EKONOMİ - 08 Temmuz 2022 Cuma 13:56

Arefe Günü'nde Kapalıçarşı'da turist yoğunluğu

A
A
A
Arefe Günü'nde Kapalıçarşı'da turist yoğunluğu

İstanbul'da Arefe Günü'nde turistler Kapalıçarşı gibi tarihi mekanlara akın etti. Yerli turistin bayram tatilini fırsat bilip il dışına çıkmasıyla Kapalıçarşı'da turistlerin yoğunluk gösterdiği görüldü. Esnaf, şu dönemde daha çok ABD, Rusya, Almanya ve İran gibi ülkelerden turistin geldiğini söyledi.

Kurban Bayramı'na 1 gün kala İstanbul'da turist yoğunluğu yaşanıyor. Özellikle İstanbul'da gezilecek yerlere ilgi gösteren turistler, Kapalıçarşı gibi tarihi mekanlarda alışveriş yapıyor. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere şu dönemde daha çok ABD, Rusya, Romanya, Almanya, İran ve Irak'tan turistlerin geldiği görülüyor. 9 günlük idari izni fırsat bilen yerli turist ise il dışına çıktı. Kapalıçarşı gibi tarihi ve turistik yerler yabancı turistlere kaldı. Kapalıçarşı'da bayram öncesi Arefe Günü'nde yerli turist yoğunluğunun olmadığı görüldü. Tarihi çarşıda daha çok yabancı turistlerin gezip alışveriş yaptığı dikkat çekti.

Esnaf, sonbaharda turist yoğunluğunun en yoğun seviyesine çıkacağını düşünüyor

Çarşı esnafı ise geçen seneye göre yüzde 50 daha fazla turistin geldiğini söyledi. Esnaf, son zamanlarda Latin Amerikalı turistlerin Türkiye'ye geldiğini belirtti. Esnaf, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Arap ülkelerinden gelecek olan turistlerin Eylül ve Ekim aylarında en yoğun seviyesine çıkacağını düşünüyor.

"Latin Amerikalı turistlerden ilgi görüyoruz"

Kapalıçarşı esnafı Mehmet Yardım, bu yıl turist yoğunluğunun geçen seneye göre yüzde 50 daha fazla olduğunu söyleyerek, “Son zamanlarda daha çok Latin Amerikalı turistlerden ilgi görüyoruz. Hindistan, Pakistan, Bangladeş gibi ülkelerden ziyaretçilerimiz mevcut. Turist yoğunluğunu Eylül ve Ekim aylarında daha çok bekliyoruz. Daha çok Türk sanatsal ürünlerini satıyoruz. El dokumacılığı üzerine ürünlerimiz var” dedi.

Arefe Günü'nde Kapalıçarşı'da turist yoğunluğu

"Şu anda Kapalıçarşı turistlere kaldı"

Kapalıçarşı esnafı Ahmet Hazar ise 10 yıldır antikacılık yaptığını belirterek, “Şu anda Kapalıçarşı’da bayram yoğunluğu var. Daha çok yabancı turistler çarşıya geliyor diyebiliriz. Yerli turist bayram tatilini fırsat bilip il dışına çıktı. Şu anda ABD, Rusya, Romanya, Almanya, İran ve Irak’tan gelen turistler mevcut. Son bir aydır turist yoğunluğu var diyebiliriz. Şu anda Kapalıçarşı turistlere kaldı. Eski Osmanlı usulü tespihler satıyoruz. Mücevher ve ikinci el antika ürünler satıyoruz. Turistler yoğun ilgi gösteriyor. Arap ülkelerinden gelen turistler daha çok tespihlere ilgi gösteriyor. Avrupalı turistler ise daha çok mücevher ve takılara talep gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Hüseyin Serhat Akpınar ise “Bayram öncesi Avrupalı turist yoğunluğu var. Bayramdan sonra Arap ülkelerinden gelen turistleri bekliyoruz. Yerli turist bayram tatilinden dolayı il dışına çıktı. Bulgaristan ve Gürcistan gibi ülkelerden turist yoğunluğu var” diye konuştu.

Muhammed Fırat Aksoy - Furkan Serttaş
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa “Mahzen-32” operasyonunda yakalanan 27 şüphelinin tamamı tutuklandı Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ile Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli 7 ilde eş zamanlı düzenlenen “Mahzen-32” operasyonunda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 27 kişi, kıskıvrak yakalandı. Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerin tamamı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütü çökertildi. Organize suç örgütü üyesi şüphelilerin, Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlardan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları tespit edildi. Bunun yani sıra Bursa’ya il dışından getirdikleri yaşları 17 ile 25 arasında tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin iş yerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri öğrenildi. Sıkı takibin ardından çete çökertildi Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak-verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin iş yerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyon için düğmeye basan polis, çeteyi çökertti. Operasyonlarda çetenin elebaşını Hakkı Saral’ın da arasında bulunduğu organize suç örgütü üyesi 27 şüpheli yapılan operasyon ile kıskıvrak yakalandı. Operasyonlar sonucu 10 iş yeri ile 34 evde yapılan aramalarda 16 adet tabanca, 56 milyon 434 bin TL değerinde 53 adet çek ve senet, bin 272 adet farklı çaplarda fişek, 430 bin 400 TL nakit para, 123 bin 800 dolar, 20 bin 800 euro ve 2 tane lüks araç ele geçirildi. İnegöl’de çetenin faaliyetlerini başlatan kişinin ise 41 yaşındaki iş kadını D.T. olduğu öğrenildi. Çetenin elebaşının da aralarında bulunduğu 27 kişi adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece 27 şüphelinin tamamı tutuklanıp cezaevine gönderildi.