POLİTİKA - 22 Nisan 2018 Pazar 17:25

Bakan Sarıeroğlu'ndan flaş GSS primi açıklaması

A
A
A
Bakan Sarıeroğlu'ndan flaş GSS primi açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “Dünyanın hiçbir yerinde örneği yok vatandaşlarının tamamına şemsiyesi altında sağlık güvencesini sağlayan bir sosyal sigorta sistemi. 7,5 milyon vatandaşımızın GSS primini devlet olarak biz karşılıyoruz” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Antalya’nın turizm bölgesi Belek’te Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) tarafından düzenlenen '9. Sağlıkta Ortak Çözüm Toplantısı'na katıldı. Toplantıda göreve geldiklerinden itibaren Bakanlık olarak çok paydaşı olan bir kuruluş olduklarını dile getiren Sarıeroğlu, “Gerek işçi sendikalarımız, işveren konfederasyonlarımız, meslek kuruluşlarımız, daha geçen hafta Eczacılar Birliği ile bir anlaşma yaptık tekrardan. Şansıma da bu dönem bütün sözleşmelerin, anlaşmaların yenilendiği bir dönem oldu. Biliyorsunuz çalışma ekonomisi deyim, ilk göreve geldiğimiz andan itibaren çalışma hayatı, istihdam, işsizlik, sosyal politikalar konusu zaten uzmanlık alanımız olduğu için bunlarla ilgili yoğun bir mesai harcadık.

Bana yabancı olan bir alandı sağlık alanı, çok ders çalıştık. Yaklaşık 9 aydır en çok üzerinde arkadaşlarımızla birlikte çalıştığımız ve farkındaysanız arka arkaya da sık aralıkla da özellikle ilaçlarla ilgili uygulamalarımızla ilgili sağlık uygulama tebliğlerini de yayımlıyoruz. Bunlar çok ders çalışmamızın ürünleri. Üzerinde çalıştığımız bir ders daha vardı. İnşallah bitirme konusunda kararlıyız. Bizler biliyoruz şu anda sektörün en önemli gündem maddelerinden birisi sağlığın finansmanı. Bu konuyla ilgili bizlerin de çok kafa yorduğunu, bu konuyla ilgili sizlere destek olma amaçlı yolunuzu daha da açma amaçlı olarak sadece özel sektör değil, üniversite hastanelerimizle ilgili de bir çalışma dönemindeydik. Yine Sağlık Bakanlığımızın kuruluşlarıyla alakalı orada da nitelikli işlerin daha da artırılması anlamında bakanlığımızla birlikte yoğun bir çalışma içindeyiz” dedi.

Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) ile ilgili güçlü bir hazırlık yaptıklarını dile getiren Bakan Sarıeroğlu, “Öncelikli olarak fiyat farkı alınmayan hizmetler şeklinde bir vurgu yapıldı. Bizde bunu önceleyerek 2007 yılından itibaren yeni bir dönem aslında hem SGK, hem de hizmet sağlayanlarla alakalı olarak başladı. 2007 yılından itibaren ara dönemlerde bazı güncellemeler olmuş ama kısıtlı sayıda, bildiğim kadarıyla 175 tane konuda, ki bunun o oldukça yüksek bir oranı yine 2017, 2018 döneminde oldu. Bir fiyatlarda değişiklik olmuş. Bu talebi, OHSAD'la kaç defa bir araya geldik. Yine üniversite hastaneleriyle bir araya geldiğimiz zaman bize en çok gündeme getirilen konu olduğu için en çok üzerinde yoğunlaşarak çalıştığımız alan. Biz çalışmamızı SGK olarak bitirdik. Bunu ifade edeyim. Yaklaşık da 2 ay oldu. 2 ay önce Sağlık Ekonomi Koordinasyon Kurumunda sunumumuzu da gerçekleştirdik. Birlikte çalıştığımız bakanlıklarımızın, bürokratlarımızın bazı görüş ve önerileri oldu. Bu bağlamda bir çalışma grubu oluşturduk. Şu an bu çalışma grubumuz da çalışmalarını herhalde belli bir aşamaya getirdi. İnşallah sonuçlandırmak için elimizden gelen gayreti ortaya koyacağız” diye konuştu

“Sürecin hayırlı olmasını temenni ediyoruz”

Sağlık politikalarında 2023 vizyonu başlığının ne kadar güçlü paydaşlar olduklarını ortaya koyduğunu söyleyen Bakan Sarıeroğlu, “Bundan dolayı da memnuniyetimi dile getirmek istiyoruz. Özellikle her şeyin başı sağlık diyen bir toplumun mensuplarıyız. Bu bağlamda AK Parti olarak iktidara geldiğimizde de her şeyin başı sağlık dedik ve en büyük reformlarımızı sağlıkta attığımız adımlarla başlattık. Belki 2000’li yılların başında hayal dahi edemeyeceğimiz, gerek SGK'nın aktüeryal dengesi açısından sağlık hizmetleriyle alakalı ortaya koymuş olduğu bakış açısı açısından gerek hastanelerimiz özel sektörümüz açısından gerçekten önemli bir aşamaya geldik. Burada tabi OHSAD’ın da önemli bir katkısı var. Önemli bir paydaşımız. Hem SGK hem de bakanlığımızla ki bugüne kadar hep bakanlarımız gelmiş. Ben de bu geleneği bozmak istemedim doğrusu. O yüzden de bugün buraya katılma konusunda büyük bir gayret sarf ettik. Önemli bir paydaş olarak güçlü şekilde istişarelerle ortak akla ulaşma konusunda ortaya konulan diyalogla gerçekten önemli bir yol arkadaşlığı gerçekleştirdiğimiz bir derneğimiz. Bu alanda ben yapıcı bakış açıları çözüm odaklı ortaya koymuş oldukları görüşler nedeniyle de OHSAD yönetimine teşekkür etmek istiyorum. Yoğun bir gündemden geçtiğimizi ifade ettik. Bu anlamda 24 Haziran olarak verdiğimiz karar, biraz iktidarımızın dışında gerçekleşen bir durum söz konusu. Bu anlamda bu sürecin hayırlı olmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

“81 milyon vatandaşın huzurunun, refahının daha güçlü şekilde temin edileceğine inanıyoruz”
Ülkenin yeni bir hükümet sistemine geçmesiyle birlikte kalkınmasının, gelişmesinin 81 milyon vatandaşın huzurunun, refahının daha güçlü şekilde temin edileceğine inandıklarını dile getiren Bakan Sarıeroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu anlamda az bir zamanımız var. Bu sürede aslında pozitif etki yapacağını da, gerek uluslararası arenada yaşanan gelişmeler, gerek bölgemizde yaşanan gelişmeler gerçekten hızlı bir süreci yürütmemiz gerektiğini ortaya koyuyor. İnşallah hayırla, huzur içerisinde, barış içerisinde, inşallah demokratik olacağına inanıyoruz. Bu konuda ortaya konulan çabalar kamuoyu tarafından da biliniyor. Hayırla sonuçlanacak. 24 Haziran'dan sonra da güçlü şekilde Türkiye'nin yoluna devam etmesi konusunda da çabalarımızı, gayretlerimizi ortaya koyarız.”

AK Parti olarak her şeyin başı sağlık diyerek yollarına başladıklarını söyleyen Bakan Sarıeroğlu, “Bu alanda çok önemli adımlar attık. Özellikle sağlığa erişim, ulaşılabilirlik konusunda tüm dünya ülkelerinin ve kapsam konusunda örnek aldığı sistemi inşa etmiş durumdayız. İnşallah önümüzdeki dönemde reformlarımız yatırımlarımız, bu alana yönelik ortaya koyacağımız yeni yaklaşımla daha da iyi seviyelere getirmek için gayretlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

“Hastanelerdeki yatak sayısı 2002’den bu yana iki katına çıkmış durumda”

Hastanelerdeki yatak sayısını 2002'den bu yana iki katına çıkardıklarının altını çizen Bakan Jülide Sarıeroğlu, “Şu anda 227 bin yatak kapasitene sahibiz. Nitelikli yatak sayısında 19 binden 127 bine çıkarmış durumdayız. Tabii bunun yanında teknolojik gelişmelerle alakalı olarak çok hızlı bir takip içerisindeyiz. Hastanelerimizin içini bu anlamda güçlendiriyoruz. MR cihazı sayıları, ambulans sayılarımız istasyonlarımızın sayıları da geçmişle kıyaslanamayacak onlarca kat daha fazla seviyelere gelmiş durumda. Yine sosyal güvenlik anlamında da sağlıkla birlikte çok ciddi dönüşüm yaşadık” diye konuştu.

