2015 GENEL SEÇİM - 07 Haziran 2015 Pazar 13:28

Bakan Eker oyunu kullandı

A
A
A
Bakan Eker oyunu kullandı

Oyunu Diyarbakır’da kullanan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bugün milli iradenin tecelli edeceğini belirterek, milletin kararını herkesin saygıyla karşılayacağını ifade etti. Eker, önemli bir tarihi süreçten geçildiğine de dikkat çekerek, seçimin barışa vesile olmasını temenni ettiğini vurguladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, oyunu, Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi’nde kullandı. Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Eker, 25’inci dönem TBMM milletvekili seçimlerinin Türkiye ve millete hayırlı olmasını diledi. Seçimlerin Türkiye’nin kalkınması, huzuru ve barışı ile demokrasinin güçlenmesine vesile olmasını temenni ettiğini belirten Eker, “Bir seçim dönemi yaşandı. Bugün artık milli irade tecelli edecek. Millet konuşacak, kararı millet verecek. Milletin kararını hepimiz saygı ile karşılayacağız. Çünkü ondan daha büyük bir güç ve daha büyük bir irade tanımıyoruz. İnşallah hayırlı olan tecelli eder. Türkiye demokrasisini güçlendirir. Türkiye geleceğe doğru yoluna umutla, istikrarla devam eder. Millete, bütün Ortadoğu’ya ve bütün insanlığa barışa vesile olmasını temenni diyorum” dedi.

Önemli bir tarihi sürecin yaşandığını ve önemli bir eşikten geçildiğini vurgulayan Eker, şu açıklamalarda bulundu:
“Ortadoğu’daki gelişmeleri hepimiz biliyoruz. Türkiye’nin istikrar adası olarak gücünü koruması ve demokrasisini güçlendirmesi, huzuru, barışı tesis etmesi ve kalkınmayı sağlaması sadece Türkiye için değil dünya ve dünya barışı için son derece önemli. Seçimlerin buna katkı sağlayacağını ve hayırlı olmasını temenni ediyorum. Huzur ve barış içinde seçimin gerçekleşmesini temenni ediyorum. Diyarbakır’da bu saate kadar barış içerisinde huzur ve sükun içerisinde geçti. İnşallah müteakip saatlerde bu süreç devam eder. Biz de huzur içerisinde seçimimizi tamamlamış oluruz.” 

BURAK EMEK - MEHMET PİŞKİN
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir