GÜNDEM - 06 Nisan 2023 Perşembe 23:52

Bakan Akar'dan 'Mehmetçiğin moral ve motivasyonunu bozmayın' uyarısı

A
A
A
Bakan Akar'dan 'Mehmetçiğin moral ve motivasyonunu bozmayın' uyarısı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Kimse herhangi bir fitne fesada sebebiyet vermesin, Mehmetçiğin moral ve motivasyonunu bozmasın. Mehmetçiğin emeğine herkes saygı göstersin. Yapılan mücadele devletimiz ve milletimiz için. Bunun da herkes farkında olsun” dedi.

Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kuvvet Komutanları ve Bakan Yardımcıları ile Gazi Orduevi’nde düzenlenen iftarda şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.
İftarın ardından konuşan Akar, her fırsatta şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelmeye çalıştıklarını, her zaman onlarla beraber olduklarını belirtti.

6 Şubat depremlerini hatırlatan Akar, “asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından devletin vatandaşlarının yanında olduğunu, milletin de devletinin yanına yer aldığını ifade etti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin de ilk andan itibaren seferber olarak milletinin yanına, yardımına koştuğunu dile getiren Akar, “Mehmetçik elinden gelen ne varsa bunları büyük özveri, azim ve kahramanlıkla yaptı, yapmaya devam ediyor. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm bakanlar, valiler, ilgili kurum ve kuruluşlar vatandaşıyla beraber ve yaraları sarmak için gece-gündüz çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu.
Tarih boyunca birçok sıkıntının yaşandığını hatırlatan Akar, “Bu sıkıntılardan çok şükür alnımızın akıyla çıktık. Devlet ve millet el ele, tek yumruk, tek yürek, bir ve beraber olarak bu felaketin de üstesinden gelecek, bunları da aşacağız" dedi.

Depremle mücadelenin yanı sıra Mehmetçiğin hudut güvenliği ile Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde terörle mücadelesinin devam ettiğine dikkati çeken Akar, "Terörü kaynağında yok etme stratejisi kapsamında faaliyetlerimizi artan bir şiddet ve tempoda taarruzi bir ruhla sürdürüyoruz. 'Ölürsem şehit kalırsam gazi' anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Mehmetçik inşallah bu mücadelesinin sonunda asil milletimizi terör belasından kurtaracak. Bunun için azimli ve kararlıyız. Bu mücadele sırasında şehitlerimiz, gazilerimiz var. Şehit ve gazilerin kanlarının, değerli ailelerinin gözyaşlarının hesabını sorduk, sormaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Hudut güvenliğine de değinen Akar, "Hudutlarımız Cumhuriyet tarihinin en yoğun tedbirleri ile korunmaktadır. Herhangi bir şekilde yaşa dışı geçişe asla müsaade etmedik, etmiyoruz. Hiçbir müsamaha söz konusu değil. Hudutlarımız en ileri teknoloji araç, gereçler kullanılarak Mehmetçik tarafından kontrol edilmektedir” dedi.
Bunlarla birlikte hak, alaka ve menfaatlerin korunmasına yönelik kara, hava ve denizlerdeki mücadelenin devam ettiğini vurgulayan Akar, şunları kaydetti:

“TSK'nın kahraman evlatları ülkemizin ve milletimizin güvenliğini sağlamak, hak, alaka ve menfaatlerini korumak için mücadelesini büyük bir azimle sürdürmektedir. Bu yapılan mücadele son derece saygıdeğerdir. Mehmetçiğin tek ihtiyacı moral ve motivasyon. Dolayısıyla biz diyoruz ki içeriden ve dışarıdan kimse herhangi bir fitne fesada sebebiyet vermesin, Mehmetçiğin moral ve motivasyonunu bozmasın. Mehmetçiğin emeğine herkes saygı göstersin. Yapılan mücadele devletimiz ve milletimiz için.” Öte yandan 10 aylık Elizan Gül isimli gazi kızı, konuşması sırasında Bakan Akar'ın yanına geldi. Minik Elizan'ı kürsüye çıkaran Akar, konuşmasına bir süre onunla birlikte devam etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Karacasu’da ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliğiyle orman yangınlarına dikkat çekildi Aydın’ın Karacasu ilçesinde, orman yangınlarının önlenmesi ve çevrenin korunması adına Karacasu Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencileri ve Karacasu Şehitleri Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri, ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliği kapsamında bir araya gelerek Dedebağ mevkiinde bulunan ormanlık alandaki çöpleri topladı. Türkiye’de son yıllarda artan orman yangınlarının önlenmesi ve muhtemel yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararın en aza indirilmesi amacıyla çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Karacasu’daki Atatürk İlkokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinlik kapsamında öğrencilere, ormanların korunması ve yangınların önlenmesi konularında bilgilendirme yapıldı. ’Orman Benim, Çöp Atmam, Yangını Önlerim’ sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, çevrelerine duyarlılık kazanarak ormanların korunmasına katkıda bulundu. Karacasu Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, "Ülkemizde orman yangınlarının önlenmesi ve muhtemel yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararın en aza indirilmesi amacıyla ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliği kapsamında ’Orman Benim, Çöp Atmam, Yangını Önlerim’ sloganıyla İlçemiz Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencileri ve Karacasu Karacasu Şehitleri Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerinin katılımıyla Dedebağ mevkiinde bulunan ormanlık alandaki çöpler toplandı" ifadelerine yer verildi.
İstanbul Trendyol Süper Lig: İstanbulspor: 0 - Adana Demirspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında İstanbulspor, Adana Demirspor’u konuk ediyor. Mücadelenin ilk yarısı Adana Demirspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 10. dakikada Manev’in savunmanın arkasına attığı uzun pasta ceza sahası içi sağ tarafında İsmail Çokçalış’ın kontrol edip içeri çevirdiği topa altıpas içerisinde Yusuf Barasi’nin diziyle yaptığı dokunuşta meşin yuvarlak filelere gitti. 0-1 20. dakikada savunmanın kaptırdığı topta araya giren Yusuf Barasi, topla birlikte ceza sahasına girip sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Mücahit Serbest’in kurtarışında meşin yuvarlak oyun alanına döndü. 23. dakikada sağ kanattan Sambissa’nın yaptığı ortada penaltı noktası üzerinde Loshaj’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı. 29. dakika Sambissa’nın pasında sol kanatta topla buluşan Mamadou, ceza yayı sol tarafına kadar ilerleyip yerden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yakın kale direğine çarpıp oyuna alanına döndü. 34. dakikada savunmanın kaptırdığı topta araya giren Yusuf Erdoğan’ın ceza yayı sağ tarafından yaptığı vuruşta kaleci Mücahit Serbest’in müdahalesi sonrası ceza sahası içi sol çaprazda topu önünde bulan Mendoza, kaleye yüzünü dönerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti. Hakemler: Buğra Taşkınsoy, Mehmet Salih Mazlum, Ali Can Alp İstanbulspor: Mücahit Serbest, Duhaney, Mehmet Yeşil, Simon Deli, Coly, Ali Yaşar, Vorobjovas, Loshaj, Sambissa, Mamadou, Emir Kaan Gültekin Yedekler: Murat Eser, Vefa Temel, Emir Vuruşaner, Özcan Şahan, Okan Erdoğan, Tunahan Şamdanlı, Baran Vardar, Traore, Eren Arda Şan, Jackson Teknik Direktör: Osman Zeki Korkmaz Adana Demirspor: Magomedaliev, İsmail Çokçalış, Manev, Abdulsamet Burak, Mohammadi, Maestro, Michut, Mendoza, Yusuf Barasi, Yusuf Erdoğan, Balotelli Yedekler: Yılmaz Aktaş, Deniz Eren Dönmezer, Tayfun Aydoğan, Alioui, İzzet Çelik, Aymbetov, Burhan Ersoy, Dorukhan Toköz, Ozan Demirbağ, Fougeu Teknik Direktör: Hikmet Karaman Gol: Yusuf Barasi (dk. 10) (Adana Demirspor) Sarı kart: Balotelli (Adana Demirspor)
Ankara Bakan Özhaseki, Malatyalı depremzede Özgür ailesine misafir oldu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya temasları sırasında, Yeşilyurt İlçesi’nde bulunan 39 yıllık binadaki evlerinde depreme yakalanan Anne Fatma Sema Özgür ve oğlu Mehmet Bozkurt Özgür’ü, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İkizce’de yapılan yeni yuvalarında ziyaret etti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan 39 yıllık binadaki evlerinde depreme yakalanan Anne Fatma Sema Özgür ve oğlu Mehmet Bozkurt Özgür’ü, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İkizce’de yapılan yeni yuvalarında ziyaret etti. Depremin üzerinden geçen bir yıl içerisinde yeni yuvalarına kavuşan Fatma Sema Özgür, Bakan Mehmet Özhaseki’yi yeni yuvalarında ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Aile ile birlikte çay içip sohbet eden Bakan Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da selamlarını da iletti. Bakan Mehmet Özhaseki, "Size Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim. Eviniz çok güzel olmuş. Güle güle ağız tadıyla oturun" dedi. Anne Fatma Sema Özgür, TOKİ tarafından yapılan yeni evlerini çok beğendiklerini dile getirerek Bakan Özhaseki’ye, “Allah sizden ve Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Sayenizde çok iyiyiz. Canla başla çalışıyorlar. İşleriniz rast gelsin” ifadesini kullandı. Bakan Mehmet Özhaseki, ziyarette Mehmet Bozkurt Özgür’ün iki çocuğundan üniversite sınavına hazırlanan Beren ve 8’inci sınıf öğrencisi Osman Efe ile de sohbet etti. Bakan Özhaseki, Osman Efe’den, “Tablete takılıp, dersleri aksatmak yok” diyerek söz aldı. Bakan Mehmet Özhaseki, hemşirelik bölümünü okumak istediğini söyleyen Beren’e ise, “Çok çalışmalısın. Hiçbir başarı tesadüfen gelmez. İnşallah istediğin bölümü tutturursun” dedi.