POLİTİKA - 28 Nisan 2024 Pazar 15:50 | Son Güncelleme : 28 Nisan 2024 Pazar 15:51

Bakan Fidan Riyad’da Gazze Temas Grubu toplantısına katıldı

A
A
A

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Riyad’da İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği’nin Gazze konusunda oluşturduğu Gazze Temas Grubu toplantısına katıldı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği’nin Gazze konusunda oluşturduğu Temas Grubu toplantısına katılmak üzere Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a geldi. Bakan Fidan, Riyad’daki temasları çerçevesinde Gazze Temas Grubu toplantısına katıldı.

Dışişleri Bakanı Fidan, Riyad ziyareti öncesinde dün akşam saatlerinde İngiltere’nin başkenti Londra’ya gelmişti. Bakan Fidan, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis’in Ankara’ya yapacağı ziyaretin hazırlıkları çerçevesinde Londra’da Yunan mevkidaşı Giorgos Gerapetritis ile görüşmüştü.

Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konular ele alınmıştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Özel Sular Akademi Hastanesi en özel günlerinde anneleri unutmadı Kahramanmaraş’ta hizmet veren Özel Sular Akademi Hastanesi hasta anne ve personellerini unutmadı. İlk kez annelik heyecanı yaşayanların yanı sıra, serviste yatan hasta ve çalışan anneler ziyaret edilerek karanfil hediye edildi. 12 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla hastane servislerini ziyaret eden Özel Sular Akademi Hastanesi çalışanları yatan ve ayakta tedavi gören tüm anne ve anne adaylarının anneler günü kutlandı. Ziyarette annelere karanfil hediye edilerek geçmiş olsun dilekleri iletildi, güzel temennilerde bulunuldu. Bu güzel ziyaretten memnun kalan anneler ve anne adayları ise hastane personelinin ilgilisinden dolayı memnuniyetlerini ve teşekkürlerini ilettiler. Özel Sular Akademi Hastanesi yönetim kurulu üyesi Halil İbrahim Avşaroğlu, "Anneler Günü münasebetiyle, aziz şehitlerimizin annelerine hürmetlerimi sunuyor, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden annelerimizi rahmetle anıyorum ve İsrail zulmüne karşı evlatları ve vatanları için canlarını siper eden Filistinli anneleri selamlıyorum" ifadesini kullandı. Avşaroğlu, "Bugün, Anneler Günü. Anne, sevginin en saf halini yaşatandır. En iyi arkadaştır, güvendir, merhamettir, kalpten hissedendir, ileriyi görendir. En güzel, en özel limandır, Anne, en büyük güçtür.Bu vesileyle tüm Annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum. Annesini toprağa vermiş tüm hemşerilerime ise Allah’tan sabır diliyorum" dedi.
Düzce Sağlık kampüsü şehre değer katacak Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, şehrin geleceğine yön verecek projelerin hayata geçirilmesi noktasında önemli girişimlerde bulunmasının yanı sıra, hem belediye gelirlerini arttıracak, hem de birçok noktada şehre katkı sağlayacak çalışmaları da eş zamanlı yürütüyor. Başkan Faruk Özlü, vizyon projelerin her açıdan hayata geçirilmesi adına kentin belirli bölgelerindeki önemli alanları belediye bünyesine katarak vatandaşların en verimli şekilde yararlanması için adımlar atıyor. Özlü, ilin değişim, dönüşüm ve gelişimi noktasında Ankara bürokrasisi ve bakanlıklar nezdinde uzun süredir yürüttüğü girişimlerin karşılığını almaya başladı. Sağlık konusunda Düzce’nin bir yerleşke oluşturması için uzun süredir çaba sarf eden Faruk Özlü, Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait Kültür Mahallesi’ndeki eski fidanlık arazisi olarak bilinen 1987/1 parselin tam hissesi ile 1988/1 parseldeki 2002,52 metrekarelik hissenin trampa yöntemi ile Düzce Belediyesi’ne devrini sağladı. Daha sonra ise sağlık kampüsü yapılması şartıyla fidanlık arazisini Maliye Hazinesi’ne devreden Özlü, trampa yöntemi ile belediye hizmet binasının bulunduğu 132/6 parseldeki 4510,48 metrekarelik alanın tamamını belediyeye kazandırdı. Başkan Özlü, değerli arazilerin uzun uğraşlar neticesinde trampa yöntemi ile Belediyeye kazandırılmasını sağlarken, sağlık kampüsü arazilerinin trampasından kalan yaklaşık 50 Milyon TL ile de Beslanbey Mahallesi 3391/2 parselde bulunan ve 19 bin 186,47 metrekarelik alana sahip mevcut hal arsasının 13 bin 305,86 metrekarelik kısmının belediyeye devredilmesine vesile oldu. Kalan kısmın devri için de çalışmalarını sürdüren Düzce Belediyesi, işlemler sona erdiğinde hal arsasının tamamının tapusunu almış olacak.
Eskişehir Arkeolojik sit alanında kaçak kazı yapan 10 şüpheli suçüstü yakalandı Eskişehir’de kaçak kazı yaparken jandarma tarafından malzemeleri ile suçüstü yakalanan toplam 10 şüpheli hakkında işlem başlatıldı. Edinilen bilgiye göre, Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince şüpheli şahısların Alpu İlçesi’nin mülki sınırları içerisinde bulunan 1’inci derece arkeolojik sit alanında tarihi eser bulmak amacı farklı tarihlerde kaçak kazı yapacağı öğrenildi. Konuyla ilgili Cumhuriyet Savcısı’nın koordinesinde KOM Şube Müdürlüğü ve Alpu İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince çalışma başlatıldı. Gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde ilk olarak kaçak kazı yapan 2 şüpheli suçüstü yakalandı. Aynı bölgede birkaç gün sonra paletli ekskavatör kepçe aracılığıyla kaçak kazı gerçekleştireceği öğrenilen şahıslarla ilgili yürütülen çalışmada ise 8 şüpheli daha suçüstü yakalandı. Kazı alanlarında 1 adet alan tarama cihazı, 1 adet yılan kamera, 6 adet el feneri, 2 parça halinde küp parçası, 4 adet bakır çubuk, 10 metre bakır tel, 1 adet el dedektörü cihazı, 1 adet kazma ve 2 adet hilti ele geçirilirken, 2 adet araç ile ekskavatör kepçe Alpu Yed-i Emin Otoparkı’na çektirildi. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca şüpheliler hakkında ilgili kanun maddelerince soruşturma başlatıldığı öğrenildi.