POLİTİKA - 24 Eylül 2015 Perşembe 09:18

Baykal: 'Bayramlar fırsat olmalıdır'

A
A
A
Baykal: 'Bayramlar fırsat olmalıdır'

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, “Bayramlar hepimizin peşin hükümleri kafamızdaki husumetleri, düşmanlıkları, nefreti, kini anlayışsızlıkları sorgulamak için fırsat olmalıdır” dedi.

CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, bayram namazını her bayram olduğu gibi memleketi Antalya'da Tekeli Mehmet Paşa Camisi'nde kıldı. Cami çıkışı vatandaşlarla bayramlaşan Baykal, gazetecilere de açıklamada bulundu.

Milletin bayramını en içten dilekleriyle kutladığını belirten Baykal, “Nice bayramları milletçe yaşamamızı diliyorum. Elbette böyle bir anda ilk görevimiz birbirimizin bayramını kutlamaktır. Uzun bir süreden beri artık ortaya çıkıyor ki, bayramlar bizim için bir kutlama değil bir sorgulama vesilesi olmalıdır. Bayramların ne anlama geldiğinin gerçek manasını düşünmeli, anlamalı, kavramalıyız. İlk bunu yapmalıyız. Kurban Bayramı’nın anlamını düşünecek olursak önce kendimizi sorgulamamız lazım. Bayramlar hepimizin peşin hükümleri kafamızdaki husumetleri düşmanlıkları nefreti kini anlayışsızlıkları sorgulamak için fırsat olmalıdır. Buna bütün İslam dünyasının ihtiyacı var, ne yazık ki bizim de ihtiyacımız var. Bizim milletimizin de buna şiddetle ihtiyacı var. Bayramlar gerçekten fedakarlığı, sevgiyi, sadakati, dayanışmayı, insan yaşamın değerini önemini kavramamız için bir vesile olmalıdır. Buna çok ihtiyacımız var. Umarım bu bayramda bu duygular içinde kendimizi sorgulamayı ihmal etmeyiz” diye konuştu.

“KRİTİK DÖNEMDEYİZ”
Baykal, “Birliğimizi, ilişkilerimizi yeniden düşünürüz. Kendimizi benliğimizi aşmayı bir büyük bütünlüğün bir parçası olma şuuruna, bilincine erişmeyi başarırız. Bunları diliyorum. Kritik bir dönemdeyiz. Büyük acılar çektik, büyük fedakarlıklar yaşadık. Artık bunlara son vermenin tekrar huzur ve barış kardeşlik içinde, beraberce yaşama yolunu ve yöntemini bulmanın zamanıdır. İnşallah bu kritik günleri en kısa zamanda aşmayı başarırız. Bütün milletimize bu duygular içinde bundan sonra gerçek bayramları kutlamasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Baykal, bayram namazının ardından yine bir bayram sabahı klasiğini de yerine getirdi. Yanındakilerle Antalya’nın meşhur serpme böreğinin yapıldığı Avcuoğlu Börek Salonu’na geçen Baykal, bu kez börek açmadı, börek ustalarının bayramını kutladı. 

İSA AKAR-ALPARSLAN ÇINAR
ANTALYA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Doğan: “Samsun’u daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz” SAMSUN (İHA) – Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Tarımdan sanayiye, turizmden eğitime her alanda önemli bir potansiyele sahip olan Samsun’u daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz” dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Bakan Işıkhan’a, Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, ve AK Parti il teşkilatı üyeleri eşlik etti. Ziyarette ayrıca Büyükşehir Belediyesi bürokratları da bulundu. Başkan Doğan, ziyaret sırasında kentte gerçekleştirilen çalışmalar ve yapılması planlanan projelerle ilgili Bakan Işıkhan’a bilgi verdi. Samsun’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Bakan Işıkhan, Başkan Doğan’a çalışmalarında başarılar diledi. Başkan Doğan ise Samsun’un Karadeniz Bölgesi’nin merkezi ve lokomotif kenti olduğunu belirterek, “Tarımdan sanayiye, turizmden eğitime her alanda önemli bir potansiyele sahip olan Samsunumuzu daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz. Bu noktada bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ı şehrimizde ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz” diye konuştu. Şeref defterinin imzalanıp hediye takdiminin ardından ziyaret sona erdi.