DİĞER SPORLAR - 31 Temmuz 2014 Perşembe 14:37

Aydın Üniversitesi Erkek Tenis Takımı Avrupa Şampiyonu

A
A
A
Aydın Üniversitesi Erkek Tenis Takımı Avrupa Şampiyonu

Hollanda'nın Roterdam şehrinde düzenlenen ve 35 ülkenin katıldığı 2. Avrupa Üniversitelerarası Spor Oyunları'nda, İstanbul Aydın Üniversitesi Erkek Tenis Takımı Avrupa Şampiyonu oldu.

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Erkek Tenis Takımı, Hollanda'nın Roterdam şehrinde 24 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında 35 ülke, 180 üniversite ve 2 bin 900'ün üzerinde sporcunun katılımıyla badminton, basketbol, futbol, futsal, hentbol, kürek, rugby, masa tenisi, tenis, voleybol branşlarında düzenlenen 2. Avrupa Üniversitelerarası Spor Oyunları'nda Avrupa Şampiyonu oldu.

Tenis branşında erkekler kategorisinde Türkiye'yi ve Aydın Üniversitesi'ni temsil eden antrenörlüğünü Öğr. Gör. Pero Duygu Dumangöz, yardımcı antrenörlüğünü İAÜ Yazılım Mühendisliği öğrencisi Zülküf Seçkin'in yaptığı ve İAÜ Sanat Yönetimi bölümü öğrencisi Umud Barış Ergüden, İAÜ Sanat Yönetimi Bölümü öğrencisi Barkın Yalçınkale, İAÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencisi Bulut Yılmaz, İAÜ İç Mimarlık bölümü öğrencisi Sercan Şencan'dan oluşan erkek tenis takımı, finalde Polonya Kozminski Üniversitesi ile 6 saat süren zorlu bir müsabakanın ardından Avrupa Şampiyonu olarak bir ilki başardı. Rusya'dan Moscow State University of Economics and Statistics ve Çek Cumhuriyeti'nden Technical University of Ostrava'yı yenerek gruptan birinci olarak çıkan İstanbul Aydın Üniversitesi Erkek Tenis Takımı, çeyrek finalde İngiltere'nin Stirling Üniversitesi'ni, yarı finalde ise Rusya'nın Moscow State University of Economics and Statistics'i yenerek finale çıkmaya hak kazandı. Avrupa Üniversitelerarası Oyunları'nda Türkiye'yi başarıyla temsil eden Aydın Üniversitesi Tenis Takımı, 16 ülkeyi geride bırakarak Avrupa Şampiyonu oldu.

İstanbul Aydın Üniversitesi sporcuları sezon boyunca gösterdikleri mücadele sonucunda 42 şampiyonluk, 22 ikincilik, 17 üçüncülük, 12 özel turnuva birinciliğiyle toplamda 93 kupanın ve 53 altın, 53 gümüş, 65 bronz olmak üzere 171 madalyanın sahibi oldu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Akdeniz, Tekirdağ, İzmir, Aydın, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya, Zonguldak, Bolu, Düzce, Erzincan, Tunceli çevreleri, Kırklareli’nin kıyı kesimleri, Ankara ve Eskişehir’in güneyi, Konya’nın kuzey ve batısı ile Erzurum’un batısının yağmur ve sağanak yağışlı, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarının gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla ve Antalya çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan yapılan tahminlere göre; hava sıcaklığı, mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgarın genellikle güney ve doğulu, yurdun kuzeybatı ve güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde güney ilçeleri yağmur ve sağanak yağışlı 8 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 13 İzmir: Parçalı çok bulutlu, sağanak yağışlı 17 Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 13 Adana: Parçalı ve az bulutlu 17 Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 14 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 15 Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu yüksekleri kar yağışlı 5