“7,5 milyon vatandaşımızın GSS primini devlet olarak biz karşılıyoruz”

Bugün dünyada örnek gösterilen Genel Sağlık Sigortası (GSS) uygulamasını hayata geçirdiklerini söyleyen Bakan Sarıeroğlu, “Dünyanın hiçbir yerinde örneği yok vatandaşlarının tamamına şemsiyesi altında sağlık güvencesini sağlayan bir sosyal sigorta sistemi. 7,5 milyon vatandaşımızın GSS primini devlet olarak biz karşılıyoruz. Diğer taraftan 61 TL gibi bir oranla tüm sağlık hizmetlerinden vatandaşlarımızın yararlanabilmesiyle yine hiçbir dünya ülkesinde olmayan bir uygulamayı hayata geçirmiş durumdayız. Bunlarla ilgili yine talepler alıyoruz, bunları da önümüzdeki dönem tekrardan düzenleyeceğiz. Bugün bin 441 özel sağlık hizmeti sunusuyla sözleşmemiz var. Toplamda 2 bin 400 sağlık hizmet sunucusuyla işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. 24 saat kesintisiz sağlık hizmeti vatandaşlarımıza veriyoruz” şeklinde konuştu.

“Günlük provizyon sayısı 2,5 milyona ulaşmış durumda”

Günlük provizyon sayısının 2,5 milyona ulaştığını belirten Sarıeroğlu, “Bu neredeyse bir ülke nüfusuna eşdeğer. Biz Türkiye olarak günde 2,5 milyon vatandaşımızın hastanelerdeki provizyon rakamına ulaşmış durumdayız. Yine eczanelerimizde reçete sayısı 1,8 milyona ulaşmış durumda. Bu Türkiye’nin aslında ne kadar büyüdüğünün kalkındığının geliştiğinin de temel göstergesi” dedi.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman AK Parti’den, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü açıklaması AK Parti Adıyaman Merkez İlçe İnsan Hakları Başkanı Ahmet Işık, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. AK Parti Adıyaman Merkez İlçe İnsan Hakları Başkanı Ahmet Işık, insan haklarının evrenselliğine, Gazze’de yaşanan insani dramına ve Suriye’deki krizin etkilerine dikkat çekti. İnsan haklarının tüm insanlara ayrım gözetilmeksizin insan onuruna yakışır muamele edilmesi fikrine dayandığını belirten Başkan Işık, yaşam hakkı, inanç özgürlüğü, onurlu çalışma ve sağlıklı çevrede yaşama hakkı gibi geniş bir yelpazeyi kapsayan bu hakların evrensel, bölünmez ve birbirine bağlı olduğuna vurgu yaptı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında yaklaşık iki yılda 50 bin Filistinlinin hayatını kaybettiğini belirten Işık, milyonlarca insanın susuz, gıdasız ve ilaçsız bırakıldığını söyledi. Gazze’de yaşananları "Yüzyılın en vahşi soykırımı" olarak nitelendiren Işık, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde küresel siyasette barış ve adaleti savunan bir aktör haline geldiğini kaydetti. Türkiye’nin Suriye krizine vicdani bir duruşla yaklaştığını belirten Işık, Suriyeli muhacirlerin 14 yıldır Ensar anlayışıyla misafir edildiğini dile getirdi. Suriye’de yaşanan vahşetin örneklerinden biri olan Sednaya Hapishanesi görüntülerinin, sürecin ne denli ağır olduğunu gösterdiğini ifade eden Işık, Baas rejiminin sona ermesiyle bölgeye huzur ve güvenliğin hâkim olacağı temennisinde bulundu. Dünyanın Türkiye’nin medeniyet anlayışına ihtiyaç duyduğunu söyleyen Işık, zulüm düzenlerine karşı çıkan güçlü sesin AK Parti olduğunu belirtti. Türkiye güçlendikçe insanlık adına daha fazla sorumluluk üstlenileceğini kaydeden Işık, insan hakları ihlallerinin son bulduğu adil bir dünya dileğinde bulundu.
Gaziantep Yılmaz’dan ev ziyaretleri Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, ilçenin farklı noktalarında vatandaş buluşmalarını aralıksız sürdürüyor. 3 mahallede vatandaşların evlerine misafir olan Yılmaz, "Masa başında değil, sokakta, vatandaşlarımızın arasında hizmet üretiyoruz" dedi. Şehitkamil belediye Başkanı Umut Yılmaz, Çamlıtepe, 8 Şubat ve Umut Mahallesi’nde hane ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşlarla bir araya geldi. Çat kapı evlere konuk olan Yılmaz, mahalle sakinlerinin yoğun ilgisi ve samimiyetiyle karşılandı. "Çözülemeyecek hiçbir sorunumuz yok" Belediye hizmetlerine ilişkin vatandaşların nabzını tutan Yılmaz, talepleri tek tek dinledi. Yol, park, sosyal donatı alanları, temizlik ve daha birçok alanda tamamlanan ve planlanan projelerini anlatan Yılmaz, "Şehitkamil’de çözülemeyecek hiçbir sorunumuz yok. Hemşehrilerimizle el ele vererek, Allah’ın izniyle hayalini kurduğumuz mutlu ve huzurlu kenti hep birlikte inşa edeceğiz" dedi. "Masa başında değil, sokaktayız" Yılmaz, Şehitkamil’in yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik adımların kararlılıkla sürdüğünü ifade etti. Mahallelerdeki mevcut ihtiyaçları yerinde görmenin önemine dikkat çeken Yılmaz, "Bizim yönetim anlayışımız, masa başında değil, tam aksine sokakta, vatandaşlarımızın arasında şekilleniyor. İletişim bizim olmazsa olmazımız. Gerek birimlerimiz gerekse vatandaşlarımızla bizzat yaptığımız görüşmeler neticesinde adımlarımızı daha hızlı ve daha sağlam atıyoruz" ifadelerini kullandı. "Birlikte çözüm üretiyoruz" Yılmaz, Şehitkamil Belediyesi’nin asıl gücünün halk olduğunu vurgulayarak, "Şehitkamil’de herkesin mutlu olduğu bir belediyecilik modelini hayata geçirmek istiyoruz. Bu modelin içinde gençler, kadınlar, yaşlılar, esnafımız, öğrencilerimiz, 7’den 70’e herkes olacak. Bunu başarabilmenin yolu da vatandaşlarımızla birlikte hareket etmekten geçiyor. Ev ziyaretlerimiz de bunun en güzel örneği. Sorunları yerinde görüyor, talepleri dinliyor, birlikte çözüm üretiyoruz" diye konuştu. Ev sahipliği yapan vatandaşlar ise kapılarını çalmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek Başkan Yılmaz ve ekibine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.
