GÜNDEM - 02 Eylül 2014 Salı 17:33

Ayvalık'ta Balbay’dan zeytin dalı

A
A
A
Ayvalık'ta Balbay’dan zeytin dalı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliklerine katılan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, vatandaşlara zeytin dalı dağıttı.

Ayvalık Belediyesi’nin düzenlediği 11. Kültür ve Sanat Günleri’ne katılmak üzere ilçeye gelen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, ilçe merkezinde Eğitim-İş Ayvalık Baştemsilciliği tarafından düzenlenen Barış Günü etkinliğine de katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlik öncesinde Ayvalık Belediyesi’ni ziyaret eden Balbay, 30 Mart Yerel Seçimlerinde Ayvalık Belediye Başkanı seçilen Rahmi Gençeri makamında ziyaret ederek, kendisine görevinde başarılar diledi. Daha sonra Cumhuriyet meydanına sevgi gösterileri arasında, Cumhuriyet Meydanına gelen Mustafa Balbay, burada Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Asım Sürer, ÇYDD, ADD üyelerinin yanı sıra kalabalık bir vatandaş topluluğuyla birlikte gerçekleşen Barış Günü etkinliğine katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın bir ağızdan okunmasıyla başlayan törende konuşan CHP Ayvalık İlçe Başkanı Asım Sürer, 20. yüzyılın en kanlı savaşını başlatan Nazi Ordularının 1 Eylül 1939 tarihinde Polonya’ya saldırarak, 1. Dünya Savaşına başladığına işaret ederek, “Bu saldırı sonucunda milyonlarca insan ölmüş ve bir o kadar insan da sakat kalmıştır. İnsanlığın geleceği için en önemli ve anlamlı günlerden biri olan 1 Eylül Dünya Barış Gününde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün, ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ ilkesini hatırlatmak istiyoruz. Demokrasiyle insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne inanan ve yıllardır terör acısını yüreğinde hisseden herkes 1 Eylül Dünya Barış Gününde dünyanın değişik coğrafi bölgelerinde, farklı isimler altında insanlık suçu işlemeyi sürdüren ve dünya barışını tehdit eden bütün terör örgütlerini lanetlemektedir” dedi.

Balbay’ın son sözü ise; Ayvalıklıların kendisini gerçek birer hemşeri olarak kabul etmesini istemek oldu. Balbay’ın bu konuşmaları meydanı dolduranlar tarafından büyük bir alkış yağmuruna tutulduğu gözlendi. Konuşmaların ardından, meydanı dolduran yüzlerce vatandaş elele tutuşarak, büyük bir sevgi zinciri oluşturdu. Mustafa BAlbay ile Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer bu zinciri oluşturanlara zeytin dalı dağıtması ise etkinliğe adeta damgasını vurdu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir