EKONOMİ - 28 Kasım 2016 Pazartesi 13:56

Balık bolluğu et satışlarını etkiledi

A
A
A
Balık bolluğu et satışlarını etkiledi

Ordu ve Fatsa Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Şükrü Gülmez, balık bolluğunun et satışlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Piyasada genel olarak yaşanılan ekonomik sıkıntının kendileri de yansıdığını belirten Ordu ve Fatsa Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Şükrü Gülmez yaptığı açıklamada, “Et fiyatlarına genel olarak zam yapılmadı. Piyasada büyük bir durgunluk var ve bu durum da bizleri de olumsuz yönde etkiliyor. Kasaplar bu aralar sıkıntılı günler geçiriyor. Vatandaşlarda para olmayınca et almıyorlar. Sade temel gıdalarını alıp idare etmeye çalışıyorlar. Mevsim itibariyle hamsi ve balık türlerinin yoğun olduğu için et satışları da buna bağlı olarak azaldı. Vatandaş şu anda en fazla yarım kilo et almayı tercih ediyor” dedi.

Et fiyatları ile ilgili de bilgiler veren Başkan Gülmez, “Vatandaşlar et fiyatlarını normal karşılıyorlar. Biz kasaplar olarak yüzde 100 yerli hayvan kesiyor ve satıyoruz. Yani dışarıdan gelen ve kesilen hayvan kesinlikle almıyoruz. Fatsa ve çevresinde yetiştirilen küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar ilçe halkımızın talebini karşılıyor. Kemikli et 33 TL, kemiksiz et 37 ile 40 TL arasında satılıyor” diye konuştu.  

Ahmet Altay

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30