SPOR - 30 Nisan 2017 Pazar 14:57

Başakşehir Beşiktaş şifresiz CANLI radyo dinle | Başakşehir BJK canlı veren radyo kanalları

A
A
A
Başakşehir Beşiktaş şifresiz CANLI radyo dinle | Başakşehir BJK canlı veren radyo kanalları

Başakşehir Beşiktaş maçını şifresiz ve canlı veren radyo kanalları için doğru adrestesiniz. Spor Toto Süper Lig’in 29. Haftası çok önemli bir mücadeleye sahne oluyor. Beşiktaş’ın sahadan üç puanla ayrılması halinde şampi… olacağı maç öncesi heyecan dorukta. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’ndan oynanacak Başakşehir Beşiktaş maçını şifresiz canlı olarak dinlemek için haberimizdeki linklerden faydalanabilirsiniz. İşte Başakşehir BJK maçı hakkında tüm ayrıntılar…

Başakşehir Beşiktaş şifresiz canlı olarak dinleme için haberimizdeki linklerden faydalanabilirsiniz. Spor Toto Süper Ligin 29. Haftasında Başakşehir Fatih Terim Stadyumu çok önemli bir mücadeleye sahne olacak. Ligin ilk iki sırasında bulunan Başakşehir ve Beşiktaş ligin kader maçlarından birine çıkacak. Beşiktaşın maçtan galip ayrılması durumda ligi zaferle tamamlamak adına büyük bir adım atacak. Peki Başakşehir Beşiktaş maçını şifresiz veren radyo kanalları hangileri? Bu önemli mücadele radyospor, lig radyo ve TRT Radyo ekranlarından şifresiz ve canlı olarak dilenebilecek. Başakşehir BJK maçını canlı dinlemek için haberimizdeki linklere tıklamanız yeterli. İşte tüm detaylar...

BAŞAKŞEHİR BEŞİKTAŞ  MAÇINI CANLI DİNLEMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERE TIKLAYINIZ...

Radyospor dinle

Lig Radyo dinle

TRT Radyo dinle

Başakşehir Beşiktaş şifresiz CANLI radyo dinle | Başakşehir BJK canlı veren radyo kanalları

Başakşehir-Beşiktaş maçını Cüneyt Çakır yönetecek

Süper Lig’in 29. haftasında oynanacak Medipol Başakşehir - Beşiktaş maçında Cüneyt Çakır düdük çalacak.
Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında oynanacak karşılaşmaları yönetecek hakemler belli oldu. Merkez Hakem Kurulu tarafından Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, maçlarda düdük çalacak hakemler şöyle:

30 Nisan Pazar
13.00 Kasımpaşa - Akhisar Belediyespor: Arda Kardeşler
16.00 Fenerbahçe - Çaykur Rizespor: Ali Palabıyık
19.00 Adanaspor - Antalyaspor: Alper Ulusoy
19.00 Medipol Başakşehir - Beşiktaş: Cüneyt Çakır

1 Mayıs Pazartesi
20.00 Bursaspor - Galatasaray: Halis Özkahya
20.00 Osmanlıspor - Atiker Konyaspor: Volkan Bayarslan 

Ahmet Nur Çebi: "Şenol Güneş, gelecek sezon yüzde yüz kalacak"

Beşiktaş ikinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Teknik Direktör Şenol Güneş’in gelecek sezon takımın başında yüzde yüz kalacağını söyledi.

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlıların bu sabah yaptığı idmanı izledi. Çebi, idmanın bir bölümünde basın mensupları ile sohbet ederek, Şenol Güneş, Anderson Talisca ve Vincent Aboubakar’ın sezon sonu takımda kalıp kalmayacağı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ahmet Nur Çebi, Şenol Güneş’in sezon sonunda yüzde yüz kalacağını söyleyerek, "Şenol hocamızın bir yıl daha opsiyonu var. Ama sürekli haber yapılıyor. Bakın net söylüyorum Şenol Güneş \% 100 kalacak. \% 99 bile demiyorum, \% 100 diyorum. Daha ne söyleyeyim" dedi.

"Talisca kalmak istiyor”
Beşiktaş’ın başarılı oyuncusu Anderson Talisca’nın siyah-beyazlı kulüpte iyi bir çıkış yakaladığını belirten Çebi, "Talisca formu itibari ile çok gündemde olan bir oyuncu. Biz de onun bu formundan çok mutluyuz. Bir yıl daha sözleşmemiz var ve kendisi de kalmak istediğini her fırsatta söylüyor. Ama transferin de bazı gerçekleri var. Benfica eğer Talisca'yı satmak isterse anlaştığı rakamı önce bize teklif etmek zorunda. Eğer biz önerdikleri rakamları kabul edersek bizde kalır, kabul etmezsek ve bu çok önemli bir ayrıntı oyuncunun kendisi de gitmek isterse başka takıma gider. Buna yapacak bir şey yok. Çünkü zaten satın alma opsiyonu 25 milyon Euro ve bizim bu rakamı vermemiz mümkün değil. Ama bir gerçek var. Benfica eğer Talisca’nın değerini daha da artırmak istiyorsa bir yıl daha bizde kalmasını isteyecektir. Doğrusu da budur, bir yıl daha bizde kalırsa hem Benfica’ya hem bize çok faydalı olacaktır’’ şeklinde konuştu.

"Aboubakar için Porto ile görüşeceğiz"
Çebi, siyah-beyazlı kulüpte kiralık olarak forma giyen Kamerunlu Vincent Aboubakar’ın sezon sonu takımdan gidip, gitmeyeceği ile ilgili konuşarak, "Aboubakar’ın satın alma opsiyonu zaten bizde. Ama o rakam da 10 milyon Euro. Önce kiralık olarak kalması için görüşeceğiz ama Porto’daki sözleşmesinin 1 yıl sonra bitecek olması bu ihtimali neredeyse sıfıra indiriyor. Çeşitli opsiyonlar var bunların üzerinde çalışıyoruz. Çünkü 10 milyon Euro veremeyiz. Bizim bu transfer döneminde bir futbolcu için verebileceğimiz maksimum rakam 5-6 milyon Euro seviyelerinde olacak, bu rakam da satacağımız oyunculardan gelecek rakamlara göre şekillenecek. Porto ile oturup konuşacağız ve bu transferi makul bir rakama çekmeye çalışacağız. Şimdiden konuşmak için erken. Transfer döneminde her an her şey değişebiliyor" açıklamasında bulundu.

"Değerini bulan oyuncu değerlendirilmeli"
Çebi, takım içerisinde çok olumlu bir hava olduğunu vurgulayarak, “Takımda arkadaşlık ve dostluk üst seviyede. Herkes çok mutlu ve kimse gitmek istemiyor. Ancak benim şahsi görüşüm değerini bulan oyuncu için gelen tekliflerin değerlendirilmesi yönünde. Bu transfer döneminde iyi satıp iyi almalıyız. Bunu yapmazsak pişmanlığını daha sonra çok yaşıyoruz. Daha önce örnekleri var herkes biliyor bunu” diye konuştu.

"Biz bu konunun dışındayız"
Ahmet Nur Çebi, Medipol Başakşehirli oyuncuların cezaları ile ilgili konuşmayacaklarını dile getirerek, "Biz bu konunun dışındayız ve cezalar ile ilgili açıklama yapmayacağız. Ancak kamuoyunda bir infial var ve bu infiali en aza indirmek için Türkiye Futbol Federasyonu’nun gereken açıklamayı yapması lazım. Kamuoyunu inandırması lazım. Bizim söyleyeceğimiz tek şey hafta sonu Medipol Başakşehir ile çok önemli maçımız var çıkıp oynayacağız ve kazanmak için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Son olarak Gökhan Töre’nin önümüzdeki sezon takıma katılacağını aktaran Çebi, Şenol Güneş’in Töre’yi eski formuna ulaştıracağına inandığını da sözlerine ekledi. 

Beşiktaş’ta Aboubakar, sakatlandı

Medipol Başakşehir maçı hazırlıklarını sürdüren Beşiktaş’ta bugün yapılan antrenmanda Kamerunlu golcü Vincent Aboubakar sakatlandı ve idmana devam edemedi.

Süper Lig’in 29. haftasında deplasmanda en yakın rakibi Medipol Başakşehir ile karşılaşacak olan Beşiktaş, mücadelenin hazırlıklarını Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla devam etti. Antrenman öncesinde bütün takımı toplayan Teknik Direktör Şenol Güneş, futbolcularla toplantı yaptı. Isınma hareketleri ile antrenmana başlayan siyah-beyazlılar, önce elle top çalışması yaparken, sonra ayakla çalıştı. Antrenmanın diğer bölümünde iki gruba ayrılan oyuncular yarı sahada maç yaptı. İdmanın bitiminden sonra Talisca ile Quaresma serbest vuruş çalışması gerçekleştirdi.

Antrenmanda çift kale maç sırasında sol ayak bileği burkulan Kamerunlu golcü Vincent Aboubakar sakatlandı. Yaşadığı sakatlığın ardından idmana devam edemeyen Aboubakar'ın durumu yapılacak kontrollerin ardından belli olacak. Kaleci Fabri ise salonda çalıştı. 

Başakşehir Beşiktaş şifresiz CANLI radyo dinle | Başakşehir BJK canlı veren radyo kanalları

Fikret Orman: “Üst üste 4 yıl, 5 yıl şampiyonluklar nasip olsun”

Beşiktaş Divan Kurulu’nda konuşan Başkan Fikret Orman, bu yıl da şampiyonluğa çok yakın olduklarını söyleyerek, “2 sene, 3 sene üst üste şampiyonluklar gördük. Allah inşallah bize 4 sene, 5 sene üst üste şampiyonluklar nasip eder” dedi. 

Vodafone Arena’da gerçekleşen Beşiktaş Divan Kurulu Toplantısı’nda Başkan Fikret Orman konuştu. Siyah-beyazlı kulübün başkanı, sezon sonuna geldiklerini ve bugünkü maçı kazandıkları takdirde bir mutluluğa daha imza atmaya yakın olduklarını söyleyen Orman, “Zor bir sezon geçirdik. Lyon maçında hepimiz çok istedik, üzüldük de. Ama ilk geldiğimiz günden bu yana söylediğimiz, hepimizin şu anda hissiyatıdır. Beşiktaş, Avrupa’da saygı duyulan bir kulüptür. Bu kupa elbet buraya gelecektir. Bizde bu inanç vardır ve Allah hepimize bunu inşallah görmeyi nasip eder. UEFA’yla yaptığımız program dahilinde gidiyoruz. Hedefleri tutturduk. Döviz yükselmesi nedeniyle kur zararı yaşıyoruz. Sözleşmeler EURO bazında, krediler dolar bazında. Borç artışındaki en büyük artış kur zararı. Ama biz kendi planlamamız doğrultusunda gidiyoruz. 1 sene daha bu anlaşmamız var. Zaten bu anlaşma olsa da olmasa da, Beşiktaş’ı yönetenlerin zihniyeti aynı şekilde devam edecektir. Bu sene de satmadan oyuncu alma durumumuz yok. Bu zor bir şey. Konuşurken kolay geliyor ama ben ve arkadaşlarım çok zorlanıyoruz. İyi transferler yaparak bütçenin içinde kalmamız lazım. Her sene üzerine koyduğumuz futbol takımını daha da yukarıya taşımamız lazım” diye konuştu.

“Şenol hocayla uzun yıllar çalışmak istiyoruz”
Şenol Güneş’le daha 1 yıllık anlaşmalarının olduğunu söyleyen Orman, “Biz kendisiyle 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık anlaştık. Bu sene de devam edecek bir anlaşma bu. Ancak sözleşmeler çok önemli değildir. Biz hocamızla mutluyuz. Benim ve yönetim kurulunun diyalogları çok iyi. 1 sene daha sözleşmesi olmasına rağmen sezon sonunda konuşup tekrar uzatmak istiyoruz. İkinci başkanım Ahmet Bey’in ‘yüzde 100 kalacak’ demesindeki kastı budur. İsteğimiz uzatma yönündedir. İstikrar açısından bu çok önemlidir. Önümüzdeki sezon özellikle altyapı ve kardeş takım uygulamalarına daha çok ağırlık vereceğiz. Bir futbol takımını satın alma projemiz var. Hemen hemen bitti gibi. Mali genel kurul onay verdiği takdirde bir takım satın alacağız. Bunun anlaşmaları da yapıldı. Yüzde 100’ü Beşiktaş’a ait bir kulüp olacak. Altyapıya yönelik yatırım için araziye ihtiyacımız var. Biz kamu yararı sağlayan bir kulübüz. Fakat bir yeri tahsis alabilmek için 1 seneden fazladır uğraşıyoruz bir türlü sonuç alamıyoruz. Ümraniye’ye saha yapmamız lazım, mevcut sahaları revize etmemiz lazım. Fulya’da bir tek minik takımımız kalacak. Bütün futbol akademisini Ümraniye’ye taşıyacağız” dedi.

“Bütçelerimiz doğrultusunda ilerliyoruz”
Bütün branşların kendi bütçeleri doğrultusunda hareket ilerlediğini ve başarılı şekilde ilerlediklerini söyleyen Orman, “Rakiplerimiz bizim bütçemizin çok üzerinde hareket ediyor. Basketbolda Ufuk Sarıca hocamız yönetiminde çok iyi gidiyoruz. Bütçemiz doğrultusunda çok iyi gidiyoruz. Rakiplerimiz bizim bütçemizin 5, 6 katında. Allah’tan çok iyi bir teknik ekibimiz ve çok iyi bir kadromuz var. Şu anda ilk 8’e kalmamız garanti. İnşallah şampiyonluk nasip olur. Onları da tebrik ediyorum. Kadın basketbol takımımızda da Aziz hocamız ve ekibi bütçe doğrultusunda, rakiplere göre 3’te 1 bütçeyle çok iyi işlere imza atıyorlar. Hentbol takımımız hem şampiyon oldu hem Türkiye Kupası’nı aldı. Bir alkışı hak ediyorlar. Müfit hocamız ve ekibi müthiş işler yapıyorlar. 9 senedir şampiyon oluyorlar. Önümüzdeki sene 40. sene ve inşallah 10 yıl üst üste şampiyon olacaktır” diye konuştu.

“Vodafone Arena’nın maliyeti 382 milyon TL”
Vodafone Arena’nın hemen hemen bütün tesislerinin tamamlandığını söyleyen Orman, “Kulübü buraya taşıdık ve müzemizi tamamladık. Birkaç yatırımla birlikte burası tamamlanacak. 382 milyon TL tuttu buranın yatırımı. Beşiktaş iyiye giderken konuşulur ama ahlaksızca konuşulmasına müsaade etmem. ‘Trabzonspor Stadı 200 milyona yapılmış, bizim stat niye 380 milyon TL’ye mal olmuş’ diyorlar. Biz stadı yaparken deniz seviyesi altına inmek için 1 milyon metreküp hafriyat çıkardık. Biz son derece lüks bir stat yaptık. Bu stadın sadece güvenlik ve kamera sistemlerine 10, 15 milyon TL civarında para harcandı. Bahsedilen statları biz gezin ve bir de Vodafone Arena’nın lüksüne bakın, arada dünyalar var. Normalde diğer statlar boş alanlarda olduğu için çatının yukarı kalkma sıkıntısı yoktu. Burada çatı 50 CM. yukarı çıktı diye neler yaşandı. Stat çatısı düşük olsun diye 16.7 milyon Dolar para harcadık. Biz bu stadı zor şartlar altında yaparken bir de kıskançlık yüzünden çıkan dedikodular beni çok üzdü. Varsa aklında bir şey olan, mali genel kurulda gelsinler, somut olarak sorularını sorup somut olarak cevaplarını alsınlar. Beşiktaş’ta ne divan kurulu aldatılır, ne genel kurul aldatılır. Kıskançlık üzerine kimse bina inşa etmeye kalkmasın” ifadelerini kullandı.

“Her şeyi bir anda yapamıyoruz”
Branşları kendi bütçelerinde idare etmeye çalıştıklarını söyleyen Orman, “Bir yandan yatırım yapıyoruz, bir yandan da borcu düşürmeye çalışıyoruz ama hepsi bir anda olmuyor. Beşiktaş’ta herkesin beklentileri yüksek, bu beklentileri biz yaptık. Ama bütün her şeyi bir anda yapamıyoruz, biraz sindirmek gerekiyor. Vodafone Arena’nın yatırımları tamamlandıktan sonra diğerlerine sıra gelecek. Fulya’da yapılan projeye bakın, içindeki katların hepsi bomboş. Giren markalar tek tek çıkmaya başladılar. Orayı kiraya verebilmek için en az 5 milyon yatırım yapmak gerek. Beşiktaş’ta bir şeyin olmaması için kamuoyuyla paylaşmanız yeterli oluyor. İzin verin imzalarımızı atalım. Bazı işlerde iş bitene kadar ketumluk önemlidir. Açıkladığını zaman kamuoyunun beklentisi de yükseliyor. Her branşımızla ilgili yatırım projemiz var ve bunlarla ilgileniyoruz” açıklamasında bulundu.

“Bu ayıbı temizlememiz gerekiyor”
Divan kuruluna 3 sefer gelmeyen üyelerin üyelikten çıkarılmasıyla ilgili olarak ayıbı temizlemeleri gerektiğini söyleyen Orman, “Burası bir onore makamıdır. Burada ‘atıldı’ lafı insanları rencide eder. Bu insanları rencide etmek Beşiktaş’ı yönetenlere yakışmamaktadır. Tüzük tadilinde bu çıktı. Divan kuruluna özellikle 1984’ten bu yana yapılan kayıtlarda sayının 3, 5 bine çıkacağını düşünerek böyle bir madde koyduk ama hata yaptık. Yanlış hesap Bağdat’tan döner. Değerli büyüğümüz Tevfik ağabeyden rica ediyorum, tüzükle ilgili bir maddeyi hızlı şekilde genel kurula getirip bu ayıbı kaldıralım. Beşiktaşlı ağabeylerimizi kaybetmemek için onları rencide etmemek için bunu çözelim” dedi.

“Somut şeyler üzerine konuşun”
Kendisinden sonra konuşacak olan kişilerin somut şeyler üzerinden konuşması gerektiğini söyleyen Orman, “Böyle olduğu zaman biz de kendimizde eksik gördüğümüz şeyleri düzeltme fırsatı yakalarız. Bu konuda rica ediyorum. Biz yönetim kurulu olarak 5. yılımızı dolduruyoruz. Biz dünyanın en süper insanları değiliz, ya da ben dünyanın en iyi başkanı değilim. Ama artık ekip olarak daha iyi hareket ediyoruz. Sizler de arkamızda olduğunuz sürece güneşli günler yakındır. Allah bizlere 2 sene, 3 sene üst üste şampiyonlukları gösterdi. Bu mübarek 3 aylarda Allah inşallah bizlere 4 sene, 5 sene üst üste şampiyonluklar nasip eder” diyerek sözlerini tamamladı. 

Beşiktaş’ın borcu 1 milyar 760 milyon 455 bin TL

Beşiktaş Divan Kurulu’nda siyah-beyazlı kulübün borcu açıklandı. Beşiktaş Jimnastik Kulübü ve Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş.’nin toplam borcu 1 milyar 760 milyon 455 bin TL olarak açıklandı. 

Beşiktaş Divan Kurulu toplantısında Denetim Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, siyah-beyazlı kulübün toplam borcunu açıkladı. Açıklanan rakamlara göre Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün 790 milyon 623 bin 172 TL, Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş.’nin de 969 milyon 832 bin 216 TL borcunun olduğu belirtildi. Siyah-beyazlıların toplam borcu ise 1 milyar 760 milyon 455 bin 388 TL olarak açıklandı. Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün 108 milyon 981 bin 279 TL, Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş.’nin de 102 milyon 942 bin 898 TL alacağı bulunuyor. Kulübün toplam alacağı ise 211 milyon 924 bin 177 TL olarak açıklandı. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Örnek davranışıyla beğeni toplayan liseli gence Başkan Altay’dan bisiklet Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kavşaktaki ters dönen güzergah tabelasını uzun uğraşlar sonucu düzelten 17 yaşındaki liseli Yusuf Dağtaş’a bisiklet hediye etti. Konya Otogar Kavşağı’ndaki önemli yerleri gösteren güzergah tabelasının düşmesine kayıtsız kalmayarak uzun uğraşlar sonucu tabelayı düzelten 17 yaşındaki Aselsan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Yusuf Dağtaş’ın, bir vatandaş tarafından kayda alınan görüntüleri sosyal medyada büyük beğeni topladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, görüntüleri izledikten sonra sosyal medya hesabından, “Güzel insanlar her yerde farkını gösterir. Uzun uğraş sonunda trafik işaretini düzelten genç arkadaşımızı arıyorum. Elden ele yayalım, bulalım, biz de küçük bir sürpriz yapalım. Video için Mehmet Bey’e teşekkürler” paylaşımında bulundu. Sosyal medya aracılığıyla ulaştığı duyarlı gençle bir araya gelerek sergilediği örnek davranıştan dolayı teşekkür eden Başkan Altay, gence bisiklet ve Konyaspor forması hediye etti. Başkan Altay, her zaman şehirleri imar ederken, nesilleri de ihya etme gayretiyle çalıştıklarını ifade ederek, “Allah sayınızı artırsın” dedi. “İyilik yaptım, denize attım” Aselsan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Yusuf Dağtaş da Başkan Altay’a ilgisi ve hediyeleri için teşekkür ederek şunları söyledi: “Okuldan eve giderken her zaman kullandığım yoldaki bir tabelanın eğik olduğunu fark ettim. Düzeltebileceğimi düşünerek yanına gittim, çabalarım sonucunda düzelttim. Yoldan geçen bir abimiz de bunu görüp videosunu çekmiş. En son giderken bana teşekkür etti. Ben de ‘vazifemizdir’ diyerek karşılık verdim. Daha sonra bu görüntü sosyal medyada paylaşılmış. Başkanım da bu videoyu görerek bana ulaştı. Bizi davet etti, biz de geldik. Sağ olsun başkanım bizi ağırladı, bir teşekkür hediyesi verdi. Ben bu iyiliği hiçbir karşılık beklemeden tamamen canı gönülden yaptım. Büyüklerimiz bize gördüğümüz her taşı yoldan almamızı söyledi. Biz de gördüğümüz her eksikliği elimizden geldiği kadar düzeltmeye gayret ettik. ‘İyilik yap, denize at’ derler. Dedikleri gibi iyilik yaptım, denize attım." Olaydan sonra eve döndüğünde videoyu gördüğünü, arkadaşlarının kendisine ulaştığını ifade eden Dağtaş, “Herkes bana ‘Yusuf nasıl oldu? Bir anlat’ diyordu. Anlattım. Gelen tepkiler de güzeldi. Başkanımla görüştüğümde de bu davranışlarımı devam ettireceğimi ilettim” dedi "Evladımızla gurur duyuyoruz" Yusuf Dağtaş’ın babası Mehmet Akif Dağtaş, “Normalde herkesin yapması gereken bir hareketi Yusuf da yaptı. İyiliğin yayılmasına vesile olduğu için evladımızla gurur duyuyoruz. Yusuf’un bu örnek davranışını ödüllendirdiği için Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ediyoruz” dedi. Aselsan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Düzyol da, “Öğrencimizi bu davranışından dolayı tebrik ediyoruz. Herkesin yapması gereken bir davranış. Uğur başkanımıza da teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde önemli ’afet’ projesi Kastamonu Üniversitesi’nde hayata geçirilen proje çerçevesinde farklı üniversitelerden gelen 20 kursiyere ’afetlerde tedarik zinciri’ konusunda eğitim verildi. Kastamonu Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı çerçevesinde desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi tamamlandı. Proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yaptığı ve BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi çerçevesinde eğitimler düzenlendi. 