GÜNDEM - 01 Ağustos 2015 Cumartesi 23:48

Başkan Akgün festival ile ilgili eleştirilere cevap verdi

A
A
A
Başkan Akgün festival ile ilgili eleştirilere cevap verdi

16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin Taksim’de düzenlenen açılış kortejinin ardından Büyükçekmece sahilde de kortej düzenlendi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, festival ile ilgili yapılan eleştirilere cevap vererek “Ülkemi Küçük Düşüremem” dedi.

Büyükçemece’de 16.'sı düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali’nin açılış korteji, Taksim düzenlenmişti. Akşam da Büyükçekmece Albatros restoran önünden sahile boyunca 64 ülkeden 1650 kişinin katıldığı kortej düzenlendi. Dünyadan farklı şarkı ve yöresel dansları ile barış ve kardeşlik mesajları veren korteje Büyükçekmeceliler yoğun ilgi gösterdi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve eşi Hatice Akgün ile birlikte korteje nostaljik bir arabanın üzerinde giderek katıldı.

Albatros Restoran önünden, ülkelerin kendine özgün dansların ve şarkılarının sergilendiği kortej Cumhuriyet meydanına gidilmesi ile son buldu.

“ÜLKEMİ KÜÇÜK DÜŞÜREMEM”
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Festival ile ilgili eleştirel haberlere cevap vererek şunları söyledi, “ Biz büyük bir devletiz, bu festival dünya barış festivalidir. Bu festivale 9 ay önceden hangi ülkeden kaç sanatçı katılacağı belirlenmiştir. Ben ülkemi küçük düşüremem” şeklinde konuştu.

DÜNYA’YA BARIŞ ÇIĞLIKLARI GÖNDERİLECEK
Büyükçekmece’de 16’ncısı düzenlenen festivalin kortej yürüyüşüne katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkanı Hasan Akgün, “İstiklal caddesindeki muhteşem kortejden sonra kordon boyundaki kortejdeyiz. Festivale hazırız. Temamız Yurtta Barış Dünyada Barış sözünün devamını oluşturan sevgi birimize barış hepimize temasıdır” diye konuştu.
Dünyanın en iyi kültür sanat festivali unvanına sahip olan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali bu yıl 31 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. 

AHMET FARUK SARIKOÇ - MEHMET BAŞA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir