GÜNDEM - 27 Şubat 2022 Pazar 18:35

Bakan Pakdemirli: “Milletimizin nefesine, suyuna, aşına, toprağına sahip çıkacağız”

A
A
A
Bakan Pakdemirli: “Milletimizin nefesine, suyuna, aşına, toprağına sahip çıkacağız”

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, “Bugüne kadar nasıl hassasiyetle çalışmalarımızı yaptıysak, bundan sonra da milletimizin nefesine, suyuna, aşına, toprağına sahip çıkacağız” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Genişletilmiş İl Müdürleri Koordinasyon toplantısı ile bakan yardımcıları, birim amirleri ve 81 il müdürünü bir araya getirdi. Antalya’da düzenlenen ve 3 gün süren toplantıya Covid-19 testi pozitif çıktığı için katılamayan Bakan Pakdemirli bir mesaj yayınladı.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli mesajında şunları ifade etti:
“Bakanlığım süresince programlarımız çerçevesinde geniş katılımlı olarak defalarca bir araya geldik. Fakat ilk kez hep birlikte 3 gün boyunca birlikte olacağımız, farklı bir formatta planladığımız ve büyük beklentiler içerisinde olduğum ‘2022 Yılı Genişletilmiş Koordinasyon Toplantısına’ rahatsızlığım nedeniyle katılamamamın derin üzüntüsünü yaşıyorum.

Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürleri, çiftçimizin sorunlarını duyan kulakları, gören gözleridir. Sizlere öyle çok güveniyoruz ki; vatanımızın havasını, suyunu, toprağını, nefesini sizlere emanet ediyoruz. Bu emanete de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gözünüz gibi bakacağınıza yürekten inanıyorum.

Her zaman söylediğim gibi; biz, sizlerin varlığıyla büyük ve güçlü bir aileyiz. Bugüne kadar nasıl hassasiyetle çalışmalarımızı yaptıysak, bundan sonra da milletimizin nefesine, suyuna, aşına, toprağına sahip çıkacağız. Vatandaşımızın gündemini de çiftçimizin derdini de yakinen takip edelim. Hizmet üretme konusunda hepimiz azami gayret gösterelim. Problemleri yerinde çözelim.”

Mesajının sonunda, tüm katılımcıların Miraç Kandili’ni kutlayan Bakan Pakdemirli, insanı miraca götüren yolun barıştan, sevgiden ve kardeşlikten geçtiğini ifade etti.

Mustafa Cenik

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Amasya Asırlık son değirmen devletin desteğiyle ayakta Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde bulunan 100 yıllık su değirmeni, devletin desteğiyle yapılan restorasyon çalışmasıyla ayakta kalarak yeni yüzyıla tutundu. 60 yaşındaki Yaşar Dokgöz’ün emeğiyle tahılları öğüten asırlık değirmen, bu geleneğin yöredeki son örneği olarak zamana direniyor. Kadim geleneğin bölgede ayakta duran tek temsilcisi İlçe merkezine 2 kilometre mesafedeki Sekü köyünde Yedi Değirmenler mevkiinde bulunan asırlık su değirmeni, bu kadim geleneğin bölgede ayakta duran tek temsilcisi olarak kayıtlara geçti. Dereden sağlanan suyun gücüyle çevirdiği taşa dökülen tahılları öğüten değirmen Gümüşhacıköy Kaymakamlığı’nın 2017 yılında yaptırdığı restorasyon çalışmasıyla elden geçirilerek hizmet vermeyi sürdürdü. Çocukluğundan bu yana aile yadigarı değirmende çalıştığını belirten değirmenci Yaşar Dokgöz, “Mesleği babamdan öğrendim. Buğday, arpa, mısır gibi tahılları burada öğütüyoruz. Faaliyetleri durmuştu. Onarıma ihtiyacı vardı. Gümüşhacıköy Kaymakamlığı ve Amasya İl Özel İdaresi’nin desteğiyle restore edildi. 7 yıldır tıkır tıkır çalışıyor” dedi. Komşu illerden de müşteri geliyor Çevre köyler, ilçeler ve komşu illerden bile müşterilerinin bulunduğunu anlatan evli, 3 çocuk ve 7 torun sahibi Dokgöz, “Duyanlar geliyor. Kimi un alıyor. Kimisi öğütmek için buğday getiriyor. Öğütüp gönderiyoruz. Müşterilerimize, dostlarımıza kapımız her zaman açık” diye konuştu. Yörede yetiştirilen Üveyik buğdayından üretilen unu müşterilerine tavsiye eden Dokgöz’ün tek yardımcısı ise 40 yıllık hayat arkadaşı eşi Nuran Dokgöz. Dokgöz çiftçi, geçimlerini sağladıkları asırlık değirmende yaşamlarını sürdürüyor.