POLİTİKA - 12 Mart 2017 Pazar 11:15

Bakan Soylu'dan 'Hollanda' açıklaması

A
A
A
Bakan Soylu'dan 'Hollanda' açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hollanda ile yaşanan diplomatik krize ilişkin olarak, "Bu ülkenin diplomatik krizi göze alacak kadar bu işe muhalif olmalarının sebebi nedir? Hollanda ile ilgili bir madde değişikliği mi var bu teklif içerisinde? Almanya ile ilgili bir madde değişikliği mi var?" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bayrampaşa’da Rumeli Balkan Dernekleri temsilcileri, spor kulüpleri temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Bayrampaşa Belediyesi tarafından düzenlenen programda Hollanda'da yaşanan diplomatik krize değinen Soylu, "Evet tercihini anlatmak için giden bakanlarımıza yapılan muameleye ve bu konuya gösterilen reaksiyona birlikte dikkat edelim. Bu ülkenin diplomatik krizi göze alacak kadar bu işe muhalif olmalarının sebebi nedir? Hollanda ile ilgili bir madde değişikliği mi var bu teklif içerisinde? Almanya ile ilgili bir madde değişikliği mi var? Batı'nın bu işten bu kadar rahatsız olması, Türkiye'nin menfaatine olan bir değişikliği sürekli kendilerine uğraşılacak bir mesele olarak görmesinin nedeni nedir? Batı, Türkiye’nin gelişmesini kendi istediği kadar, kendi arzu ettiği kadar, sınırlarını çizmek istediği kadar belirlemek noktasında bir hareket tarzı ortaya koymakta. Dünyanın ortasında kendisine kendi sözünü söyleyebilecek bir Türkiye tablosu istemiyorlar. Onlar güçlü bir Türkiye değil, yönetilen bir Türkiye istemektedirler" ifadelerini kullandı. 

Ufuk Kıvık

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Trendyol 1. Lig: Sakaryaspor: 0 - Manisa Futbol Kulübü: 2 Trendyol 1. Lig’in 19. haftasında Sakaryaspor, konuk ettiği Manisa Futbol Kulübü’ne 2-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar 3. dakikada gelişen Manisa FK’nın kullandığı köşe atışında ceza sahasında yaşanan karambolde, Ada İbik önünde kalan topu ağlarla buluşturdu. 1-0 26. dakikada Toure’nin ceza sahasının dışından şutunda top direğe çarparak dışarı çıktı. 56. dakikada sağ kanattan Serkan Yavuz’un ortasında ceza sahası içinde Zwolinski’nin şutunda top kalenin üstünden auta gitti. 68. dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan Burak Süleyman topu ağlarla buluşturdu. 2-0 Stat: Sakarya Yeni Atatürk Hakemler: Ömer Tolga Güldibi, Harun Terin, Orhan Aydın Duran Sakaryaspor: Szumski, Zwolinski (Kobiljar dk. 78), Yedder (Akuazaoku dk.45), Emre Demir (Oğuzhan Açıl dk. 17), Serkan Yavuz (Alparslan Demir dk. 78), Salih Dursun, Kolovetsios, Burak Altınparmak, Vukovic, Burak Çoban, Eren Erdoğan Yedekler: Yavuz Selim Tantan, Mirza Cihan, Ayberk Açıkgöz, Mehmet Olçay, Selim Kütük, Doğukan Tuzcu Teknik Sorumlu: Furkan Köseoğlu Manisa Futbol Kulübü: Vedat Karakuş, Yusuf Talum, Diony, Lindseth (Ahmet Şen dk. 90+1), Adekanye (Cissokho dk. 79), Ada İbik, Benrahou (Osman Kahraman dk. 90+1), Yasin Güreler, Burak Süleyman (Muhammed Enes Kiprit dk. 70), Ayberk Karapo (Umut Erdem dk. 45), Toure Yedekler: Saim Sarp Bodur, Emre Akboğa, Oğuzhan Yurtdaş, Umut Can Aslan Teknik Direktör: Mustafa Dalcı Goller: Ada İbik (dk. 3), Burak Süleyman (dk. 68) (Manisa FK) Kırmızı kart: Salih Dursun (dk. 14) (Sakaryaspor) Sarı kartlar: Vukovic, Eren Erdoğan, Burak Altıparmak (Sakaryaspor), Ayberk Karapo, Adekanye, Muhammet Enes Kiprit (Manisa)