ASAYİŞ - 16 Mayıs 2018 Çarşamba 17:47

Antalya’da organ nakli ticareti yapan 3 kişi yakalandı

A
A
A
Antalya’da organ nakli ticareti yapan 3 kişi yakalandı

Antalya’da organ nakli ticareti yaptığı gerekçesiyle 3 şüpheli yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 14 Mayıs günü Akdeniz Üniversitesi’nde organ nakli için müracaat eden P. A. isimli şahsa, verici olarak müracaatta bulunan A. E isimli şahsın, birkaç hafta önce de başka bir şahsa verici olarak hastaneye gelmesi üzerine şüphe duyularak polise bilgi verildi. Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları incelemede, E.A isimli şahsın, P.A. ve eşi A.A.’nın Almanya’daki akrabaları il sosyal medya üzerinden irtibat kurdukları, bu şahsa 20 bin Euro para vereceklerini ve A.E. isimli şahsın hasta olan kızının hastane masraflarını karşılamak kaydıyla anlaştıkları tespit edildi. GİM Şube Müdürlüğü ekiplerince P.A., A.A. ve A.E. isimli şahıslar yakalandı.


A.E. isimli şahıs alınan ifadesinde, sosyal medyada tanıştığı F.E isimli şahsa böbreğini vermek için 80 bin TL.'ye anlaştığını, Nisan ayında hastanede yapılan tahlil sonuçlarında böbrek nakline ihtiyaç olmadığı tespit edildiğinden dolayı para almadan nakil işleminden vazgeçerek böbrek ihtiyacı olan şahısları aramaya başladığını ve bu şahıslarla da sosyal medya aracılığı ile tanışarak böbrek nakli karşılığında 20 bin Euro'ya anlaştığını söylediği öğrenildi.


Yakalanan şahıslar hakkında "Organ ve Doku Ticareti (TCK-91)" suçundan adli işlem yapıldı.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Mayıs ayında yağan dolu üreticiyi vurdu Denizli’nin Buldan ilçesinde etkili olan şiddetli dolu yağışı, üzüm ve zeytin başta olmak üzere ekili arazilere zarar verdi. Yaklaşık 5 santimetre biriken dolu, şehir stadını ve sokakları beyaz örtüyle kapladı. Son yılların en kurak kış mevsimi geçiren Denizli’de bugün aniden bastıran şiddetli dolu yağışı Bulda ilçesindeki tarım arazilerinde büyük zarar yol açtı. Meteorolojinin günler öncesinden uyardığı dolu yağışı, öğleden sonra etkili olmaya başladı. Buldan ilçesi ve çevresinde yaklaşık yarım saat devam eden dolu yağışı nedeniyle cadde, sokak ve arazilerde 5 santimetreyi bulan dolu birikintileri oluştu. Günlük yaşamı ve trafik akışını olumsuz yönde etkileyen şiddetli dolu yağışı, Buldan Şehir Stadını da bembeyaz bir örgütle kapladı. Buldan şehir merkezinin yanı sıra Doğanköy, Oğuz, Bölmekaya ve Yenicekent mahallelerinde daha fazla etkili olan dolu yağışı, başta meşhur Sultani üzüm bağları ve zeytinlikler olmak üzere meyve bahçeleri ve daha kısa bir süre önce dikilmiş olan sebze fidanlarına zarar verdi. Yeni oluşmaya başlayan meyveleri ve yaprakları döken dolu, sebze fidelerini de kırdı. Buldan Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Özkan Gümüş, yaptığı açıklamada öğleden sonra etkili olan şiddetli dolu yağışının başta zeytin olmak üzere kayısı, erik, badem, kiraz, vişne ağaçlarında, üzüm bağlarında ve sebze ekili arazilerde büyük zarara yol açtığını belirtti.