ASAYİŞ - 07 Ağustos 2021 Cumartesi 09:56

Basınçlı boruyla kafasından yaralandı, söndürme çalışmalarına devam etti

A
A
A
Basınçlı boruyla kafasından yaralandı, söndürme çalışmalarına devam etti

Muğla’da yangın söndürme çalışmalarında görev alan orman işçisi, basınçlı borunun patlamasıyla kafasından yaralandı. Kafasına dikiş atılan orman işçisi yanan alana geri dönerek çalışmalarına devam etti.

Orman Genel Müdürlüğü ekipleri Türkiye’nin bir çok noktasında devam eden yangınlara 24 saat süren bir mesaiyle müdahalesini sürdürüyor. Sahada görev alan binlerce personelin canını ortaya koyduğu yangın mücadelesinde duygulandıran görüntüler de ardı ardına geliyor. Kimi yaralarına kendi müdahale edip çalışmalarına devam ediyor kimi hastaneden çıkıp görev alanına geri dönüyor.

Basınçlı boruyla kafasından yaralandı, söndürme çalışmalarına devam etti

Denizli’den Muğla’ya gelerek yangın söndürme çakışmalarına katılan orman işçisi basınçlı borunun patlamasıyla kafasından yaralandı. Kafasına dikiş atılan orman işçisi, yanan alana geri dönerek söndürme çalışmalarına devam etti.

Kafasından yaralanan orman işçisi şunları söyledi: “Denizli Buldan’dan geliyoruz. Basınçlı boru patlaması sonucu kafamı yardım. 4- 5 tane dikişim var. Son ateş söndürülene kadar buradayım. Muğla Kozağaç köyündeyiz. Durmak yok son ateş söndürülünceye kadar devam.“

Hülya Keklik
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.