GÜNDEM - 27 Aralık 2012 Perşembe 21:12

Başbakan'dan gençlere tavsiyeler

A
A
A
Başbakan'dan gençlere tavsiyeler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 76. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma programına katıldı. Programda konuşan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukçu ise yaptığı konuşmada ODTÜ'de gerçekleşen protestoları eleştirerek, "Sayın Genel Başkanım, Başbakanım sizin AK gençliğiniz sizin gösterdiğiniz yolda atalarına sahip çıka çıka, değerlerine sahip çıka çıka o üç beş çapulcuya pabuç bıramayacak, edebini koruyarak" diye konuştu.

AHMET TOPAL - SİNAN USLU
ANKARA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 76. yıl dönümü dolayısıyla AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen anma programına katıldı. Başbakan Erdoğan salona girişinde ise AK Partili gençlerin 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganlarıyla karşılandı. Programa ise Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile kızı Sümeyye Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu ve Salih Kapusuz katıldı.

Mehmet Akif Ersoy'u anma programı ise, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur'an-ı Kerim'in okunmasının ardından ise AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukçu bir konuşma yaptı. Çubukçu, konuşmasında Mehmet Akif Ersoy için, "Dedemiz" diye hitap ederken, "Biz biliriz ki, nerede bir gariban görsen elinde avucunda ne varsa verirsin" diyerek merhum Mehmet Akif Ersoy'u unutmadıklarını söyledi.

Konuşması sırasında, "Bizler hiçbir üniversiteyi kendimize kale olarak görmüyoruz" diyen Çubukçu, esas kalenin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu söyleyerek, ODTÜ'de yaşanan olayları eleştirdi. Çubukçu, "Ülkesine faydalı olmak gibi bir derdi olan genç, ilk yerdi uyduyu uzaya gönderirken sağı solu bayram yerine çevirir, savaş yerine değil" diye konuştu.

Çubukçu'nun Mehmet Akif Ersoy'un 'Zulmü Alkışlayamam' isimli şiirini okuması sırasında ise bir grup AK Partili genç ayağa kalkarak şiire eşlik etti. Çubukçu şiirinin sonunda ise, "Sayın Genel Başkanım, Başbakanım sizin AK gençliğiniz sizin gösterdiğiniz yolda atalarına sahip çıka çıka, değerlerine sahip çıka çıka o üç beş çapulcuya pabuç bıramayacak, edebini koruyarak..." diye konuştu. Çubukçu konuşmasını ise "Biz inanıyoruz ki bu ülkede hergenç bir gün sizin arkanızdan yürüyecek" diyerek bitirdi.

Daha sonra ise AK Parti Gençlik Kolları MKYK Üyesi Mehmet Akif Kalaycı ise Mehmet Akif Ersoy'un 'Leyla Şiiri'ni okudu. Gecede Başbakan Erdoğan da bir konuşma yapacak.

Mehmet Akif Ersoy'u anma programında ODTÜ'de yaşanan olaylara gönderme yaparak AK Parti gençliğine seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri ellerinde döner bıçaklarıyla dolaşabilir, birileri ellerinde molotoflarla dolaşabilir, birileri ellerinde, sapanlarla, demir bilyelerle dolaşabilir, birileri ellerinde bir çok çeşitli akla hayale gelmez kilit taşlarıyla, şunla bunla dolaşabilir. Ama AK Parti'nin gençliği bilgisayarıyla dolaşacak. O tuşlarla dünyaya, evet, yeniden dirilişimizin destanını yazacak" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 76. yıl dönümü dolayısıyla AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen anma programına katıldı. Programda bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının son bölümlerinde ODTÜ'deki protestolara gönderme yaparak AK Parti gençliğine seslendi. Başbakan Erdoğan AK Partili gençlerin elinde molotoflarla değil, bilgisayarlarla gezeceğini söyleyerek şunları kaydetti:

"Birileri ellerinde döner bıçaklarıyla dolaşabilir, birileri ellerinde molotoflarla dolaşabilir, birileri ellerinde, sapanlarla, demir bilyelerle dolaşabilir, birileri ellerinde bir çok çeşitli akla hayale gelmez kilit taşlarıyla, şunla bunla dolaşabilir. Ama AK Parti'nin gençliği bilgisayarıyla dolaşacak. O tuşlarla dünyaya, evet, yeniden dirilişimizin destanını yazacak.

Sizler fikirde varsınız, sizler düşüncede varsınız, sizler ilimde varsınız, sizler yüksek teknolojinin tesisinde olacaksınız. Ve bunun için de bu yarışta evelallah onlar size ulaşamayacaklar, sizi yakalayamayacaklar. Ve sizler, 'oku, seni yaradan Rabbinin adıyla oku' emrine muhatap bir gençlik olarak okuyacaksınız. Geleceğe böyle yürüyeceksiniz. Allah'a hamdolsun Akif'in çabaları da duaları da yerini buldu. Tıpkı Mehmet Akif'in cenazesinde toplanan gençler gibi bugün de yüreğinde iman coşkusunu, yüreğinde mensubu olduğu medeniyetini, özgüvenini taşıyan bir gençlik var.

Bugün tarihinde medeniyetini bilen, içinde yaşadığı coğrafyayı çok yakından tanıyan, dünyayı yakından takip eden bir AK Parti gençliği var. Bugün az önce de ifade ettim, işte elinde taşla, sopayla, molotof kokteyliyle değil, göğsünde iman ile elinde bilgisayar, Kur'an ile, zihninde ilim ile hakkı söyleyen, hakka çağıran bir gençlik var. Hiç tereddütsüz söylüyorum, o gençlik AK gençliktir. Merhum Mehmet Akif'in Asım'da görmek istediklerini, kimliğine ve karakterine yansıtan gençlik, işte bu gençliktir."

Başbakan Erdoğan konuşmasını ise, "Siz şehitlerin ruhunu muazzep edecek yaklaşımların içinde hiçbir zaman bulunmayacaksınız. Hiç biriniz bunlarla asla bu noktada yarışmayacaksınız. Her biriniz birer Asım olacak, her biriniz İstiklal Marşı'nın, Çanakkale Destanı'nın yürüyen müşahhas bir temsili, bir temsilcisi olacaksınız" nasihatiyle bitirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskişehir’de liselilerin kavgası kanlı bitti: 1 yaralı Eskişehir’de liseliler arasında çıkan kavgada çok sayıda öğrenci ve olaya müdahale eden yetişkin vatandaş darbedilirken, 15 yaşındaki çocuk bıçaklanarak yaralandı. Olay, dün saat 17.30 sıralarında Vişnelik Mahallesi Öğretmenler Caddesi Şehitlik Tramvay Durağı çevresinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir grup liseli öğrenci arasında henüz bilinmeyen bir sebeple kavga çıktı. Kavga sırasında çok sayıda öğrenci darbedildi, bir öğrenci baygınlık geçirdi. K.A. isimli 15 yaşındaki öğrenci ise bacağından bıçaklanarak yaralandı. Ayrıca, çocukları ayırmaya çalışan bir vatandaş da öğrenciler tarafından şiddet uygulandı. Çevredekiler tarafından sonlandırılan kavganın ardından şüpheli çocuklar olay yerinden kaçtı. Bıçaklanan öğrenci hastaneye kaldırıldı İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaralı öğrencilere ambulansta müdahale etti. Bacağından bıçaklanan öğrenci ise Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. "Çocuklar, kavgayı ayırmaya çalışan vatandaşları dövmeye çalıştılar" Görgü tanığı Büşra Özdemir, "15 kişiden oluşan bir grup, bir çocuğu dövdü. Bayağı hırpaladılar, bıçakla saldırdılar. Biri bıçaklandı. Olay anında çocuğum yanımda olmasına rağmen, anne olduğum için hemen elimden geldiği kadarıyla ve yanımdaki insanlarla olaya müdahale ettim. Bu sefer çocuklar kavgayı ayırmaya çalışan vatandaşları dövmeye çalıştılar. Eskişehir’i Teksas’a çevirmişlerdi, hepsinde bıçak vardı. İnşallah çocukların sağlığı iyi olur" dedi. "Bana arkadan saldırdılar, darp edildim" Kavga sırasında bir çocuğu korumaya çalışırken darbedildiğini anlatan Ahmet Balkan ise, "Saldırganlar çocuğu bıçaklamak üzere koşarken, ben de onu korumaya çalıştım. Çocuk, ’Bıçaklayacaklar beni’ diye feryat ediyordu. Bu esnada 3-4 kişi bana arkadan saldırdılar, darbedildim. Sonuna kadar da şikeyetçiyim" dedi. Kaçan şüpheli çocukların yakalanması için polis ekiplerince çalışma başlatıldı.
Manisa Eşini öldüren şahıs Ağrı’da yakalandı: Kadının cansız bedeni tarlada bulundu Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde hakkında kayıp ihbarı yapılan Rukiye Yanar’ın eşi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Ağrı’da yakalanan zanlının itirafı üzerine kadının cansız bedeni, Turgutlu ilçesinde bir tarlada bulundu. Edinilen bilgiye göre, Saruhanlı ilçesinde yaşayan Rukiye Yanar’dan haber alamayan yakınları durumu emniyet güçlerine bildirerek kayıp ihbarında bulundu. İhbar üzerine geniş çaplı inceleme başlatan polis ekipleri, Rukiye Yanar’ın eşi A.Y.’nin izini sürmeye başladı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından şüpheli A.Y’nin Ağrı’da olduğu tespit edildi. Ağrı emniyet birimlerince yakalanarak gözaltına alınan zanlı, yapılan sorgusunda eşini Turgutlu’da öldürdüğünü itiraf etti. Zanlının ifadesinde, Saruhanlı’da başlayan tartışmanın ardından eşini Turgutlu ilçesindeki ova bölgesine götürdüğünü ve burada tabancayla vurarak olay yerinden kaçtığını söylediği öğrenildi. Zanlının yer göstermesi üzerine Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Turgutlu’daki ova bölgesinde arama çalışması başlattı. Yaklaşık bir saat süren hassas çalışmaların ardından, Rukiye Yanar’ın cansız bedenine bir lahana tarlasında ulaşıldı. Olay yerinde Cumhuriyet Savcısı ve olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı incelemelerin ardından Rukiye Yanar’ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.