KÜLTÜR SANAT - 11 Mart 2016 Cuma 09:29

Ara Güler’in objektifinden Yaşar Kemal sergisi

A
A
A
Ara Güler’in objektifinden Yaşar Kemal sergisi

Yazar Yaşar Kemal'in farklı şehirlerde Ara Güler tarafından çekilen fotoğraflarından oluşan "Yaşar Kemal'e Bir Ara'lık Bakış" sergisi Beşiktaş Fulya Sanat Merkezi'nde açıldı.

Fotoğraf sanatçısı Ara Güler’in fotoğraf karelerine yansıyan merhum yazar Yaşar Kemal’in fotoğraflarından oluşan sergi Fulya Sanat Merkezi’nde açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Ara Güler, Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban ve çok sayıda vatandaş katıldı. Usta yazar Yaşar Kemal'in farklı şehirlerde Ara Güler tarafından çekilen fotoğraflarından oluşan "Yaşar Kemal'e Bir Ara'lık Bakış" sergisi, 31 Mart'ta kadar Fulya Sanat Merkezi'nde ziyaret edilebilecek. Sergi, Kemal'in İstanbul'a ilk geldiği yıllardan vefatına kadar ki dönemi kapsayan 43 fotoğrafı kapsıyor.
Sergide, yazarın Tekirdağ, Adana ve Paris gibi şehirlerin yanı sıra İstanbul'un Haliç, Yaşar Kemal'in o dönem yaşadığı Basınköy ve son dönemdeki evinin bulunduğu Vaniköy gibi semtlerindeki fotoğraflarına zamanın semt kahveleri ve pazarlarında çekilen çoğunluğu siyah beyaz fotoğrafları eşlik ediyor.

“CUMHURİYET'İN EN ÖNEMLİ SİMGELERİNDEN BİRİSİ YAŞAR KEMAL”
Ara Güler ve Yaşar Kemal’in ortak hikâyelerinin buluştuğu bir sergiyi açtıklarını dile getiren Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “Cumhuriyet'in özgürlükçü hikayesini en önemli simgelerinden birisi Yaşar Kemal olduğunu belirtmek istiyorum. Sanatçılar aslında bizi bugün var eden özgürlükçü değerlerin simgeleri. Nazım Hikmet’in kitaplarına şiirlerini dillendirerek özür borcumuzu ve bizi var eden değerlerimize sahip çıkıyoruz” dedi.

AHMET FARUK SARIKOÇ
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kul: "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı" Terme Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısında konuşan Başkan Kul, "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı" dedi. Terme Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis toplantısı Terme Belediyesi Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şenol Kul’un başkanlığında yapıldı. Çeşitli komisyonların üye ve başkan seçimlerinin de yer aldığı 7 farklı gündem meclis toplantısında görüşüldü. Kadınlara müjde Terme Belediye Meclisinde konuşan başkan Şenol Kul, “Söz verdiğimiz projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz. Proje kitapçığımızda da yer alan kadınlar plajı konusunda düğmeye bastık. Konu ile alakalı büyükşehir belediyemizle görüştük bir proje hazırlamalarını istedik. Bizler de kendi projelerimizi hazırlayıp kadınlarımız için en doğrusu ve güzeli hangisi olur kararını vereceğiz. Amacımız kısa süre içinde projemizi hayata geçirerek kadınlarımızın hizmetine sunmak" diye konuştu. "Kadınlar konusunda pozitif ayrımcılık yapacağız" Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme’de kadınlar ile ilgili projelere öncelik vereceklerini belirterek, “Kadınlar konusunda kimse kusura bakmasın pozitif ayrımcılık yapacağız. Kadınlarımızın ilçemizin güzellikleri ve imkânlarından faydalanabilmeleri noktasında her türlü çalışmayı yapacağız ve hayata geçireceğiz. Kadınlar plajı da bunun ilk adımı olacak” şeklinde konuştu.