesiller boyu iletilebildiğini belirtti. Ancak İngiltere’ye beş sene önce yerleşen Afrika kökenli çiftin soy ağacında bu genleri sağlayacak kimse bulunmuyor.


Oxford Üniversitesi akademisyeni Bryan Sykes, doğumun olağan dışı olduğunu belirtti.


Sykes,“Bu durum Afro-Karayip toplumunda olduğu gibi çok fazla genetik karışımdan kaynaklanıyor olabilir. Ama Nijerya’da çok az karışım var. Bu oldukça sıra dışı. Birçok sarışın çocuk doğum sırasında böyle sarı saça sahip değil. Bir tür bilinmeyen kalıtsal değişim olabilir” diye konuştu.


Çiftin 4 yaşında bir oğlu ve 2 yaşında bir kızı daha bulunuyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.