DİĞER SPORLAR - 31 Temmuz 2014 Perşembe 14:37

Aydın Üniversitesi Erkek Tenis Takımı Avrupa Şampiyonu

A
A
A
Aydın Üniversitesi Erkek Tenis Takımı Avrupa Şampiyonu

Hollanda'nın Roterdam şehrinde düzenlenen ve 35 ülkenin katıldığı 2. Avrupa Üniversitelerarası Spor Oyunları'nda, İstanbul Aydın Üniversitesi Erkek Tenis Takımı Avrupa Şampiyonu oldu.

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Erkek Tenis Takımı, Hollanda'nın Roterdam şehrinde 24 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında 35 ülke, 180 üniversite ve 2 bin 900'ün üzerinde sporcunun katılımıyla badminton, basketbol, futbol, futsal, hentbol, kürek, rugby, masa tenisi, tenis, voleybol branşlarında düzenlenen 2. Avrupa Üniversitelerarası Spor Oyunları'nda Avrupa Şampiyonu oldu.

Tenis branşında erkekler kategorisinde Türkiye'yi ve Aydın Üniversitesi'ni temsil eden antrenörlüğünü Öğr. Gör. Pero Duygu Dumangöz, yardımcı antrenörlüğünü İAÜ Yazılım Mühendisliği öğrencisi Zülküf Seçkin'in yaptığı ve İAÜ Sanat Yönetimi bölümü öğrencisi Umud Barış Ergüden, İAÜ Sanat Yönetimi Bölümü öğrencisi Barkın Yalçınkale, İAÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencisi Bulut Yılmaz, İAÜ İç Mimarlık bölümü öğrencisi Sercan Şencan'dan oluşan erkek tenis takımı, finalde Polonya Kozminski Üniversitesi ile 6 saat süren zorlu bir müsabakanın ardından Avrupa Şampiyonu olarak bir ilki başardı. Rusya'dan Moscow State University of Economics and Statistics ve Çek Cumhuriyeti'nden Technical University of Ostrava'yı yenerek gruptan birinci olarak çıkan İstanbul Aydın Üniversitesi Erkek Tenis Takımı, çeyrek finalde İngiltere'nin Stirling Üniversitesi'ni, yarı finalde ise Rusya'nın Moscow State University of Economics and Statistics'i yenerek finale çıkmaya hak kazandı. Avrupa Üniversitelerarası Oyunları'nda Türkiye'yi başarıyla temsil eden Aydın Üniversitesi Tenis Takımı, 16 ülkeyi geride bırakarak Avrupa Şampiyonu oldu.

İstanbul Aydın Üniversitesi sporcuları sezon boyunca gösterdikleri mücadele sonucunda 42 şampiyonluk, 22 ikincilik, 17 üçüncülük, 12 özel turnuva birinciliğiyle toplamda 93 kupanın ve 53 altın, 53 gümüş, 65 bronz olmak üzere 171 madalyanın sahibi oldu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yapılan atamalar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcılısı Haluk Şahin Yazgı, Yüksek Fen Kurulu Üyesi Atilla Ünal, Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Laloğlu, Eskişehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik, Kayseri Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sibel Livdumlu, Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Alacatlı, Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kadir Kandemir görevden alındı. Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığına Semih İlker Sanaç atandı. Ayrıca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji İşleri Genel Müdür Yardımcıları Murat Hardalaç ve Erdoğan Sert ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Hakkı Tok görevden alındı. Kültür ve Turizm Bakanlığında açık bulunan Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ise Kürşat Bozkurt atandı. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığında açık bulunan; Başkan Yardımcılıklarına Selim Serkan Ercan ve İmran Gezinti, I. Hukuk Müşavirliğine Mustafa Genç atandı. Ayrıca Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünde açık bulunan; Mersin Pazarlama Bölge Müdürlüğüne Ali Kağanoğlu, Diyarbakır Pazarlama Bölge Müdürlüğüne Fatma Musluoğlu atandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü Murat Baştor görevden alınırken yerine Çağlar Tabak atandı.