GÜNDEM - 29 Şubat 2016 Pazartesi 22:33

Azerbaycan Türkiye’de turizm temsilciliği açtı

A
A
A
Azerbaycan Türkiye’de turizm temsilciliği açtı

Azerbaycan, turizm alanında dünya çapında başlattığı tanıtım çalışmaları kapsamında Türkiye’de turizm temsilciliği açtı.

Azerbaycan Türkiye Turizm Temsilcisi Nurlana Çakmak, “Tüm Türk halkına sizde Azerbaycan’ı görün diye çağırıyoruz” dedi. 

Turizm alanında dünya çapında tanıtım çalışmalarına başlayan ve 2016 yılını Turizm Yılı olarak ilan eden Azerbaycan, Türkiye’de Turizm Temsilciliği açtı. İntercontinental Hotel’de düzenlenen açılış kokteyline Azerbaycan Türkiye Turizm Temsilcisi Nurlana Çakmak, Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nazım Samedov, Azerbaycan Turizm Birliği Başkanı Nahid Bağırov, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva katıldı. “Sen de Azerbaycan’ı Gör” sloganıyla yola çıkan Azerbaycan Turizm Türkiye Temsilcisi Nurlana Çakmak, “Amacımız şuan mevcut olan ilişkilerimizi daha üst seviyeye çıkarmaktır. Devlet seviyesinde olan tanıtımın daha büyük halk kitlelerini ulaştırmaktır. 'Sen De Azerbaycan’ı Gör' sloganıyla açılışımızı yapacağız. Tüm Türk halkına sizde Azerbaycan’ı görün diye çağırıyoruz. Türk turistinin ihtiyaçlarını karşılayacak her şey bizde var diyoruz” ifadelerini kullandı.

"AZERBAYCAN’DA TÜRKİYE KADAR GÜZEL BİR ÜLKE"
Projenin hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, “Azerbaycan’dan bizim kardeş ülke Türkiye’mizde turizm temsilciliğinin açılması bizim için çok önemli. Biz istiyoruz ki kardeş Türkiye’mizde insanlarımıza Azerbaycan’ın turizm imkânları ile ilgili daha çok bilgi aktarmak ve insanlarımızın daha çok Azerbaycan’a gelmesini sağlamak bizim için önemli. Biz kardeş Türkiye’mizdeki tüm insanlarımıza Azerbaycan’ı gelin görün diyoruz. Çünkü Azerbaycan’da Türkiye kadar güzel bir ülke. Tarihimiz, kültürümüz, mutfağımız, müziğimiz ve tatil imkânlarımız çok geniş bir ülkedir. Azerbaycan’a gelirlerse çok mutlu olacaklarına biz inanıyoruz. O yüzden Azerbaycan’ı turizm imkanlarına daha geniş kardeşlerimize tatil olsun, farklı konularda olsun bu çok önemli. Azerbaycan ile Türkiye arasında turizm konusunda da inşallah ilişkilerimizin daha genişletilmesi çok önemli” dedi.

İstanbul’dan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden Azerbaycan’a daha çok turist gelmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Paşayeva, “Aynı zamanda Türkiye, İstanbul dünyaya açılan bir kapıdır. Burada turizm temsilciliğimize hem Türkiye’den insanlarımızın Azerbaycan’a gelip görmesi, imkânların nasıl olduğunu sunmak ve daha çok insanları cezbetmek. İstanbul üzerinden turizm şirketleri ile geniş iş birliği içerisinde Azerbaycan’a daha çok turistlerin cazip edilmesi. Ben Türkiye’deki kardeşlerimizi Azerbaycan’a davet ediyorum. Oraları mutlaka görmeleri önemli. Azerbaycan’a geldikleri zaman çok geç gelmişiz. Keşke daha önce gelmemiz gerekirdi diyebilecekleri bir yerdir Azerbaycan. Bu konu bizim için para kazanmak vasıtası değil. Turizm’in genişletilmesi ülkenizi, kültürünüzü, insanınızı daha iyi tanımasını sağlamanız açısından önemlidir. Kültürler arası diyalog açısından çok önemlidir. Farklı etnik ve dini kesimlerden insanların birbirine ön yargısız, daha iyi anlayabilmeleri açısından da çok önemlidir. Birbirlerini çok iyi tanımak, insanlarını iyi tanımak kültürler arası diyalog açısından da en önemli bir vasıtadır. Turizmin kalkınması da bu açıdan çok önemlidir. O yüzden Türkiye’deki kardeşlerimizi davet ediyoruz. İstanbul’da temsilciliğimiz de var. İnanıyoruz ki Türkiye’den daha çok kardeşlerimizin Azerbaycan’a gelmelerini sağlayacağız” şeklinde konuştu.

"GÜZELLİKLERİ TÜRK TURİSTİNE ULAŞTIRMAK İSTEDİK"
Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nazım Samedov ise, Azerbaycan’ın yurt dışında açtığı dördüncü temsilcilik olduğunu belirtti. Samedov, "Bu şuna işarettir artık Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinde değişiklik başlayacaktır. Bundan önce Azerbaycan turistleri Türkiye’ye gelmişti. Türkiye vatandaşları da iş amacıyla Azerbaycan’a geliyordu. Şimdi ise Azerbaycan daha çeşitli, daha renkli bir şekilde Türk pazarına takdim edilecek. Azerbaycan sadece iş turizmi mekânı değil. Turizm imkânları çok gelişmiş, dağ, gezi, medeniyet turizmi gibi imkânlar çoktur. Bu güzellikleri Türk Turistine ulaştırmak istedik” dedi. 

ALPER KORKMAZ - SELİM BAYRAKTAR

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.