GÜNDEM - 16 Temmuz 2014 Çarşamba 12:12

Avrasya Üniversitesi’nde tercih rekoru bekleniyor

A
A
A
Avrasya Üniversitesi’nde tercih rekoru bekleniyor

7-17 Temmuz tarihleri arasında yapılan ve son gününe gelinen üniversite tercihleri hakkında Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, Avrasya Üniversitesi’nin geçen yıl olduğu gibi bu yılda yurdun her ilinden tercih edildiğini söyledi.

Avrasya Üniversitesi'ne gelen telefonlardan ve kurumumuzu ziyaret eden öğrenci ve velilerden anlıyoruz ki üniversitemiz yine yurdun her ilinden tercih edilen bir üniversite olmuştur’ diyen Yıldız, 'Her geçen yıl öğrenci sayısını kat kat arttıran üniversitemiz bu yılda en hızlı büyüyen üniversiteler arasında yer almayı başaracaktır. Avrasya Üniversitesinin bu denli tercih edilmesinin sebepleri üniversitemizin verdiği kaliteli eğitim, Trabzon gibi ülkenin ve dünyanın en güzel ve en güvenli illerinden birinde olmamız ve öğrencilerimize en ileri teknolojiyi takip ederek kurduğumuz laboratuvarlar olarak sıralayabiliriz.

Ulaşım problemi olmayan ve öğrencinin her isteğine cevap veren bir şehirde olmamızda tabi ki çok önemli. Bizi tercih eden ve tercih etmeyiş düşünen tüm öğrencilerimize ve onların velilerine şimdiden teşekkür ederiz. Öte yandan üniversiteli olacak olan tüm öğrencilere başarılar dileriz. Bizim tek hedefimiz daha iyi şartlarda daha kaliteli eğitimdir. Bunun için hızlı bir şekilde yatırımlarımıza devam ediyoruz bunu bilmeniz isterim her şey geleceğimiz içindir' dedi.

Avrasya Üniversitesi’nin üçüncü yerleşkesinin kısa bir zaman içerisinde açılacağını belirten Yıldız, 'Bu dönem eğitimde vereceğimiz üçüncü yerleşkemiz içerisinde bin kişiye aynı anda yemek verebileceğimiz bir restoranımız bulunacak, hemen arkasında bir çarşımız olacak öğrencilerimiz ihtiyaçlarını karşılayabilecek market gibi, kuaför gibi, yaklaşık ona yakın dükkanımız olacak. Öğrencilerimiz eğlenecekleri vakit geçirecekleri birkaç tane kafemiz olacak, aynı zamanda Türk hamamı saunası ve spor salonu da bulunacak. Denize sıfır bir yerde olduğumuz için çay bahçemiz ve plajımızı da mutlaka en iyi şekilde hazırlayacağız.

Bütün bu çalışmalarımız temmuz ayı sonunda bitmiş olacak ülkemiz ve bölgemiz için yeni ve eşine ender rastlanır yeni bir yerleşke ortaya çıkmış olacak. Bunlara ilaveten 730 kişilik bir öğrenci yurdumuz bu yerleşke içerisinde bulunuyor, yurt ihtiyacı olan tüm öğrenciler şimdiden gelip bu eşi benzeri olmayan yurdumuzu ziyaret edebilir yerlerini ayırtabilirler. Son olarak şunları söylemek isterim, biz Trabzon’da bölgenin ilk vakıf üniversitesini kurduk yaşatacak olanlar öğrencilerimizdir, bu kurumun sahipleri onlardır. Şimdiden gerçekleşen tercih döneminin öğrencilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim' diye konuştu.

TRABZON

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ticaret Bakanlığı, Bursa’da zincir marketlerdeki sebze ve meyve fiyatlarındaki haksız fiyat listesini açıkladı Ticaret Bakanlığı, Bursa’deki marketlere yönelik gerçekleştirdiği denetimlerde temel gıda ürünlerindeki fahiş fiyat artışlarını açıkladı. Ticaret Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Ticaret Bakanlığımızca yürütülen piyasa gözetim ve denetim çalışmaları kapsamında; Bursa İl Müdürlüğümüzce 2-8 Nisan 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde marketlerin meyve ve sebze reyonlarında satışa sunulan ürünlere ilişkin fiyat hareketleri Hal Kayıt Sistemi üzerinden detaylı şekilde incelenmiştir. Yapılan incelemelerde; Bursa ili Osmangazi ilçesinde faaliyet gösteren bir zincir markette satışa sunulan kuru sarımsak ürününün, ilgili firma tarafından 60 TL’den satın alındığı, söz konusu ürünün tüketiciye 220 TL’den sunulduğu tespit edilmiş olup, ürün bazında haksız fiyat artışı şüphesi oluşması nedeniyle firmadan savunma talep edilmiştir. Ayrıca denetimler kapsamında 5 gün boyunca toplam 21 marketin meyve ve sebze reyonlarında 46 farklı üründe haksız fiyat artışı denetimi gerçekleştirilmiş; künye bilgisi bulunmayan işletmeler uyarılarak takibe alınmıştır. Yapılan değerlendirmeler doğrultusunda işletmelere ilişkin gerekli idari süreçler başlatılmış olup, dosyalar Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na sevk edilecektir" denildi.
Kastamonu Husumetli olduğu çifti öldüren sanığa müebbet ve ağırlaştırılmış müebbet cezası Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde traktörle tarladan dönen karı-kocayı silahla vurarak öldüren sanık, ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Olay, 17 Mayıs 2025 tarihinde Taşköprü ilçesi Donalar köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, uzun süredir aralarında husumet olduğu öğrenilen Necati A. (64), traktör ile tarladan dönüş yapan Sinan Abak (33) ile eşi Kadriye Abak’ı (31) silahla ateş etti. Traktörün üzerinde silahlı saldırıya uğrayan Sinan Abak ve eşi Kadriye Abak, olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın ardından jandarma ekiplerince gözaltına alınan Necati A., tutuklandı. Necati A. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada karar verildi. Davanın karar Duruşmasına tutuklu sanık, Abak çiftinin yakınları, tanıklar ile tutuklu sanık avukatlar katıldı. Duruşmada mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, sanık Necati A.’nın "kadına yönelik kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, Sinan Abak’a yönelik "kasten öldürme" suçundan da müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. "Ölseydim de böyle bir şey olmasaydı" Mütalaaya karşı savunma yapan Necati A., "Kurtarmak için elimizden gelen her şeyi yaptık. 10 gün boyunca benim çektiğimi bir ben bilirim, bir de Allah bilir. Mütalaayı kabul etmiyorum, savcının talebine itiraz ediyorum. Yaşananlardan dolayı çok pişmanım, ölseydim de böyle bir şey olmasaydı" dedi. Duruşmadan tanık olarak dinlenen Necati A.’nın torunu Canan A. ise, "Sinan beni, silah zoruyla alıkoydu. Polisler bizi bulmadan önce, ’kendi isteğimle kaçtım demezsen, iki arkadaşım daha var, seni ve aileni öldürürüz’ diye tehdit etti. Sinan beni zorla kaçırdı. Ben de korktuğumdan ’kendim kaçtım’ diye ifade verdim. Ben, yurtta onun arabasına bindiğimde beni kaçırdığını bilmiyordum. Kaçacak olsam pijamayla mı dışarı çıkardım? Üzerimde pijamalarım vardı. Beni bulduktan sonra bir gece sığınma evinde kaldım. Dedem ve ailem, bana destek oldu, ’kimseden korkma, doğruları söyle’ dediler. Ben de bunun üzerine üç gün sonra Cumhuriyet Savcılığına giderek tekrar ifade verdim" diye konuştu. . Maktul Sinan Abak’ın babası H. Abak da, "Oğlumu ve gelinimi vuran başkasıdır. Bu olayı üstüne alıyor. Vuranı koruduğunu düşünüyorum. Mütalaaya karşı bir diyeceğim yoktur" diye konuştu. Avukatların savunmasını da dinleyen mahkeme heyeti, tutuklu sanık Necati A.’yı Kadriye Abak’ı ’kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, Sinan Abak’ı ’kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığa ’ruhsatsız ateşli silah bulundurma’ suçundan da 2 yıl 6 ay hapis ile 10 bin TL adli para cezası verdi. Kararın ardından sinir krizi geçiren Necati A., jandarma ekiplerince duruşmadan çıkartıldı.