MAGAZİN - 15 Nisan 2016 Cuma 11:00

Ata Demirer'den komik Survivor benzetmesi

A
A
A
Ata Demirer'den komik Survivor benzetmesi

Ata Demirer, sosyal medya paylaşımlarıyla güldürmeye devam ediyor. Son olarak Survivor yarışma proramını anımsatan videosuyla takipçilerinin büyük beğenisini topluyor.

Yaptığı samimi filmlerle Türk halkının kalbini kazanan ünlü komedyen Ata Demirer, sosyal medya paylaşımlarıyla da herkesi güldürüyor. Uzun zamandır ekranlarda görünmeyen Demirer'in geçen hafta çektiği video, sosyal medyada fenomen oldu. Karaya vuran gemi önünde çekip yayınladığı kısa video paylaşım rekoru kırdı. Kara vuran yük gemisini bir zincir yardımıyla çekerek  kurtarmaya çalışması eğelenceli dakikalara neden oluyor. 

Ata Demirer'den komik Survivor benzetmesi

ATA DEMİRER KİMDİR?

Daha küçük yaşlarda müziğe olan yeteneğini keşfetti. Ortaokul ve liseyi Bursa Erkek Lisesi'nde[1] okuduktan sonra son sınıfta Çelebi Mehmet Lisesi'ne geçti ve buradan mezun oldu. Demirer ağabeyinin yardımıyla gece kuluplerinde piyanist-şantör olarak çalışmaya başladı. 1991 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü'nü kazanmasıyla İstanbul'a taşındı.

Müzikal kariyeri

Konservatuvar yılları boyunca İstanbul'da müzisyenlik yapmaya devam etti. Yine o yıllarda arkadaşlarının desteği ile bar komedyenliği denemelerine başladı. Vitamin Grubu üyesi Gökhan Semiz ile olan yakın arkadaşlığı sayesinde stand up gösterilerine başladı.[1] Aynı zamanda Vitamin Grubunun "Turkish Kovboylar" adlı şarkısındaki gazeli seslendiren kişi de kendisiydi.

Tiyatro

E.Ş.E.K Tiyatro Grubunun kurucusu Uğur Uludağ'nın aracılığı ile ilk profesyonel stand up gösterisini gerçekleştirdi. 1995 yılında Asos'ta verdiği müzikli şov sırasında keşfedilerek[kaynak belirtilmeli] Dormen Tiyatrosu'nda "Komik Para" adlı oyununda rol aldı.[1] Aynı yıl kendi kurduğu "Ege Kumpanya" adlı gösteri orkestrası ile birçok yerde sahneye çıktı.

Yücel ile tanışması hayatının dönüm noktalarından biri oldu.[1] Komediye olan tutkusunu keşfetti ve konservatuvarı yarıda bırakarak stand up gösterilerine ağırlık verdi. 1996 ile 1998 yılları arasında birçok yerde gösteri verdi. Leman Kültür'e oyununun kaydını götürdü ve çok beğenilmesi üzerine 1998 yılının Şubat ayında "Tek Kişilik Dev Kadro" adlı oyunu ile Leman Kültür'de sahne aldı.

Bu oyunu 1000'nin üzerinde sahnede "KAPALI GİŞE" oynayan sanatçı, oyunda geçen karakterlerin benzerleri ile bir televizyon şovu hazırladı. "Korsan TV" adlı program, ekranda 42 bölüm gösterildi. Televizyonda görülmesi ile şöhreti artan[kaynak belirtilmeli] Ata Demirer, daha sonra Vizontele Tuuba, Neredesin Firuze gibi filmlerde yer aldı. "Kısık Ateşte 15 Dakika" filmi ile ilk başrolünü aldı. Birçok televizyon dizisinde yer aldı ancak onun yurt çapında tanınması ve sevilmesi "Avrupa Yakası" adlı dizide 3 sezon boyunca canlandırdığı "Volkan" karakteri ile oldu.

Sinema'ya adım
Bir müzik albümü ve bir de teklisi olan Ata Demirer, daha sonra televizyonda "Hacıyatmaz" adlı gösteri programını yaptı. Gani Müjde tarafından yazılan ve yönetilen Osmanlı Cumhuriyeti adlı filmde başrol olarak hayali Osmanlı padişahı VII. Osman karakterini canlandırdı.

