ASAYİŞ - 26 Ocak 2017 Perşembe 12:01

Annesinin denize attığı bebeği arama çalışması devam ediyor

A
A
A
Annesinin denize attığı bebeği arama çalışması devam ediyor

Fatih'te bir kadının denize attığı 40 günlük bebek için arama çalışmaları devam ediyor. Deniz polisi yoğun kar yağışı altında bebeğin cesedini ararken sağlık ekipleri de kıyıda hazır bekliyor.

Fatih Eminönü'nde geçtiğimiz gün Fatma K. isimli bir kadın 40 günlük bebeğini denize atmıştı. Fatma K.'nın polise teslim olarak suçunu itiraf etmesinin ardından deniz polisleri bebeğin denize atıldığı belirlenen bölgede arama çalışması başlattı. Dün başlayan arama çalışmaları bugün sabahın erken saatlerinde devam etti. Annesinin önce karnına kuru sıkı silahla ateş ettiği ardından denize attığı öğrenilen bebeğin cesedini bulmak için 4 dalgıç Eminönü'nde denize açıldı. Yoğun kar yağışı altında arama çalışmaları devam ederken sağlık ekipleri de kıyıda hazır bekliyor.

Fatma K.'nın alınan ilk ifadesinde polise psikolojik sorunları olduğunu söylediği ve 40 günlük kız bebeğine evde kuru sıkı tabancayla 3 kez ateş ettiğini, ardından Eminönü'ne gelerek denize attığını itiraf ettiği öğrenildi. Anne Fatma K.'nın kendi beyanında, ilk evliliğinden olan ve babası ile birlikte yaşayan çocuğunun kendisine gösterilmemesi korkusuyla bebeğini öldürme planı yaptığını söylediği ifade edildi.
Anne Fatma K.'nın bugün adliyeye sevk edilmesi beklenirken bebek için de arama çalışmaları devam ediyor.

Arama kurtarma çalışmalarına Sahil Güvenlik Komutanlığı da dahil oldu

Fatih Eminönü'nde geçtiğimiz gün Fatma K. isimli bir kadın 40 günlük bebeğini denize atmıştı. Fatma K.'nın polise teslim olarak suçunu itiraf etmesinin ardından deniz polisleri tarafından başlatılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde denize açılan 4 dalgıç olumsuz hava koşulları altında arama çalışmalarını sürdürüyor. Devam eden arama kurtarma çalışmalarına Sahil Güvenlik Komutanlığından 2 dalgıç da dahil oldu. Arama çalışmaları soğuk hava şartları altında kapsamlı bir şekilde davam ediyor.

Adliyeye sevk edildi

40 günlük Tuğçe ismindeki bebeğini, önce evinde kuru sıkı tabanca ile karnına ateş ederek öldürmeye çalışan ardından da Eminönü’nde denize atan Fatma K., olayın ardından pişman olduğunu belirterek polise teslim olmuştu. Fatma K. yapılan ilk sorgunun ardından imam nikahlı eşi Mustafa T. ile kavga ettiğini, Mustafa T.’nin çocuğu istemediğini söylemişti. Bunun üzerine Fatma K.’nın imam nikahlı eşi Mustafa T. de polis tarafından gözaltına alındı. Ancak gözaltına alınan Mustafa T.'nin suçlamaları kabul etmeyerek, “Olaydan hiç haberim olmadı” dediği öğrenildi.

Emniyette sürekli farklı ifadeler verdiği öğrenilen Fatma K.’nın, polise psikolojik sorunlar yaşadığını, daha önce hastanede tedavi gördüğünü, bebeğini ilk eşinden olan çocuğunun kendine gösterilmemesinden korktuğu için öldürdüğünü ancak daha sonra pişman olduğunu söylediği öğrenildi. Ayrıca Fatma K. sorgusunda bebeği önce kuru sıkı tabanca ile karnına 3 el ateş ederek öldürmeye çalıştığını ancak öldüremeyince denize attığını itiraf etti.

Fatih Asayiş Büro Amirliği'nde sorgusu tamamlanan Fatma K. ve Mustafa T. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı'ne sevk edildi.


Hüseyin Coşkun - Mehmet Altunışık 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir