ASAYİŞ - 18 Ağustos 2013 Pazar 16:24

Batman’da iki grup arasında silahlı kavga 2 ölü, 20 yaralı

A
A
A
Batman’da iki grup arasında silahlı kavga 2 ölü, 20 yaralı

Batman’da iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi öldü, 20 kişi de yaralandı.

Batman’da iki aile arasında arazi anlaşmasızlığı yüzünden çıkan silahlı kavgada ölü sayısı 2'ye çıkarken, yaralanan 20 kişi ise çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.Edinilen bilgiye göre, akraba olan ve aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan Gündem ve Tüzün aileleri fertlerinin tartışması bir anda silahlı kavgaya dönüştü. Merkeze bağlı Aydınkonak köyünde oturan Gündem ve Tüzün soyadını taşıyan akraba iki aile arasındaki silahlı kavgada 1 kişi ölmüş, 21 kişi ise yaralanmıştı. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan 1 kişi daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ölü sayısının 2'ye yükseldiği ve 20 kişinin de yaralanmasına neden olan silahlı kavga, Batman merkez Cumhuriyet Meydanı bitişiğindeki eski halin içinde bir kıraathanede meydana geldi. Taraflar arasında başlayan tartışma kısa sürede silahlı çatışmaya dönüşmüş ve tarafların silahlı çatışması olayın meydana geldiği yerden 50 metre uzaklıktaki Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ekipler Amirliği önüne kadar sürmüştü. Polis ekiplerinin havaya ateş açarak müdahale ettiği silahlı kavgada, Şemsettin Gündem olay yerinde, Mecit Gündem hastanede hayatını kaybetti. İsmail, Serhat, Hayretin, Sefer, Ömer, Cihan, Şakir, Mustafa, Mehmet Akif, Serhat, Hüsnü, Faysal ve Kenan Gündem ile İsa Tüzün, Aydın Batın, Bahattin Setkaya, Seyfettin Başaran ve isimleri öğrenilemeyen 3 kişi daha yaralandı. Yaralılar Batman Bölge Devlet Hastanesi ve özel hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kavgayı duyan iki ailenin yakınları Bölge Devlet Hastanesi'ne akın etti. Ölü haberini alan yakınları hastanede sinir krizi geçirdi.

2 KİŞİNİN ÖLÜP 20 KİŞİNİN YARALANDIĞI KAVGA SONRASI YARALI YAKINLARI HASTANE ÖNÜNDE SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Edinilen bilgiye göre Meydan Mahallesi Eski Hal içerisinde alacak verecek meselesi yüzünden iki gurup arasında sözlü tartışma sonrasında silahlar çekildi. Gündem ve Tüzün aileleri fertleri arasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesiyle beraber gruplar birbirlerine tabancalarla ateş etti. Merkez karakolunun hemen önünde yaşanan silahlı kavgada 1 kişi hayatını kaybederken 21 kişi de yaralandı. Olay yerine sevk edilen özel hareket timleri ve çok sayıda polis memuru kavgayı ayırmak için havaya ateş etti. Silahlı kavgada yaralanan kişiler için Batman 112 acil servis ambulansları ve özel hastanelerin ambulansları seferber oldu. Çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılar tedavi altına alınırken, polis silahlı kavga olayına karışan kişileri gözaltına aldı. Polis hastanelere kaldırılan yaralılar için hastanelerin çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Ressam Mehmet Bal Mersin’de anıldı Tarsuslu olan ve Türkiye’nin yetiştirdiği değerli ressam ve illüstrasyon sanatçılarından Mehmet Bal, vefatının 10. yıldönümünde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değerler Katanlar Kurulu (TADEKA) binasında düzenlenen ‘Söyleşi ve Film Afişleri Sergisi’ programında anıldı. Türk sinemasının unutulmaz filmlerinin afişlerini çizen Mehmet Bal’ın eserlerinin TADEKA binasında sergilendiği programa, sevenleri ve sanatseverler ilgi gösterdi. Mehmet Bal’ın yakın dostu olan ve programa konuşmacı olarak katılan yazar Hikmet Öz’ün slayt eşliğinde gerçekleştirdiği sunumda, Mehmet Bal’ın çocukluk yıllarından başlayarak, hayatından kesitler sunuldu. Konuşmacı Hikmet Öz; ressam ve karikatür çizim özelliğinin yanı sıra, merhum Mehmet Bal’ın Tarsus Nusret Mayın Gemisi Çanakkale Müzesi’ne 12 büyük boy tablo yaptığını ve Atatürk’ün Tarsus’a gelişini resmettiği eserlerinin bir kitapta toplandığını söyledi. “Mehmet Bal, Türkiye’nin yetiştirdiği çok iyi bir illüstrasyon ressamıydı” Sunumu büyük beğeni toplayan yazar Hikmet Öz, merhum Mehmet Bal’ın Türkiye’nin yetiştirdiği en ünlü illüstrasyon ressamlarından birisi olduğunu kaydederek, “Mehmet Bal, Türkiye’nin ve Tarsus’un yetiştirdiği nadir insanlardan biridir. Çok iyi bir illüstrasyon ressamıydı. O’nun muhteşem eserleri vardır. İlk çalışmaları afiş çalışmaları olmuştur. Daha sonra İstanbul’da büyük boyda sinema afişleri yapmaya başladı. Ancak 1980 yılından sonra esas karakterini ortaya koyan, sinema afişlerinin de verdiği bir deneme ve tecrübeyle Atatürk resimleri yapmaya başladı. Atatürk’ün hayat hikayesini de resimledi” dedi. “Mehmet Bal, ülke için gerçekten çok güzel şeyler yaptı” Hikmet Öz, Mehmet Bal’ın Atatürk’ün Tarsus ziyaretini resmettiği çalışmalarının daha sonra kitaplaştırıldığını da ifade ederek, “Bu çalışmanın en güzeli ve en büyüğü, 2013 yılında Tarsus Belediyesi tarafından basıldı ve ortaya çıkartıldı. Muhteşem bir kitap olan bu kitabı Mehmet Bal da çok beğendi. Mehmet Bal, bu kitaptan sonra artık bir şey yapmayacağını söyledi. Zaten bir yıl sonra da vefat etti. Çok güzel bir insandı ve ülke için gerçekten güzel şeyler yaptı” diye konuştu.