Eyvah Eyvah serisi

2010 yılında gösterime giren, Hakan Algül tarafından yönetilen Eyyvah Eyvah adlı sinema filminde senarist ve başrol oyuncusu olarak yer aldı. Devam filmi Eyyvah Eyvah 2, 7 Ocak tarihinde 355 kopya ile 700’den fazla salonda vizyona girmiş, 10 gün içinde 1 milyon 842 bin 450 kişi tarafından izlenmiştir. Böylelikle, ‘Eyvah Eyvah 2′ bugüne kadar 4 milyon 300 bin 641′lik izleyici sayısıyla 2011 yılının en çok izlenen yerli yapımı olma özelliğini eline almıştır. Hikayesiyle olduğu kadar müzikleri ve replikleriyle de ilgi çeken film, esprileriyle halkın günlük konuşma diline karışmıştır. Örneğin, ‘Hüseyin’ karaketerinin “Nabıyon be ya?” sözü sokakta insanlar tarafından sık sık kullanılmaktadır.
Eyvah Eyvah serisinde "Müjgan" karakterini oynayan Özge Borak ile Ata Demirer 11 Kasım 2011 tarihinde nişanlanıp 22 Nisan 2012 tarihinde evlenmişlerdir.[2] Çift evliliklerini 14 Kasım 2014 tarihinde sonlandırmıştır.

Berlin Kaplanı

Ana madde: Berlin Kaplanı
2012 yılında gösterime giren, senaryosu kendisine ait olan, yönetmenliğini ise Hakan Algül'ün yaptığı Berlin Kaplanı filminde de başrol oyuncusu olarak yer almış, söz konusu filmde "Ayhan Kaplan" adlı Berlin'de yaşamını boksörlük ve bodyguard'lık yaparak sürdüren bir Türk'ü canlandırmıştır.

Eyyvah Eyvah 3
31 ocak 2014'te gösterime giren Eyyvah Eyvah 3 filmi Eyyvah Eyvah , Eyyvah Eyvah 2 fim serileri'nin devam fimidir. Film, gişede 3.414.212 kişi tarafından izlenmiştir.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Çiftçi buğday fiyatlarının açıklanmasını bekliyor Küresel iklim değişikliğinin en fazla hissedildiği tarım sektöründe çiftçiler her geçen gün artan kuraklık nedeniyle tarladaki ürünlerini daha erken almaya başladı. Özellikle arpa, buğday, yulaf gibi ürünler daha erken ürün verirken, fiyat konusundaki belirsizlik nedeniyle hasat edilen ürün çiftçinin elinde bekliyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ, hububat fiyatlarının geçen yıllarda Mayıs ayında açıklandığını belirtti. Baştuğ, kurak geçen bir mevsim sonrası çiftçilerin erken hasat yaptığını belirterek, “Son 5 yılda buğday fiyatları Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. 2019 yılında 2 Mayıs’ta, 2020’de 4 Mayıs’ta, 2021 yılında 17 Mayıs’ta, 2022’de 5 Haziran’da ve 2023 yılında ise 6 Haziran’da fiyatlar açıklandı. Bu yıl mevsimin kurak ve sıcak gitmesi sebebiyle buğday, arpa, yulaf hasatları erken başlamış olup 2024 yılı buğday, arpa, yulaf alım fiyatları henüz açıklanmadı. Çiftçimiz hasadı başlayan buğday, arpa, yulaf hububatların alım fiyatlarının bir an önce açıklanmasını beklemektedir. Ülkemizde tarımda girdi fiyatlarının çok yüksek olması sebebi ile zor günlerden geçen çiftçimiz açıklanacak olan fiyatın emeklerinin karşılanması ve üretimin devamlılığında önemli olacaktır” dedi.
Van ‘Masada kalırsın, felç olabilirsin’ denilen hasta Van’da sağlığına kavuştu İstanbul’da 3 yıl önce glomus tümörüne yakalanan ve doktorların ‘masada kalırsın, felç olabilirsin’ dediği hasta, Lokman Hekim Van Hastanesinde geçirdiği başarılı ameliyat sonucu sağlığına kavuştu. İstanbul’da ikamet eden ve 3 yıl önce glomus tümörüne yakalanan Seyfettin Uçar (68), İstanbul’da birçok hastaneye başvurdu. Gittiği hastanelerdeki doktorların ‘masada kalırsın, felç olabilirsin’ demesi üzerine arayışa geçen Uçar, sosyal medyada Lokman Hekim Van Hastanesinde başarılı ameliyatlar gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Prof. Dr. Halil Başel’e ulaştı. Daha sonra Lokman Hekim Van Hastanesine gelen Uçar, burada geçirdiği başarılı ameliyat sonucu sağlığına kavuştu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Lokman Hekim Van Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Prof. Dr. Halil Başel, “Tümörü büyük bir tümördü ama daha önce çok yaptığımız için bu tür ameliyatlar bize sıradan bir tümör gibi geldi. Allah’a şükür ameliyatı, sıradan ameliyattan daha da rahat geçti. Çünkü hastamızda pek yan etki gelişmedi. Normalde bu kadar büyük tümörlerde yutma güçlüğü, ses kısıklığı gelişir ama onların hiçbiri gelişmedi. Normalde 5 santimetre üzerindeki tümörler sıkıntılı. Birde damarı da sarmıştı. Ayrıca hastamıza başka yerlerde ciddi senaryolar yazılmış, hiç standart tedavide görmediğimiz tedavi yöntemleri anlatılmış. Tabi biz böyle bir şey olmadığını anlattık. Hiçbir damarında zedelenme olmadan, hiçbir komplikasyon gelişmeden bu 6,5 santimlik tümörü çıkardık. İnşallah iki gün içinde taburcu edeceğiz. Tabi hastaların Van’a gelip, tedavi görüp, hiçbir sonuç olmadan ayrılmaları bizi mutlu ediyor” dedi. “Ameliyat günümü ikinci doğum günüm olarak kutlayacağım” Yaklaşık 3 yıl önce glumos tümörüne yakalandığını ve İstanbul’da birçok hastaneye gittiğini anlatan Seyfettin Uçar ise “Gittiğim doktorlardan kimisi ‘masada kalırsın, felç olursun’ dediler. Ben daha önce araştırma yapmıştım. İlk olarak da Halil Hocamı araştırmıştım. En son gittiğim hastanede ise aileme Van’a gideceğimi söyledim. Çünkü aklımda hep Halil Hoca vardı. Van’a geldim. Diğer doktorlar da ameliyat olma noktasında biraz tereddüt vardı. Halil Hocamla ilk muayeneye geldiğimde ben zaten ameliyat olma kararı ile gelmiştim. Glumos tümörü bende yaklaşık 6,5 santim büyüklüğündeydi. Ben 29 Mayıs’ta ameliyat oldum. Benim ikinci doğum günüm oldu. Bundan sonra doğum günümü 29 Mayıs İstanbul’un kurtuluşu gibi kutlayacağım. Halil Hocama çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