Erzurum Atatürk Üniversitesinin UI GreenMetric 2025’teki yükselişi devam ediyor Dünya genelinde üniversitelerin sürdürülebilirlik performansını altyapı, enerji, atık yönetimi, su kullanımı, ulaşım ve eğitim gibi çevresel kriterler üzerinden değerlendiren prestijli uluslararası endeks UI GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralamasının 2025 sonuçları açıklandı. Bu yıl 105 ülkeden 1.745 üniversitenin değerlendirildiği endekste, Atatürk Üniversitesi dikkat çekici bir başarıya imza attı. Başvuru süreci 2021 yılından bu yana Atatürk Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen UI GreenMetric sıralamasının 2025 sonuçları, Tayvan National Chi Nan University (NCNU) ev sahipliğinde kamuoyuyla paylaşıldı. Açıklanan verilere göre Atatürk Üniversitesi, 5. yılında da istikrarlı yükselişini sürdürerek dünya genelinde 66 basamak birden ilerledi ve 180. sıraya yerleşti. Coğrafi konum itibarıyla Asya Kıtasında değerlendirilen üniversiteler arasında 101’inci, Türkiye’den katılan 142 üniversite arasında 18’inci, devlet üniversiteleri arasında ise 13’üncü sıraya yükseldi. Bu sonuçlar, üniversitenin sürdürülebilirlik odaklı proje, yatırım ve uygulamalarda kararlı adımlar attığının somut bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Atatürk Üniversitesi, toplam puanını 7.825’ten 8.260’a çıkararak sürdürülebilir kampüs yönetimi, çevreci politikalar ve yeşil dönüşüm adına önemli bir ilerleme kaydetti. Üniversite; eğitim ve araştırma, atık yönetimi, su yönetimi, kampüs ulaştırma politikaları, sürdürülebilir enerji ve altyapı olmak üzere altı temel göstergenin beşinde kayda değer bir yükseliş sağladı. "Sürdürülebilirlik bir tercih değil, kurumsal sorumluluktur" Sıralama sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, elde edilen başarının tüm üniversite bileşenlerinin ortak çabasının ürünü olduğunu vurgulayarak: "UI GreenMetric gibi uluslararası saygınlığa sahip bir endekste yükselişimizi istikrarlı biçimde sürdürmemiz, çevre dostu uygulamalardan sürdürülebilir enerji politikalarına, yeşil kampüs adımlarından karbon ayak izimizi azaltmaya kadar pek çok alanda yürüttüğümüz çalışmaların ne kadar doğru bir yolda ilerlediğini göstermektedir. Enerji verimliliği, atık ve su yönetimindeki titizlik, çevre bilincini merkeze alan ulaşım ve yerleşke politikalarımız bu başarının temel unsurlarıdır. Bu süreçte emek veren Sürdürülebilirlik Ofisimize, akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Atatürk Üniversitesi olarak sürdürülebilirliği bir tercih değil, kurumsal bir sorumluluk olarak görüyoruz; bu anlayışla hem bölgesel hem ulusal hem de küresel ölçekte ses getiren çalışmaları sürdürmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. "Yeşil Kampüs" anlayışı kapsamlı bir yönetim modeline dönüşüyor Atatürk Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zeynep Ceylan ise sürdürülebilirlik kavramının artık yalnızca kampüslerde yeşil alan düzenlemeleriyle sınırlı olmadığını belirterek şu değerlendirmelerde bulundu: "Yeşil sürdürülebilirlik; yapı ve altyapı güçlendirme, akıllı ve yeşil bina uygulamaları, sürdürülebilir enerji yönetimi, atık ve su yönetimi, ulaşım politikaları ve iklim değişikliğiyle mücadele süreçlerini kapsayan çok boyutlu bir yapılanmaya dönüşmüştür. Atatürk Üniversitesi’nin 6 temel kategorinin 5’inde kaydettiği ciddi yükseliş, karbon salımının azaltılması ve NET SIFIR-2053 TÜRKİYE hedefi doğrultusunda kararlı bir ilerleyişin göstergesidir." UI GreenMetric nedir? Üniversitelerin çevresel sürdürülebilirlik performansını değerlendirmeye odaklanan UI GreenMetric, enerji kullanımı, sürdürülebilir atık ve su yönetimi, ulaşım, eğitim ve araştırma faaliyetleri ile çevresel planlama ve yönetim gibi çeşitli alanlarda performans göstergeleri içeren kapsamlı bir ölçme sistemidir. Bu endeks, üniversitelerin çevre üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmalarını ve sürdürülebilir uygulamaları benimsemelerini teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Her yıl dünya genelindeki üniversitelerin başvuruda bulunduğu UI GreenMetric’te, kurumların sürdürülebilirlik performansları değerlendirildikten sonra sıralamaya dahil edilip edilmeyecekleri belirlenmektedir. Bu yönüyle UI GreenMetric, hem üniversitelerin kendi sürdürülebilirlik çalışmalarını geliştirmelerine katkı sunan hem de küresel ölçekte çevresel sürdürülebilirliği destekleyen önemli bir araç olarak kullanılmaktadır.
