GÜNDEM - 14 Mart 2011 Pazartesi 18:27

Aysel Tuğluk, Irak'a gitti

A
A
A
Aysel Tuğluk, Irak'a gitti

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Aysel Tuğluk, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'yi ziyaret etmek üzere Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak'a geçti.

Habur Sınır Kapısı'nda gazetecilere açıklamada bulunan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Aysel Tuğluk, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'yi ziyaret etmek üzere bu ülkeye gideceğini söyledi. Tuğluk, Nevruz Bayramı kutlamaları için Celal Talabani'yi Türkiye'ye davet edeceğini belirterek, gelişmelerle ilgili kendisi ile görüş alışverişinde bulunacağını ifade etti. Nevruz kutlamaları ile ilgili açıklamada bulunan Tuğluk, "Nevruz bir bayram olmanın ötesine geçmiş durumdadır. Kürt halkının siyasal iradesini açığa çıkartmaktadır. İçinde bulunduğumuz dönem itibari ile çok büyük önem arz ediyor. Milyonların alanlara çıkıp Kürt sorununu demokratik çözüm konusundaki iradesini, kararlığını ve taleplerini ortaya koyması açısından önemlidir. Bu anlamda hükümetin, iktidarın bu taleplere yaklaşımı konusunda önemli bir gün olacak diye düşünüyorum. Umut ediyoruz ki Nevruz günü ortaya çıkan talepler hükümet tarafından dikkate alınır. Pratik adımlara dönüşen çözüm çerçevesinde sürece vesile olur diye düşünüyoruz. Gerçekten sürecin bir çözüme mi evrileceği yoksa çatışmalı bir duruma mı evrileceği konusunda kritik dönemler geçiriyoruz. Şayet Nevruz'da halkın oraya koyduğu talepler ve irade hükümet tarafından dikkate alınırsa bu barışın ve çözümün önünün açılması anlamına geliyor. Nevruz'un böyle bir anlamı var" dedi.


Gazetecilerin ünlü ses sanatçısı İbrahim Tatlıses'e yapılan saldırı ile ilgili sorusuna ise Eş Başkan Aysel Tuğluk, üzgün olduğunu söyleyerek kendisine acil şifalar diledi.

 

MEHMET DEMİRHAN
ŞIRNAK

Bunlar Da İlginizi Çekebilir