POLİTİKA - 24 Ocak 2018 Çarşamba 05:47

Bakan Kaya: 'Bu vatanı kimsenin bölmeye gücü yetmeyecek'

A
A
A
Bakan Kaya: 'Bu vatanı kimsenin bölmeye gücü yetmeyecek'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "15 Temmuz gecesi sizler büyük bir destanı daha eklediniz tarih sayfalarımıza. O gece sokaklara çıkan tüm kadınlarımızla, gençlerimizle, yaşlısıyla tüm milletimizle gurur duyuyoruz. Siz bize istiklalimizi hediye ettiniz yeniden" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Altındağ Belediyesi Kültür Sarayında düzenlenen şehit yakınları ve gazilere ‘Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih’ törenine katıldı. Törende saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu. Ardından bir konuşma yapan Bakan Kaya, "Sizler bizlere şehitlerimizin emanetisiniz. Şehitlerimizin evlatları bizim evlatlarımız gibi onları kendi evlatlarımızdan ayırmıyoruz. Şehitlerimizin emanetlerine canımız gibi sahip çıktık, bugünden sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz. Çünkü onlar bu aziz vatan için canlarını feda etmekten bir an bile çekinmediler" ifadelerini kullandı.
Zeytin Dalı Harekatı'nın ilk şehidi Musa Özaltan’ın mesajlarına değinen Kaya, "Vatan için canını feda etmeye bir aşk olarak gören, bu vatan için ölüme seve seve giden evlatlarımız var. Çok şükür. Bir de bu evlatları yetiştiren annelerimiz var. Eli öpülesi şehit annelerimiz. Dün televizyon kanallarına bir video düştü. Tankın üstünde bir Mehmetçiğimiz sınır ötesine harekata gidiyor Zeytin Dalı Harekatı için. Mikrofonu uzatıp ‘ailene mesajın var mı’ dediklerinde ‘beklemesinler’ diyor. Peki milletimize mesajın var mı dediğinde ‘bu vatanı bölemezler’ diyor. Allah o Mehmetçiklerimizi korusun. Bu sabah o cengaver Mehmetçiğimizin annesine uzatılan mikrofonu gördüm. Ümmühan annemizin ellerinden öpmek istiyorum. ‘Evladın böyle böyle söylemiş ne diyorsun anne’ diye sorduklarında, ‘4 oğlum var. Birisi şu an harekatta 3’ünü de göndermeye eşimi de göndermeye hazırım ben’ diyor. Bu ülkenin böyle anneleri, böyle kahraman evlatları olduğu sürece bu vatanı kimsenin bölmeye gücü yetmeyecek. Bugüne kadar olduğu gibi biz bin yıldır bu topraklarda barış ve adalet içinde huzur içinde yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

"80 milyon onlara dua ediyoruz"

Bakan Kaya, konuşmasına şöyle devam etti: "Nice destanlar yazdık. Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da birçok destana imza atmış milletimiz yine 15 Temmuz gecesinde Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısını duyar duymaz meydanlara düştü. O gece sizler büyük bir destanı daha eklediniz tarih sayfalarımıza. O gece sokaklara çıkan tüm kadınlarımızla, gençlerimizle, yaşlısıyla tüm milletimizle gurur duyuyoruz. Siz bize istiklalimizi hediye ettiniz yeniden. Hain darbe girişimin püskürten bu asil millet halkın gücünün tankın gücünden çok daha üstün olduğunu dünyaya gösterdi. Aslında bir demokrasi destanı yazıldı. Yurt dışında bunu anlattığımızda gerçekten anlamakta güçlük çekiyorlar. Bir milletin hiçbir silahı, elinde gücü olmadan iman gücüyle tankları durdurmasını helikopter ateşlerine bedenini siper etmesini anlamakta güçlük çekiyorlar. Bugün şu anda Zeytin Dalı Harekatı'na giden Mehmetçiklerimizle yapılan röportajları izlediğimizde bu iman gücüne sahip evlatlarımıza Rabbim güç kuvvet versin diyoruz. 80 milyon onlara dua ediyoruz."

Bakan Kaya, Bakanlık olarak şehitlerin emanetlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade etti. "Bugünlerde kardeşliğimizi güçlendirmeye birliğimizi beraberliğimizi arttırmaya her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız var" diyen Kaya, "Bu devlet övünç madalyasını nesilden nesle torunlarınıza, evlatlarınıza aktaracaksınız. Bu sizler için büyük bir gurur vesilesi" değerlendirmesinde bulundu.

"Şehitlik ve gazilik ülkemiz için olmazsa olmaz değerlerden birisidir"

Ankara Valisi Ercan Topaca ise 326 şehit yakını ve gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratını tevcih edeceklerini kaydetti. Afrin’de şehit olan Musa Özaltan’ı rahmetle anan Topaca, ailesine, silah arkadaşlarına başsağlığı diledi.

"Şehitlik ve gazilik ülkemiz için olmazsa olmaz değerlerden birisidir" ifadesini kullanan Topaca, "Adeta bizi biz yapan değerlerin başında şehitlik ve gazilik gelmektedir. Öyle ki şehitlerimizin varlığı gazilerimiz bu ülkenin tapusu bu ülkedeki güzelliklerin devamının teminatı, bizim geçmişle bağımız gelecek nesillerle de ilişkimizi kuran tesis eden en önemli dini ve milli değerlerimizin başında gelmektedir. Devletimizde bu anlayış içerisinde şehitlerimize onların yakınlarına gazilerimize ve gazilerimizin yakınlarına en büyük hassasiyeti göstermek suretiyle her daim onların yanında olmaya devam etmektedir. Onlara vefa borcunu ödemeye çalışmaktadır. Bugün düzenlediğimiz bu Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni bu vefanın en güzel örneklerindendir" diye konuştu.
Vali Topaca’nın konuşmasının ardından salonda bulunan Gazi İbrahim Ethem Tokatlıoğlu, Topaca’ya seslenerek Afrin operasyonuna desteğe gitmek istediklerini kaydetti.

15 Temmuz Gazisi Tokatlıoğlu, Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak istiyor

Vali Topaca da Gazi Tokatlıoğlu’nu sahneye çağırdı. Topaca, "Geçen gün düzenlediğimiz törende bazı gazilerimiz bana dedi ki, ‘Cumhurbaşkanımıza iletin, biz Afrin’e gitmek istiyoruz.’ gerçekten bu çok müthiş bir olay. Gazi İbrahim Ethem Tokatlıoğlu’nu bu vesileyle tebrik etmek istiyorum. Cumhurbaşkanımıza mesaj iletildi. Dün konuşmasında da değindi. Böyle evlatlarımız olduğu sürece, böyle gazilerimiz olduğu sürece Allah’ın izniyle sırtımız yere gelmeyecek" ifadelerini kullandı.

"Kahraman ordumuzun yanında olmak istiyoruz" diyen Tokatlıoğlu ise şunları kaydetti: "Dün gazi olup bugün şehit olmaya hazırız. Kahraman Türk ordumuzun her zaman yanındayız. Cumhurbaşkanımız emretsin bugün Suriye’ye gideriz inşallah. Bugün şehit olmaya hazırız. (Zeytin Dalı Harekatı) oraya gitmek istiyorum. Ben 15 Temmuz’da Genelkurmay Başkanlığında gazi oldum"

Konuşmalar sonrasında ‘Devlet Övünç Madalyası’ ve ‘Berat Tevcihi’ alacak şehitlerin ve gazilerin isimleri okundu. Bakan Kaya ve Vali Topaca şehit yakınları ve gazilere devlet övünç madalyası ve beratını takdim etti. 

Pelin Üzek Kılıç - Cem Geçim - Emre Yüzügüldü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Bilim Merkezi ilk etkinliğe ev sahipliği yaptı DÜZCE (İHA) – Uluslararası alanda en çok bilinen bilimsel farkındalık tarihlerinden biri olan "Stem Keşif Haftası" tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de ve Düzce’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Stem Düzce ekibinin ilk kez düzenlediği sergisine Düzce Belediyesi Bilim Merkezi ev sahipliği yaptı. Özellikle çocukların ve gençlerin bilimsel çalışmalara ilgilerinin artırılması ve yeni keşiflerin desteklenmesini öngören “Stem Keşif Haftası” dolayısıyla Düzce’de bir ilke imza atıldı. Düzce’de bir grup gönüllü öğretmen tarafından kurulan “Stem Düzce Ekibi” ilk etkinliğini Düzce Belediyesi Bilim Merkezi’nde düzenledi. Okul öncesinden lise çağlarına kadar bilimsel çalışmalara ilginin artırılması amacıyla il genelinde etkinlikler düzenleyen ekip, Bilim Merkezi’nde kurulan sergide liseli gençlerin icatlarını ziyaretçilerin beğenisine sundu. Sergi hakkında açıklama yapan Düzce Stem Grubu Koordinatörü Ayşe Arslan serginin fırsat eşitliğini amaç edindiğini belirterek, "Tüm dünyada özellikle Avrupa’da eş zamanlı olarak kutlanan Stem Keşif Haftası dolayısıyla bugün buradayız. İlimiz genelini kapsayan bu sergide pek çok öğretmen arkadaşımızın gönüllü katılımı ile bir çalışma yaptık. Burada amacımız her çocuğumuzun bilime yakınlaşmasıdır. Düzce Stem ekibi olarak çocuklarımızı, bilimsel çalışmalar, keşifler için destekliyoruz. Okul öncesi dönemden lise çağlarına kadar geniş bir yelpazesi olan çalışma yürütüyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha büyük etkinliklere imza atacağımıza inanıyoruz" dedi. Bilim merkezi misyonuna yakışır bir organizasyonu ağırladı Düzce Belediyesi Bilim Merkezi’nde bir gün açık kalan serginin geniş kitlelere duyurulmasında Başkan Dr. Faruk Özlü’nün desteği olduğunu ifade eden Arslan, "Stem etkinliklerini yaygınlaştırma, paydaşlar ve akranlar arasında paylaşılmasını da desteklemeye çalışıyoruz. Düzce Stem ekibimizin ilk etkinliği bu sergi oldu. Buradaki icatlarda kullandığımız malzemeleri kendimiz temin ettik ancak İl Milli Eğitim Müdürümüz ve Belediye Başkanımız bize her konuda destek oldu. Bu sergi için Bilim Merkezi’nden büyük ilgi ve destek gördük, kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Kendimizi ifade etme ve geniş kitlelere ulaşma fırsatı bulduk bu sayede. Her seviyeye uygun etkinliklerimiz var" diye konuştu. Sergide en çok dikkat çeken çalışmalar ise liseli öğrencilerin öğretmenlerinin destekleriyle geliştirdikleri işitme engellilerin iletişim sağlamasını kolaylaştıracak dijital komut eldiveni, minyatür drone, bilek hareketleri ile hareket eden robot araçlar oldu.
Hatay Küçük Barış Manço, takma saçı, bıyığı ve sahne performansıyla beğeni topladı Depremin vurduğu Hatay’da açılan Barış Manço temalı kütüphane, afetzede vatandaşlara hizmet etmeye başladı. Kütüphanenin açılışında Barış Manço’ya benzemek için takma saç ve bıyık takan küçük çocuk, sahne performansıyla beğeni topladı. Asrın felaketinin ilk saatlerinden itibaren bölgeye yardıma koşan Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli 38 yaşındaki Acil Tıp Teknisyeni Havva Aydanur Ertuğrul, afetzede vatandaşlara umut olmaya devam ediyor. Hatay’da bir çok projeye imza atan Ertuğrul, kurucusu olduğu Ülkem Okuyor Derneği öncülüğünde 21. Kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdi. Antakya ilçesinde bulunan Katar - 4 konteyner kentte açılan Barış Manço temalı kütüphane vatandaşlara hizmet etmeye başladı. Barış Manço severler ve Ülkem Okuyor Derneği işbirliğinde açılan kütüphanenin açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Barış Manço’ya benzemek için peruk ve bıyık takan ilkokul 2.sınıf öğrencisi Ayaz Nalçak, açılışa katılanlardan büyük beğeni topladı. Lale Manço, kütüphanenin eşinin ismini taşıyacak olmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Havva hanım önderliğinde bu gün Ülkem Okuyor Derneği’nin 21 kütüphanesini açıyoruz. Bu kütüphane Barış Manço’ya ithaf edildi. Tabi bizim buraya katkımız da var. İzmanço ve Barış severler katkıda bulundu. Burası Havva hanımın emekleriyle bizim eserimiz oldu. Kütüphanemiz Barış Manço adıyla anılacak ve gerçekten mutlu oldum. Depremzede çocukların Barış Manço’yu tanıyabilecekleri bir ortam oluşturmaya çalıştıklarını belirterek “Depremin ilk gününden beri sahadayım. Ancak sağlıkçı olarak değil deprem bölgesine kitap yığan kadın olarak biliniyorum. Ülkem Okuyor Derneği olarak 21. Kütüphanemizi açtık. Derneğimiz açtığı kütüphanelerde artık iş birlikleri yapıyor. Lale hanım ve Barış severler olarak 21. Kütüphanemizi birlikte açmak istediklerini söylediler. Hatay’ın Antakya ilçesinde bulunan konteyner kente Barış Manço temalı bir kütüphane kazandırdık. Çocukların girdiklerinde Barış Manço’yu hatırlayabilecekleri bir ortam oluşturmaya çalıştı” şeklinde konuştu.
Samsun Samsun’da uyuşturucu operasyonunda 5 kişi tutuklandı Samsun’da narkotik polisi tarafından özel harekat polislerinin de desteği ile düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 5 kişi tutuklanırken, 2 kişi ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışma yapan Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özel harekat polislerinin de desteğiyle önceki sabah saat 06.00 sıralarında önceden tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. "Uyuşturucu madde ticareti" yaptıkları tespit edilen 10 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların ikametinde yapılan aramalarda 477,43 gram eroin, 402,40 gram metamfetamin, 402 adet sentetik ecza, 25,99 gram sentetik kannabinoid, 12,55 gram esrar, 1 adet esrarlı sigara, 1 adet hassas terazi, 15 adet uyuşturucu kullanma aparatı, suçtan elde edildiği değerlendirilen 228 bin 300 TL para, 3 adet tüfek, 59 adet tüfek kartuşu ve 111 adet tabanca mermisi ele geçirildi. Polisteki sorgusu tamamlanan 1 kişi serbest bırakılırken, S.Ç. ve H.Ç. dün Samsun Adliyesine sevk edildi. S.Ç. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, H.Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Narkotik Şube Müdürlüğündeki sorguları tamamlanan H.K., E.K., E.Ö., E.K., H.S., A.C.K. ve E.C.K. de bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren H.K., E.K., E.Ö., E.K. ve H.S. tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderilirken, A.C.K. ve E.C.K. ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.