EKONOMİ - 12 Eylül 2008 Cuma 11:36

Avrupa Holding Ergo'daki hisselerini devretti

A
A
A
Avrupa Holding Ergo'daki hisselerini devretti

Avrupa Holding ve Ergo'nun uluslararası faaliyetlerini yürüten Ergo International AG tarafından yapılan ortak açıklamada, Ergoİsviçre Sigorta'nın tüm hisselerinin devredilmesi konusunda anlaşmaya varıldığı ve resmi onay sürecinin başlatıldığı bildirildi.

2006 yılında İsviçre Sigorta hisselerinin yüzde 75'ini Almanya'nın en büyük sigorta gruplarından Ergo'ya satan Avrupa Holding, hisselerin geri kalan yüzde 25'lik kısmının devri konusunda ERGO ile anlaşmaya vardı.

Balcı ailesi hisse devrinin tamamlanmasının ardından görevi yeni yönetime devredecek. Balcı ailesinin Avrupa Holding'e ait hisselerin Ergo'ya devrinin ardından turizm ve gayrimenkul alanındaki yatırımlarına yoğunlaşmayı hedefledikleri bildirildi.

Ergo ile iki yıl içersinde mükemmel bir sinerji oluşturarak şirketleri daha ileriye taşıdıklarını belirten Ergoİsviçre Sigorta Genel Müdürü Murat Balcı, attıkları bu adımın gerek bir çok sektörde faaliyet gösteren Avrupa Holding'in gerek Ergo Sigorta Grubu'nun kendi içlerindeki farklı uzun vadeli büyüme ve yatırım stratejilerinin bir sonucu olduğunu ifade etti.

Her iki şirketin joint venture döneminin başarılı stratejik yaklaşımlarıyla geliştiğini belirten Balcı, Ergoİsviçre Sigorta'nın kendisinden sonraki dönemde de başarılarını devam ettireceğine inancını vurguladı.

Ergo adına bir açıklama yapan Ergoİsviçre Holding CEO'su Klaus Allerdissen, Avrupa Holding'e son iki yılın başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederek artan pazar payı ve karlılığın, iki yıllık başarılı joint venture döneminin altını çizen önemli göstergeler olduğunu belirtti.

Dünyanın en büyük iki reasürans şirketinden biri olan Münchener Rückversicherung'un (Munich Re) yüzde 94,7'lik bir payla en büyük hissedarı olduğu Ergo Grubu, 34 milyon müşterisi ve 30 bin çalışanı ile 26 ülkede faaliyet gösteriyor.

Geçen yıl şirket karının dörtte birine yakınını Almanya dışındaki pazarlardan elde eden Ergo Grubu'nun Asya ve Avrupa pazarlarındaki stratejik büyümesini önümüzdeki yıllarda da sürdürmeye devam edeceği bildirildi. Açıklamada ayrıca, bu hedefler doğrultusunda Türkiye pazarının odak noktalardan biri olarak değerlendirildiği ifade edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir