ASAYİŞ - 05 Nisan 2016 Salı 10:28

Beratcan'ın annesi tutuksuz yargılanacak!

A
A
A
Beratcan'ın annesi tutuksuz yargılanacak!

Kartal'da kaybolduktan 15 gün sonra öldürüldüğü anlaşılan 10 yaşındaki Beratcan K.’nin annesi Türkan K.’nin serbest bırakılmasına ilişkin ikinci kez yapılan itiraz da reddedildi. 4. Sulh Ceza Hakimliği, serbest bırakılma ve adli kontrol altına alınma kararının kesin olduğunu belirterek, savcının ikinci kez yaptığı itirazı reddetti. Bu kararın ardından anne Türkan K. tutuksuz yargılanacak.

Beratcan K.’nin annesi Türkan K., katil zanlısı Ersin Kaşıkçı’nın ifadeleri doğrultusunda gözaltına alınmış, ardından her ikisi de mahkemeye sevk edilmişti. Ersin Kaşıkçı tutuklanırken, Türkan K. serbest bırakılmıştı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Arzik’in, serbest kalmasına yaptığı itiraz sonrası hakkında geçtiğimiz hafta yakalama kararı çıkartılan anne Türkan K., kaldığı Kadın Sığınma Evi’nde gözaltına alınmış, ardından adliyeye sevk edilmişti.

İtiraza bakan Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan ve burada ifadesi alınan Türkan K., hakim tarafından, yakalama kararındaki diğer gerekçeler tek başına kuvvetli suç şüphesinin varlığını göstermeye yeterli nitelikte somut deliller olarak değerlendirilmediği ve tutuklamayı gerektirecek yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle serbest bırakılmıştı.

Soruşturma Savcısı, bu kararın ardından ikinci kez itirazda bulundu. İtirazı inceleyen 4. Sulh Ceza Hakimliği, 3. Sulh Ceza Hakimliği’nin verdiği serbest bırakılma ve adli kontrol altına alınma kararının kesin olduğunu belirterek, soruşturmayı yürüten savcının ikinci kez yaptığı itirazı reddetti. Bu kararın ardından anne Türkan K. tutuksuz yargılanacak.

Bu arada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın soruşturmaya yayın yasağı konulması talebini de değerlendiren 4. Sulh Ceza Hakimliği, yayın yasağı konulmasına ve konulan yayın yasağının soruşturma evresi tamamlanıncaya kadar devam ettirilmesine de karar verdi.
Türkan K. hakkında, dava açılıp savunması alınana kadar yahut kovuşturmaya yer olmadığına karar verilene kadar, yaşadığı yer olan kadın sığınma evini terk etmeme koşulu, adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı da verilmişti. 

CENK İŞVER
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da alkollü sürücü park halindeki hafif ticari araca çarptı: 2 yaralı Ordu’nun Ünye ilçesinde alkollü sürücünün neden olduğu kazada 2 kişi yaralandı. Kaza, Fevzi Çakmak Mahallesi Devlet Sahil Yolu Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Fatsa istikametinden Ünye şehir merkezi yönüne seyir halinde olan Mustafa U. (62) yönetimindeki 52 FM 985 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarında park halinde bulunan ve içerisinde Muharrem K.’nın (24) oturduğu 59 ACC 363 plakalı hafif ticari araca çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle savrularak takla atan otomobilde sürücü Mustafa U. (62) aracın içinde sıkıştı. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin çalışmasıyla araçtan çıkarılan Mustafa U. ile hafif ticari araçta bulunan Muharrem K. (24), sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Ünye Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle ulaşım bir süre tali yollardan sağlanırken, Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliğine bağlı ekipler bölgede güvenlik önlemi aldı. Kazaya karışan otomobilin çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından trafik akışı yeniden normale döndü. Kazada yaralanan araç sürücülerinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, otomobil sürücüsü Mustafa U.’nun 0.94 promil alkollü olduğu öğrenildi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.
Nevşehir Nevşehir’de bir araçtan uzun namlulu silah mermileri çıktı Nevşehir’de polis ekiplerince bir araçta yapılan aramada çok sayıda uzun namlulu silaha ait mermi ile bıçak ele geçirildi. Olay, gece saatlerinde 2000 Evler Mahallesi TOKİ İş Merkezi civarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, telefonda tartıştıkları şahıslarla buluşmaya giden iki genç, karşılarında kalabalık bir grup görünce geldikleri araçla olay yerinden kaçtı. Bunun üzerine kalabalık grup, kaçan araca saldırarak zarar verdi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Şüphelileri yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatan ekipler, gençlerin kaçtığı 50 NE 368 plakalı otomobili, 2000 Evler Mahallesi 38. Sokak üzerinde bir apartmanın yanında terk edilmiş halde buldu. Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla araçta yapılan aramada çok sayıda uzun namlulu silaha ait mermi ile bıçak ele geçirildi. Araç sahibi, otomobilin oğlu ve arkadaşları tarafından gezmek amacıyla alındığını belirterek, araçta bulunan mermilerin geçmiş tarihlerde iş yerine gelen bir müşteriden kaldığını, bir süre dükkânda muhafaza ettikten sonra araca koyduğunu ifade etti. Araçta bulunan bıçaklardan ise haberi olmadığını söyledi. Araçta yapılan adli aramanın ardından araçta bulunan mermi ve bıçaklara el konulurken, şahıslar ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
İzmir Husumetli olduğu akrabasının boğazını kesip kahvehanenin önüne attı İzmir’in Urla ilçesinde, alacak-verecek meselesi yüzünden husumetli olduğu akrabasının boğazını keserek öldüren zanlı, cansız bedeni otomobille getirip kahvehanenin önüne attı. Zanlının cesedi bıraktıktan sonra çevredekilere, "Polise haber verin, ibreti alem için yaptım" dediği iddia edildi. Olay, Urla ilçe merkezinde bulunan Mermerli Çeşme mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, R.Ş. ile akrabası Gökhan Şimşek (35) arasında alacak verecek meselesi yüzünden husumet bulunuyordu. R.Ş., henüz bilinmeyen bir yerde Şimşek’i otomobil içerisinde boğazını keserek öldürdü. Daha sonra içi kan gölüne dönen otomobille Mermerli Çeşme mevkiine gelen cinayet zanlısı R.Ş., araçtan indirdiği cansız bedeni bir kahvehanenin önüne attı. "İbreti alem için yaptım" Olayı gören çevredeki vatandaşlar büyük bir şok yaşarken, zanlının kalabalığa dönerek, "Polise haber verin, ibreti alem için yaptım" dediği öne sürüldü. Vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Adrese gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrollerde Gökhan Şimşek’in hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alırken, Şimşek’in cenazesi, savcı ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Cinayet şüphelisi R.Ş. ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.