SPOR - 12 Nisan 2013 Cuma 15:03

Benfica: 7 - Fenerbahçe: 0

A
A
A
Benfica: 7 - Fenerbahçe: 0

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi yarı finalindeki rakibi Benfica’yla 1975’te iki kez karşılaşmış ve bu maçlardan birini 7-0 kaybetmişti.

17 Eylül 1975’te Şampiyon Kulüpler Kupasında eşleşen iki takım arasındaki ilk mücadeleyi Benfica, 7-0’lık tarihi bir skorla kazanmıştı. Bu karşılaşmada Benfica’nın gollerini Jordao (3), Nene (3) ve Sheu (1) atmıştı. İstanbul’da oynanan karşılaşmada ise temsilcimiz Fenerbahçe, rakibini 1-0 yenmiş, sarı lacivertlilerin golünü Engin atmıştı. Bu sonuçlarla tur atlayan taraf Benfica olmuştu.
Öte yandan, Portekiz basını, eşleşmeyi 7-0’lık maça göndermeler yaparak işledi.Tarih 2013. Temsilcimiz Fenerbahçe’nin rakibi yeniden Benfica oldu. Sarı lacivertliler ilk karşılaşmayı 25 Nisan’da Kadıköy’de, rövanşı ise 2 Mayıs’ta Portekiz’de oynanacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman Şehit babaları çocuklarının kabirleri başında hüznü ve gururu bir arada yaşadı Batman’da Babalar Günü münasebetiyle şehit çocuklarının kabirlerini ziyaret eden şehit babaları, hüznü ve gururu bir arada yaşadı. Kurban Bayramı ve Babalar Günü münasebetiyle Sason ilçesinde Daper Şehitliği’nde, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları ile girdiği çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Faim Bozkurt, görevi esnasında geçirdiği kaza sonucunda şehit olan Güvenlik Korucusu Nadir Araz ve Suriye’nin İdlib bölgesinde rejim güçlerinin hain hava saldırısı sonucu şehit olan Sözleşmeli Er Cuma Bağatur’un kabirlerini ziyaret eden şehit babaları ve aileleri, orada Kur’an-ı Kerim okuyup dualar etti. “Hüznü ve gururu bir arada yaşıyorum” Babalar Günü’nde oğlunun kendisine gelmediği için kendisinin kabrini ziyaret ettiğini belirten Suriye’nin İdlib bölgesinde rejim güçlerinin hain hava saldırısı sonucu şehit olan Sözleşmeli Er Cuma Bağatur’un babası Mehmet Bağatur, hüznü ve gururu aynı anda yaşadığını belirterek, “Oğlum sen bana gelemedin ama ben sana geldim. Bugün Babalar Günüdür. Seni unutmayacak daima da gurur duyacağım. Bugün Babalar Günü olduğu için oğlum bana gelemedi ben ona geldim. Bugün hem hüzünlüyüm hem de gururluyum. Çünkü benim oğlum vatanı için canını verdi bütün şehitlerimiz gibi. Çok üzgün ve çok gururluyum. Şehitlerimiz vatan ve bayrak için canlarını feda ettiler. Teröristler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Bu uğurda bir oğlum şehit oldu. Benim 8 çocuğum ve 8 de torunum daha var. Gerekirse hepimiz vatanımız ve bayrağımız uğruna şehit olmaya hazırız” dedi.