GÜNDEM - 26 Şubat 2020 Çarşamba 18:16

Atakan Kayalar hakkında skandal paylaşımlar yapan şahıs serbest bırakıldı

A
A
A
Atakan Kayalar hakkında skandal paylaşımlar yapan şahıs serbest bırakıldı

Okuduğu kitaplarla internette gündem olan 10 yaşındaki Atakan Kayalar hakkında sosyal medya hesabından çirkin paylaşımlar yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan Erkan Naldemirci, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İnternette fenomen olan Atakan Kayalar hakkında sosyal medya hesabından çirkin paylaşımlar yaptığı iddiasıyla Erkan Naldemirci hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli Erkan Naldemirci, emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi. Şüpheli ifadesinde hakkındaki suçlamayı kabul ettiğini söyledi. Savcılık sorgusunun ardından “müstehcenlik” suçundan adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilen şüpheli serbest bırakıldı. Mahkeme, Naldemirci hakkında haftada 4 gün en yakın karakola giderek imza atması şeklinde adli kontrol kararı verdi.

Öte yandan, Erkan Naldemirci 10 yaşındaki Atakan Kayalar hakkında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle ulaştırma görevlisi olarak çalıştığı Özyeğin Üniversitesinden kovulmuştu.

Gamze Erdemir

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Elite World Van Hotel, İranlı turizmcileri ağırladı Elite World Van Hotel, İran’ın farklı şehirlerinde hizmet veren acente temsilcileri ile tur operatörlerini ağırladı. Elite World Van Hotel, İranlı acente temsilcilerini ağırladı. Kentteki oteller tarafından düzenlenen info çerçevesinde Van’a gelen İranlı acente temsilcileri ile yemekte bir araya gelen Elite World Van Otel Genel Müdürü Oktay Aksoy, Satış Direktörü Salih Çiftçi ve Banket Müdürü Duygu Bekiroğlu Şen, otel hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Turizmin çok geniş yelpazeye sahip bir sektör olduğunu ifade eden Aksoy, “Amacımız İranlı acentelerin Van’ı tanımaları ve dolayısıyla Van’da konaklamalarını sağlamaktır. Bu üçüncü infomuz. Daha çok Tahran, Urmiye ve Tebriz bölgesinden acenteler geldi. Umarım bununla birlikte hem Van’ı hem de otelimizi tanıtıp, İranlı misafirlerimizin burada kalmalarını sağlayacağız” dedi. Üç günlük infoda İranlı turistlerin Van’ın ören yerlerini gezeceklerini belirten Aksoy, “Misafirlerimiz Akdamar Adası, Van Kalesi gibi ören yerlerini gezdi. Ayrıca kendilerine Van kahvaltısı ve Van’ın yöresel yemeklerini tanıma imkanı sunarak, Van’ı çok güzel bir şekilde tanımalarını sağladık. Ben bu infoda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Amaçlarının İranlı misafirleri 365 gün Van’da ağırlamak olduğuna dikkat çeken Aksoy, “İranlı misafirlerimizi burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Sonuçta Van’ın en büyük ekonomik kaynaklarından biri İranlı misafirler. Dolayısıyla burada kendilerine Van’ı tanıtmamız, onların burada konaklama yapmalarına yardımcı olmamız kentin tamamına olumlu yansıyacaktır” diye konuştu. İranlı acente yetkilileri de, böyle güzel bir organizasyonla Van’da olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Ağrı "Seni Unutmadık Kardeşim" projesiyle Ağrı’dan Hatay’a umut ışığı ulaştı Ağrı Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan "Seni Unutmadık Kardeşim" projesi kapsamında toplanan 5 bin oyuncak ve 2 bin kitap, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay’daki çocuklara ulaştırıldı. Vali Mustafa Koç, eşi Neslihan Gül Koç ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’in de katıldığı törende, dualarla uğurlanan oyuncak ve kitaplarla yüklü tır, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi. Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından teslim alınan oyuncak ve kitaplar, Hatay’daki depremzede çocuklara dağıtılmaya başlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek yaptığı açıklamada, depremlerden etkilenen Hatay’daki çocuklara ulaştırılmak üzere toplanan 5 bin oyuncak ve 2 bin kitaba ilişkin şunları söyledi: "Sayın Valimiz Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç’un da teşvikleriyle başlattığımız ’Seni Unutmadık Kardeşim’ projesi kapsamında, il genelindeki okullarda eğitim gören öğrencilerimiz tarafından toplanan oyuncak ve kitapları, depremden etkilenen Hatay’daki kardeşlerimize ulaştırdık. Bu zor günlerinde yanlarında olduğumuzu ve onları unutmadığımızı göstermek istedik. Umuyoruz ki bu oyuncak ve kitaplar, depremzede çocuklarımızın yüzlerinde tebessüm oluşturur ve yaralarını sarmaya katkıda bulunur." Kökrek, Hatay’daki öğrencilere oyuncak ve kitapların dağıtımında emeği geçen Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz ve tüm yetkililere teşekkür etti. Depremzede çocuklara yönelik yardımseverlik projesi, Ağrı ve Hatay illeri arasında dayanışmanın güzel bir örneğini sergiledi.