15-18 Nisan tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen eğitimlerde Kastamonu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nin yanı sıra AFAD ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından katılım gösteren 12 uzman tarafından dersler verildi. Eğitimlere farklı üniversitelerden katılan 20 kursiyer, 3 gün boyunca insani yardım kuruluşları, insani yardımın önemi, tedarik zinciri yönetimi, coğrafi bilgi sistemleri, insani yardım konusunda dijitalleşme ve insani yardımlarda lojistiğin önemi ve lojistiğin rolü ile ilgili konularda teorik dersler aldı. Proje çerçevesinde çerçevesinde bilimsel araştırma fikri geliştirme ve etkili sunum derslerine de yer verildi. 1 gün boyunca insani yardımlarda tedarik zinciri ve lojistik faaliyetler üzerine yaklaşımlar geliştirmeye yönelik araştırma konusu belirlenmesi için uygulamalar gerçekleştirildi. Gruplar halinde çalışan kursiyerler oluşturdukları araştırma fikirlerini jüri üyelerine sundu. Etkinlik sayesinde farklı üniversitelerden katılım gösteren katılımcıların başta afetler olmak üzere insani yardımlarda tedarik zinciri yönetimi ve lojistik konularında farkındalıklarının artırılması sağlandı. Türkiye’nin doğa kaynaklı afetlerde insani yardımların ulaştırılmasında lojistiğin önemi üzerinde durulurken, Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi ve LODER Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş tarafından lojistiğin geleceğine ve lojistik sektöründe kariyer imkanlarına yönelik lisans öğrencilerine de bilgilendirme sunumu yapıldı. Eğitimler, kursiyer sunumları ve katılım belgelerinin kursiyerlere takdimi ile sona erdi. Etkinliğe katılan tüm kursiyerler ise Kastamonu Üniversitesi’ne misafirperverlikleri için teşekkür etti.
Bitlis Bitlis’te bir yılda 522 kilo atık pil toplandı BİTLİS (İHA) – Bitlis il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması"nda 522 kilogram atık pil toplandı. 14 yıldır Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu. Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla yürütülen kampanya ile hem çevreye katkı sağlanıyor hem de çocuklara çevre bilinci aşılanıyor. Bu yarışma ile düzenli olarak il merkezi ve ilçedeki okullara dağıtılan atık pil toplama kutularına öğrenci ve öğretmenler topladıkları pilleri atarak çevreye büyük katkı sağlıyor. 14 yıldır her sene düzenli olarak yapılan yarışmada dereceye giren okul ve öğrenciler ise Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından ödüllendiriliyor. Öğrencilerin bir yılda 522 kilo atık pil topladıklarını söyleyen Bİ-KA Teknik Personeli Yunus Gözeten, "Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak yaklaşık 14 yıldır atık pil yarışması düzenliyoruz. İl merkezi ve ilçe bazında 220 okulda yarışmayı yaptık. Yarışma sonucunda kazanan okullarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz. Toplanılan atık pilleri de okullardan alıp Kocaeli’nde bulunan geri dönüşüm fabrikasına gönderiyoruz. Atık pillerin etrafındaki kalan metallerden geri dönüşüm, içerisindeki malzemelerle de petrol üretimine katkıda bulunuyoruz. Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin (TAP) gönderdiği ödüllerin yanında kendimiz de ödüller ekliyoruz. Okullarımıza özveriyle çalışmalarından dolayı plaket ve hediyelerini veriyoruz" dedi.