EĞİTİM - 17 Haziran 2010 Perşembe 15:50

Bahçeşehir, Washıngton'da Fulbright College’i açtı

A
A
A
Bahçeşehir, Washıngton'da Fulbright College’i açtı

Bahçeşehir - Uğur Eğitim Kurumları, 6 yıl önce bünyesine kattığı Washington'daki eğitim merkezlerini Harriet Fulbright College adı altında "College" statüsüne yükseltti.

 


25 yıldır faaliyet gösteren ve öğrencileri SAT, GMAT, SAT ve GRE gibi sınavlara hazırlayan ABD'nin en önemli dil okullarından birini 6 yıl önce bünyesine katan Bahçeşehir-Uğur Kurumları, okula Harriet Fulbright College adını vererek çalışmalarını bir adım daha ileriye taşıdı. Tüm dünyada tanınan bir markayla faaliyetine devam edecek olan Bahçeşehir-Uğur Eğitim Kurumları, Washington'da açtığı kolej ile Bahçeşehir Üniversitesi hazırlık öğrencilerine istekleri durumunda ABD'de eğitim görme şansı da tanıyor.

 


Açılışta yaptığı konuşmasında tüm katılımcılara teşekkürlerini ileten Bahçeşehir-Uıur Eıitim Kurumları Amerika Direktörü Gökhan Coşkun, Bahçeşehir - Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel'in 2004 yılında eğitime başlattığı dil eğitim merkezinin geçen 6 senelik süreçte kendini geliştirerek, ABD'nin çeşitli bölgelerinde eğitim vermeye devam ettiğini ifade etti. Sürecin yoğun ve beklendiklerinden daha iyi geçtiğini söyleyen Coşkun, Harriet Fulbright College'in 3 temel dinamiğinin olduğunu ifade etti.

 


Uluslararası alanda Amerika'da eğitim almak isteyen kişilere eğitim verildiğini söyleyen Coşkun, ikinci unsurun Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerine yönelik olduğuna dikkat çekerek, "Master ve doktora yapan öğrencilerimiz belli dönemlerde, seçebilecekleri derslerle doğru orantılı olarak buraya gelip burada ilgili alanlarındaki öğretim üyelerinden bu okul bünyesinde araştırma veya incelemelerini gerçekleştirebiliyorlar" dedi. Bunu biraz daha ileri götürmek istediklerine dikkat çeken Coşkun ayrıca,
Fulbright College'ın, Türkiye'deki Amerikan Araştırma Merkezleri ve Medeniyetler Araştırma Merkezi ile ortak projeler geliştirdiğini söyledi.
Açılış konuşmasında Bahçeşehir Uıur Eıitim Kurumları'nın Türkiye'nin okul öncesinden yaşama boyu eğitime kadar her alanda eğitim gösteren bir büyük bir eğitim kurumu olduğunu ifade eden Bahçeşehir - Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, "Buradaki açmış olduğumuz kolejle bir lisan okulunu bünyemize katarak devam ediyoruz. Sadece lisan okulu olarak kalmayacağız, özellikle Türk - Amerikan ilişkileriyle ilgili master programlarında doktora programlarında öğrencilerin alan ve saha çalışmalarıyla ilgili bazı faaliyet de yapılacak. Sadece burada kalmayı düşünmüyoruz. Amerika Birleşik Devletleri'nin başka önemli merkezlerine de şubeler açmayı planlıyoruz" diye konuştu.

 

Bahçeşehir - Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, "5 yıl önce başlamış olduğumuz küçücük bir dershanemizi bugün bir koleje çeviriyoruz. Bununla birlikte güzel de bir isim ilave ediyoruz. Fulbright Koleji adını veriyoruz. Bu kurum hem SAT gibi sınavlara hazırlık kursu veren hem de dil kursu olan bir eğitim merkezi olacaktır. Tabii burayı
ayni zamanda Türk-Amerikan ilişkilerinin gelişimi için de kullanacağız" dedi. Kolejle birlikte Bahçeşehir öğrencilerine yeni bir imkan sağlandığına dikkat çeken Yücel ayrıca, Bahçeşehir hazırlık sınıfı öğrencilerinin istekleri durumunda Amerika'da da hazırlık okuyabileceklerini ifade etti.


Açılışta yaptığı konuşmada kolejin bir parçası olmaktan büyük memnuniyet duyduğuna dikkat çekerek kolejin çalışmalarıyla yakından ilgileneceğini söyleyen koleje adını veren Harriet Fulbright ise, Enver Yücel'i 8 yıldan beri tanıdığını ve bu açılışın kendisi için gerçekleşen bir rüya olduğunu söyledi. Harriet Fulbright, "Hem eşimin hem de benim en büyük hedeflerinden biri her uluslararası değişimin sağlanmasıydı" dedi. Yabancı dil öğrenmeye ilk kez 15 yaşında Kolombiya'da başladığını ifade eden Fulbright,
yabancı ülkelerin sadece tarihinin değil dilinin de öğrenilmesinin önemini dil öğrenmeye başladığında anladığını söyledi. İnsanların kurdukları cümlelerin, onların aslında nasıl düşündüklerinin bir yansıması olduğunu ifade eden Fulbright, dilin diğer kültürlerin anlaşılmasına büyük etkisi olduğuna dikkat çekti.

 

Harriet Fulbright bu kolejin Türk- Amerikan ilişkilerine büyük katkısı olacağına vurgu yaparak, bilgi değişimi, karşı tarafın kültürünü ve bir ülkenin düşünme tarzını anlamanın önemine değindi.

 


Tüm dünyadan gelen öğrencileri TOEFL İBT, GMAT, SAT, GRE gibi sınavlara hazırlayacak olan Harriet Fulbright College'ın ayrıca, Bahçeşehir Üniversitesi'nin lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin uygulama ve saha çalışmalarını da ABD'de yapabilmeleri için bir kampüs görevi göreceği belirtiliyor.


SEDA SERDAR / TEZCAN TAŞKIRAN - WASHINGTON

Bunlar Da İlginizi Çekebilir