POLİTİKA - 12 Kasım 2017 Pazar 17:19

Başbakan Yıldırım CNN International’a konuştu

A
A
A
Başbakan Yıldırım CNN International’a konuştu

Başbakan Binali Yıldırım, CNN International’a verdiği röportajında, “Flynn ya da başka biri bize Gülen'in iadesi için güvence vermedi” dedi.

ABD’ye ziyaret gerçekleştiren Başbakan Binali Yıldırım, CNN International televizyonuna konuştu. Amerikan Wall Street Journal gazetesinin, Türkiye’nin FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’i İmralı'ya kaçırmak için ABD'nin eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn ile pazarlık yapıldığı ve Flynn’a 15 milyon dolar teklif edildiği iddiasını reddetti. Başbakan Yıldırım, "Flynn ya da başka biri bize Gülen'in iadesi için güvence vermedi. Muhatabımız ABD hükümetidir" dedi.

Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi için Washington'a iletilen kanıtların "yeterince güçlü bulunmadığı" ifadelerine değinen Başbakan Yıldırım, "15 Temmuz'da biz bir darbe girişimi yaşadık. Bir benzeri 11 Eylül'de ABD'de yaşandı. ABD saldırıya uğradığında ilk yardım önerisi yapan ülkelerden biri Türkiye’ydi. Afganistan'a asker yolladı. ABD 'Bu saldırının arkasında El Kaide var' dediğinde, kimse 'Bu konuda elinizde kanıt var mı?' diye sormadı” ifadelerini kullandı.

“Muhatabımız ABD hükümeti”

Başbakan Yıldırım, Flynn’ın Türkiye hükümeti ile birlikte çalıştığı için FETÖ elebaşı Gülen’in Türkiye’ye teslim edilmesine ilişkin bir beklentinin olup olmadığına yönelik soruya, Gülen’in sınır dışı edilmesine ilişkin bir sinyal almadıklarını belirterek, Trump’la birlikte beklentinin de azaldığını dile getirdi. Yıldırım, “Flynn ya da bir başkası bize Gülen’in iadesi için güvence vermedi. Muhatabımız Flynn değil, ABD hükümetidir. İki ülkenin Adalet Bakanlıkları bu konuda görüşüyorlardı ve hala öyleler” açıklamasını yaptı. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Corendon’un ilk Brüksel uçuşuna görkemli karşılama Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na Brüksel’den havayoluyla ilk kez gelen 189 yolcu su takıyla karşılandı. Corendon Airlines, Belçika’nın başkenti Brüksel’den Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Boeing 737-800 tipi uçak ve XC7655 sefer sayılı uçuş ile gelen 189 yolcu için görkemli karşılama töreni düzenlendi. Karşılama töreni saat 16.00’da geleneksel havacılık seremonisi olan ’su takı’ töreniyle başladı. Törende uçaklardan inen tüm yolcular ile pilot ve beraberindeki mürettebata karanfil ve çeşitli hediyeler takdim edildi. 7 Ülke, 17 destinasyon Sezon boyunca Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan 7 ülke ve 17 farklı destinasyona karşılıklı uçuş gerçekleştirilecek. Corendon, 26 Ekim’e kadar sürecek sezon boyunca Brüksel, Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf, Köln, Kopenhag ve Tehran’a sezon boyunca bin 278 uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor. “İlçemizde ağırlamaktan gururluyuz” Gazipaşa Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Orhan Altun Gazipaşa-Alanya Havalimanının, Mersin’den Antalya Havalimanı’na kadar kapsayan bölgedeki misafirler için avantaj olduğunu belirterek, "Bölgedeki otellerin rezervasyonlarını da göz önünde bulundurarak bu sezon yolcu sayımızın daha da artacağını ön görüyoruz. Hem Gazipaşa hem de Alanya için güzel adımlar turizmde güzel adımlar atılıyor. Bugün Brüksel’den ve sonrasında dünyanın dört bir yerinden gelen misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.