İstanbul TÖDEB Başkanı Bilgetekin: "Türkiye Pavilyonu’ndan dünyaya sesleneceğiz" Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği (TÖDEB), 20 üyesiyle dünyanın en büyük fintek fuarı olan Money 20/20 Europe’da yer alıyor. 4-6 Haziran 2024 tarihleri arasında Amsterdam’da gerçekleşecek etkinlikte, TÖDEB’in öncülüğünde Türkiye Pavilyonu kurularak milli katılım sağlanıyor. Money20/20 Europe, finansal teknolojideki en son eğilimleri ve gelecekteki gelişmeleri tartışmak için küresel liderleri ve yenilikçileri bir araya getirdi. Binlerce sektör profesyonelinin katıldığı fuar, bankacılık, ödemeler, fintek girişimleri ve elektronik para sektörlerinden kilit paydaşları ağırlayacak. Etkinlik, yeni iş birliklerini teşvik etmek ve en yeni finansal çözümleri deneyimlemek için Amsterdam’da bir odak noktası oluşturuyor. 20 üyeyle Milli katılım sağlandı Dünyanın en büyük fintek fuarı olan Money 20/20 Europe’a 2023 yılında 8 üyesiyle katılan TÖDEB, bu yıl fuarın en büyük alanlarından birinde 20 üyesiyle milli katılım sağladı. TÖDEB öncülüğünde ve Ticaret Bakanlığı destekleriyle kurulan Türkiye Pavilyonu’nda önemli firmalar yer alıyor. Pavilyonu aynı zamanda Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy, Lahey Büyükelçiliği Hazine ve Maliye Müşaviri Zafer Düzenli, Lahey Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Aşkın Pekel, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkan Yardımcısı Necip Fazıl Kaymak, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Daire Başkanı Ozan Çağrı Gazitürk, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Benelüks Bölgesi Ülke Danışmanı Ethem Tokgozlu, Fahri Konsolos Titus Kramer ve DTİK Avrupa Temsilciler Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları tarafından ziyaret edilecek. "Türkiye Pavilyonu’ndan dünyaya sesleneceğiz" TÖDEB Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bilgetekin, “Money 20/20 Fuarı TÖDEB olarak ilk katıldığımız uluslararası fuar olma özelliğini taşıyor. İlk adımı Avrupa’nın en büyük fuarında atmıştık ve çok olumlu tepkiler almıştık. Bu sene çok daha büyük bir alanda 20 üyemizle temsil edileceğiz. Burada olmak, tüm dünyanın gözünün üstünde olduğu bir etkinlikte en büyük katılımcılardan biri olmak bizim için çok önemli. Amsterdam’da kurduğumuz Türkiye Pavilyonu hem bizim hem de sektörümüz için bir gövde gösterisi. Biz de üyelerimizin talebi, ülkemizin hedefleri ve sektörümüzün gelişimini takip ederek buraya geldik” dedi. "Fuara katılım Türk ödeme ve elektronik para sektörü için kıymetli ve değerli" Money 20/20 Europe fuarının sadece Avrupa fuarı olarak görülmemesi gerektiğini söyleyen Bilgetekin, "Burası fintek sektörünün kalbinin attığı yer. İş birliklerinin yapıldığı, imzaların atıldığı, geleceğin şekillendiği bir alan burası. Hem ülkemiz hem de üyelerimiz için Avrupa doğal ticaret paydaşımız. Regülasyonlardaki uyum sebebiyle de dünyaya açılma kapımız. Bu sebeplerle Money 20/20 Europe Fuarı’nda olmak Türk ödeme ve elektronik para sektörü için kıymetli ve değerli. Bu etkinliğin Ticaret Bakanlığımızın desteğiyle milli katılım olması ayrıca önemli. Türkiye Pavilyonu’nda ülkemizin bayrağı altında temsiliyet sağlamak bizi gururlandırıyor. Bu çabamız sırasında bize her türlü desteği veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’a ve Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan’a şükranlarımı sunuyorum. Onların ön açıcı desteği ve üyelerimizin çabaları ile sektörümüzü Avrupa’nın yıldızı haline getireceğiz” diye konuştu.
Kastamonu Boş vakitlerini kursta geçiren üniversite öğrencileri yaptıkları ürünlerle mest etti Kastamonu’da eğitim gören üniversite öğrencilerinin kaldıkları yurtlarda aldıkları eğitimler neticesinde yaptıkları el emeği göz nuru ürünler açılan sergilerde beğeniye sunuldu. Öğrencilerin yaptığı ürünler ve sanat eserleri vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Kastamonu Üniversitesinde eğitim gören Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda kalan üniversite öğrencileri, halk eğitim merkezlerinin destekleriyle açılan kurslarda el sanatları, yağlı boya, taş baskı, tel kırma, iğne oyası, dantel eğitimi aldı. Yıl boyunca kentteki yurtlarda açılan 350 kursa 13 bin kursiyer katıldı. Öğrencilerin kurslarda aldığı eğitim neticesinde yaptıkları el emeği göz nuru eserler, vatandaşların beğenisine sunuldu. Kastamonu Saray Hamamı Sergi Salonunda açılan “Öğrencinin El Emeği” sergisinin açılış kurdelesini Vali Yardımcısı Çetin Kılınç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, Kastamonu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Köksalan, Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Fahrettin Şenoğlu ile kurs öğretmenleri ve kursiyerler kesti. Açılışın ardından Vali Yardımcısı Kılınç, beraberindeki heyet ile birlikte öğrencilerin yaptığı ürünlerinin yer aldığı stantları gezdi. Stantlarda bulunan ürünler ve eserler vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. “Gençlerimizin kendilerini geliştirmeleri açısından yaptıkları bu çalışmaları bizlerde çok önemsiyoruz” Emeği geçen kursiyer ve öğrencilere teşekkür eden Vali Yardımcısı Çetin Kılınç, “Hakikaten hepsi çok güzel çalışma, başarılı olmuş. Gençlerimizin hem kendilerini geliştirmeleri açısından hem boş vakitlerini bu şekilde verimli değerlendirmeleri anlamında hem de üretebilme adına ortaya konulmuş olan bu çalışmaları doğrusu bizlerde çok önemsiyoruz. Bundan sonra da bu ve buna benzer çalışmaların her zaman destekçisi olacağız. Bu çalışmaların devam etmesini dilerim” dedi. “350 faaliyette 13 bin öğrencimiz kurslara katıldı” Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak ise kurslara öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini kaydederek, “Kastamonu Üniversitesi’nde okuyan, Gençlik Spor Bakanlığı yurtlarımızda kalan öğrencilerimizin boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla açtığımız kurslarımıza resim, ebru, yağlı boya, filografi, geri dönüşüm gibi birçok alanda açılan kurslarımıza, kursiyerlerimizin öncülüğünde birçok öğrencimiz katıldı. Kastamonu genelindeki yurtlarda kalan öğrencilerimize toplam 350 faaliyette 13 bin öğrencimiz bu faaliyetlere katıldı. El sanatları alanında yaptığımız sergimizin bugün burada açılışını yaptık ve geniş bir katılımla öğrencilerimizin eserlerini bugün burada sergiledik. Öğrencilerimiz üniversitede okumak için geldiklerinde kredi yurtları onların bir evi konumunda oluyor. Gerek oradaki idarecilerimiz, yurt yönetim memurlarımız, eğitimcilerimiz ve EYS kapsamında açtığımız kurslarla öğrencilerimizi kötü alışkanlıklardan korumak, vakitlerini değerlendirebilmek, el sanatları alanında onları geliştirebilmek amacıyla açtığımız bu kurslara geniş bir katılım oluyor.” diye konuştu. “Öğrencilerimizin yapmış oldukları 80 civarında eserimizi sergiliyoruz” Resim öğretmeni Gizem Yılmaz da, “Aktif olarak 60 civarında öğrencim bulunuyor. Ekstra çıkan tablolarımızda var ama şu anda 80 civarında eserimizi sergiliyoruz. Hepsi yağlı boya üzerine, soyutlama, sanat gibi çalışmalarımız oldu. Yağlı boyayı resimler üzerinden yaptık. Gerçekçi tablolar yaptık. Amacımız öğrencilerimizin boş zamanlarında kendilerini rahatlatmaları, hobi amaçlı el becerisi edinmelerini sağlamak” şeklinde konuştu. “Öğrencilerimiz, el sanatını bir sonraki nesle aktarmak için bilgi ve beceri sahibi oluyorlar” El sanatları usta öğreticisi Emine Bekiroğlu da, “Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımız olan taş baskıyı gelecek nesillere en güzel şekilde aktarmak için kurslar veriyoruz. Hem kursların öğrencilerimize motivasyonları noktasında çok faydası oluyor hem kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları için faydası oluyor ayrıca ileriye yönelik el sanatını kendileri de bir sonraki nesle aktarmak için bu konuda bilgi ve beceri sahibi oluyorlar. Bu konuda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze bu fırsatı öğrencilerimize tanıdıkları için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. “Kurs, hem geri dönüşüme kazandırılması gereken ürünleri değerlendirmek hem de okulun stresini atmama yardımcı oluyor” Açılan kurslarda eğitim alan Kastamonu Üniversitesi Biyoloji Bölümü son sınıf öğrencisi Eda Nur Algan, “Arta kalan zamanlarımda kursa gelerek el işi yaptım. Görmüş olduğunuz ürünü de kravatlardan birleştirdim ve dikiş makinesi ile diktim. Kravatlardan renkli bir çanta yapmış oldum” dedi.