EĞİTİM - 25 Aralık 2019 Çarşamba 15:17

ATA-AÖF yeni programlarıyla daha iddialı

A
A
A
ATA-AÖF yeni programlarıyla daha iddialı

2010 yılında kurulan Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF), eğitim yelpazesini genişletmeye devam ediyor. 38 programı bulunan Açıköğretim Fakültesi, YÖK tarafından alınan kararla 10 yeni programı bünyesine katarak bu sayıyı 48’e yükseltti.

Yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın seçkin eğitim kurumlarıyla rekabet eden, çağdaş, dinamik ve yenilikçi bir üniversite olarak dünyada ilk 500 üniversite arasına girme hedefine emin adımlarla ilerleyen Atatürk Üniversitesi, açık öğretim imkânıyla eğitim hizmetini daha geniş bir coğrafyada sürdürüyor.

450 bin öğrencisi ile dev bir eğitim yuvası olan Atatürk Üniversitesi kendisini yenilemeye ve çağı yakından takip etmeye devam ediyor.

81 ilin tamamında ve bazı büyük ilçelerde yer alan toplam 104 sınav merkeziyle öğrencilerine sınav hizmeti sunan Açıköğretim Fakültesi bünyesine 10 yeni program daha ekledi. Bu kapsamda açılan yeni ön lisans programları; Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama, Spor Yönetimi, Temizlik Hizmetleri ve Yaşam Koçluğu Programları olurken, yeni açılan lisans programları ise Grafik, Moda Tasarımı, Rekreasyon, Spor Bilimleri, Tarih ve Tekstil Tasarımı programları oldu.

“ATA-AÖF İlgi Görmeye Devam Edecek”

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencisi olmak isteyenler için birbirinden yeni ve önemli programları açık öğretim sistemine taşıdıklarını aktaran Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, yoğun talep gören ve tercih edilen programları Açıköğretim Fakültesi bünyesine katarak üniversite adaylarının ilgisini çekmeye devam edeceklerini vurguladı. Fırsat eşitliği tanıyan, fiziksel ve coğrafi engelleri ortadan kaldıran, zaman ve mekândan bağımsız bir eğitim olanağı sunan açık öğretimin, özellikle bilgiye hızlı ve kolay bir şekilde erişme imkânı sağladığı ve yaşam boyu öğrenmeyi desteklediği için geleceğin öğrenme modelleri arasında ön plana çıktığını belirten Rektör Çomaklı, akıllı cihazlardan, tablet ve bilgisayardan her zaman ve her yerde yapılan bağlantı ile eğitim alınmasının dijital dünyanın kazanımları arasında yer aldığını söyledi.

370 binin üzerinde Açıköğretim Fakültesi öğrencisine, en yeni eğitim-öğretim teknolojileri kullanılarak hizmet verildiğini, müfredatın ve soru içeriklerinin güncel gelişmeler ışığında her yıl yenilendiğini dile getiren Rektör Çomaklı, konuyla ilgili son olarak şunları söyledi: “Geçen süre zarfında; sunduğu geniş program yelpazesi, sınavsız ikinci üniversite imkânı, çevrimiçi (online) materyal erişimi, video ders paketleri ve her bir yarıyılda öğrencilerine bütünleme sınav hakkı vermesiyle hızlı bir büyüme performansı sergileyen ATA-AÖF, eklenen yeni programlarla önümüzdeki yıllarda ilgi çekmeye devam edecek.”

Yeni açılan ATA-AÖF ön lisans ve lisans programlarına hem Yükseköğretim Kurumları Sınavından (YKS) ilgili puan türünü alarak hem de sınavsız ikinci üniversite yoluyla başvuru yapılabilecek.

ATA-AÖF yeni programlarıyla daha iddialı

Sefa Tetik
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Sulama kanalında başı kesilmiş ceset bulundu, 3 kişi gözaltına alındı Kastamonu’da sulama kanalında baş bölgesi kesilmiş halde ceset bulundu. Jandarma ekiplerince 3 şüpheli şahıs gözaltına alınırken, cesedin baş kısmına ise henüz ulaşılamadı. Olay, Kastamonu’nun Merkez ilçesine Dere köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, vatandaşlar tarafından terk edilmiş halde bir araç bulundu. Durumdan şüphelen vatandaşların ihbarı üzerine köye gelen Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, terk edilmiş halde bulunan aracın yakınında baş bölgesi kesilmiş cesede rastladı. Su kanalının altına atılan ceset üzerinde çevrede incelemede bulunan jandarma ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı çalışma başlattı. Baş bölgesi kesilmiş halde bulunan cesedin Araç ilçesi İğdir köyünde ikamet eden ve 3 gündür kayıp olarak aranan A.Y.’ye ait olduğu düşünülüyor. Jandarma ekipleri, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde başlatılan soruşturma çerçevesinde baş bölgesi kesik halde bulunan ceset ile ilgili Ş.K., N.K. ve E.Ö.’yü gözaltına aldı. Cumhuriyet savcısının ve olay yeri inceleme ekiplerinin incelemesinin ardından ceset, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin morguna kaldırıldı. A.Y.’ye ait olduğu değerlendirilen cesedin kimliği otopsi incelemesinin ardından kesinlik kazanacak. Öte yandan, jandarma ekipleri, iz takip köpeği ve komando birliklerinin de desteğiyle su kanalında bulunan cesedin kayıp baş bölgesini bulmak için aramalarını sürdürüyor.
Kayseri 10 ayrı suçtan aranan suç makinesi yakalandı Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 10 ayrı suçtan kesinleşmiş hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı. Kocasinan/Merkez Jandarna Karakol Komutanlığı ve JASAT ekipleri tarafından nitelikli suçlardan aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalarda Nevşehir ilamat ve infaz Bürosunun Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak suçundan 20 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası, Kayseri 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nin bina içerisinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık suçundan yakalama kararı, Kırşehir 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nin Hükümlünün veya tutuklunun kaçması suçundan yakalama kararı, Nevşehir İlamat ve infaz Bürosu’nun iyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza Mahkemesi’nin bina içerisinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza İlamat Masası’nın Mala zarar verme suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza İlamat Masası’nın Basit Yaralama suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza İlamat Masası’nın Basit Yaralama suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza İlamat Masası’nın Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma suçundan yakalama kararı, Kırşehir 3.Asliye Ceza Mahkemesi’nin hükümlü veya tutuklunun kaçması suçundan yakalama kararı olmak üzere toplam 10 suçtan 3 aydır aranan ve 20 yıl 2 ay 17 gün kesinleşmiş hapis cezası olan S.S. Kocasinan ilçe merkezinde tespit edilerek yakalandı. Gözaltına alınarak Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Aydın Başkan Zencirci, Çerçioğlu ile görüştü Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde Germencik Belediye Başkanı seçilen Burak Zencirci’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Germencik Belediyesi’ne gelen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu burada Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, CHP Germencik İlçe Başkanı Tayfur Bozdağ ile meclis üyeleri karşıladı. Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci’nin her zaman yanında olduklarını vurgulayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Başkanımıza hayırlı olsun ziyaretine geldik. Büyükşehir belediyesi olarak her zaman başkanımızın yanındayız, arkasındayız. Önümüzdeki süreçte belediye meclis üyelerimizle beraber çok güzel hizmetler yapacağız. Şimdiden hayırlı olsun diyoruz.” ifadelerini kullandı. Başkan Çerçioğlu’nu makamında ağırlayan Başkan Zencirci, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na ziyaretinden ötürü teşekkür ederek, “Varlığıyla bizlere güç ve motivasyon katan, tecrübesini örnek aldığımız Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nu ağırladık. Büyükşehir Belediyemizin desteği ve katkısıyla ilçemize yakışan vizyoner ve sürdürülebilir yatırımlar gerçekleştireceğiz. Ziyaretiyle bizleri mutlu eden büyükşehir belediye başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’na teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.