Düzce Düzce’de 2026 yılında yatırımlar devam edecek AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, 2025 yılının Düzce için yatırım yılı olduğunu ve 2026 yılında da Düzce’ye yatırımların devam edeceğini belirtti. Düzce 2025 yılında yatırımların merkezi oldu. Yatırımların Düzce’yi geleceğe taşıdığını dile getiren AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, "Aslına baktığımız zaman 2025 yılının sonuna geldik artık Aralık ayındayız. 2025 yılı Düzce’ye hizmet noktasında bizler açısından oldukça verimli ve hareketli bir yıl oldu. Adeta her hafta bir açılış yaptık. Hemen hemen her hafta temel atma törenine gittik. Düzce’de sağlık, okul, sağlık ocağı, aile sağlığı merkezleri, spor yatırmaları yapıldı. Hükümetimizin ve bakanlıklarımızın bütün yatırımlarını farklı farklı lokasyonlara ve ilçelerimize kazandırmış olduk. Bunların içerisinde büyük yatırımlarımız var. Orta ölçekli ve küçük yatırımlarımız var. Genel manada baktığımız zaman 2025 yılı tasarruf tedbirlerine rağmen Düzce için çok verimli ve hareketli bir yıl oldu. Devlet hastanemizin yanına yapılacak olan hastanenin proje ihalesi yapıldı. Proje bittikten sonra temel atmasını yapacağız. Düzcemiz için çok büyük bir yatırım. Akçakoca devlet hastanesi bitme noktasında çok az işleri kaldı ve önümüzdeki senenin başlarında açacağız. Çilimli’de gençlik merkezinin temeli atıldı. Gümüşova Gençlik Merkezi inşaatı bitti yakında hizmet verecek. Merkezde gençlik merkezinin temelini attık. Baktığımız zaman ilimizin ilçeleri dahil her bölgesine bir hizmet ulaştırma gayretindeyiz. 2026 yılı içerisinde bu çabalarımızı bu gayretlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi.
Elazığ Elazığ Belediyesi’nde dijital dönüşüm sürüyor Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilen Dijital Arşiv Sistemi, belediye hizmetlerinin etkinliğini artırırken vatandaşların ihtiyaç duyduğu bilgi ve belgeye ulaşma ihtiyacını da kolaylaştırdı. Elazığ Belediyesi tarafından hizmet kalitesinin ve etkinliğinin artırılması amacıyla hayata geçirilen akıllı şehir uygulamaları pek çok alanda hayatı kolaylaştırırken, uygulamalar vatandaşlar tarafından da takdir topluyor. 2023 yılında hayata geçirilen Kent Bilgi Sistemi kapsamında yer alan altı ana başlık arasında yer alan Dijital Arşiv Sistemi ile milyonlarca evrak dijital ortama taşındı. Yıllardır dosyalarda saklanan evrakların elektronik ortama aktarılması, hem vatandaşlara hızlı hizmet sunulmasını sağladı hem de belediyenin çağın gerekliliklerine uygun modern bir yapıya kavuşmasına katkı sağladı. Oluşturulan dijitalleşme süreci ile birlikte belgelerin kaybolma veya zarar görme riski de ortadan kaldırılarak kurumsal hafızanın korunması da sağlandı. Kurulan sistemle, belediye bünyesinde yıllardır dosyalarda korunan imar, ruhsat, proje ve karar evrakları artık sadece birkaç saniyede erişilebilen kayıtlar haline getirildi. Yeni sistemle birlikte, belediyeye müracaat eden vatandaşlar imar, ruhsat, proje ve karar evraklarına daha sistematik ve kolay bir şekilde ualaşabilme imkanına kavuşmuş oldu. Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, dijital belediyecilik çalışmaları kapsamında Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından Kent Bilgi Sistemi kapsamında hayata geçirilen Dijital Arşiv Uygulaması ile belediye arşivinin dijital ortama taşındığına vurgu yapılarak; "Kurulan sistem sayesinde vatandaşlarımıza belediye hizmetlerimizin daha etkin ve kaliteli sunulması olanağı sağlanırken, vatandaşlarımızın da sunulan hizmetlerden daha hızlı ve kolay yararlanmasına olanak sağlanmıştır. Her alanda vatandaşımızın yaşamını kolaylaştıracak çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz" denildi.